RTX 5060 ile Ryzen 5500 Fortnite ve Cs2'de 100 FPS Veriyor ?

5700 X nasıl hocam yani aralarında büyük bir fark var mı hani hazır almışken onu almak daha makul geliyor hani tabi siz biliyorsunuz benim bu konuda bilgim yok ama
Evet büyük fark var hocam5700x ile aldigin fpsin 2katini alırsın neredeyse

Evet büyük fark var hocam5700x ile aldigin fpsin 2katini alırsın neredeyse
Peki hocam sizce ne yapılmalı aralarında ne kadar fiyat farkı olabilir hangisi en mantıklısı olabildiğince az harcamaya çalışmak istiyorum bilgisayara başka şeylere yapmak istiyorum

Peki hocam sizce ne yapılmalı aralarında ne kadar fiyat farkı olabilir hangisi en mantıklısı olabildiğince az harcamaya çalışmak istiyorum bilgisayara başka şeylere yapmak istiyorum
5600 ,5600x,5700x bak şehrinde uyguna bulduğunu al hocam 5500e de satarsın

5600 ,5600x,5700x bak şehrinde uyguna bulduğunu al hocam 5500e de satarsın
Ya hocam üzgünüm ama ben neredeyse hiç anlamıyorum da hani 5-6 arası çıkabilirim hani ne kadar hani bayağı şey yapar mı uyum sağlar mı karta ne kadar şey yapar hani bilmediğim için soruyorum ama kusura bakmayın mesela siz olsanız ne yaparsınız aralarında çok bir şey oynayacağızı düşünmüyorum ama olabilir

Ya hocam üzgünüm ama ben neredeyse hiç anlamıyorum da hani 5-6 arası çıkabilirim hani ne kadar hani bayağı şey yapar mı uyum sağlar mı karta ne kadar şey yapar hani bilmediğim için soruyorum ama kusura bakmayın mesela siz olsanız ne yaparsınız aralarında çok bir şey oynayacağızı düşünmüyorum ama olabilir
Aralarında bayağı bir şey oynuyor hocam dediğim işlemcilere bak sarı sitede şehrinde var mı 4.5-5k arası alırsan uygun olur. Kendi işlemcini de 2.5-3kya satabilirsin
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Yanına da 16veya8gb ram eklersen daha iyi olacaktır

5700x ler pahalı boşa para harcama r5 5600 2. elde 4-4.5a al geç 5060 ile 300-400fpsleri zaten alırsın şuanki işlemcin güçlü olmadığı için fpsin normal sayılır

5700x ler pahalı boşa para harcama r5 5600 2. elde 4-4.5a al geç 5060 ile 300-400fpsleri zaten alırsın şuanki işlemcin güçlü olmadığı için fpsin normal sayılır
Biraz araştırma yaptım sanırım bunu yapacağım şuan için ama şunu anlamadım nasıl bir model ile bu kadar fark oluyor

Biraz araştırma yaptım sanırım bunu yapacağım şuan için ama şunu anlamadım nasıl bir model ile bu kadar fark oluyor
L3 önbelleğin farkından dolayı oyunlar l3 önbelleği kullanır çoğunlukla

Anlattım ya diğer konuda nedenini. Tavsiyeyi beğenmiyorsan 5500’le devam et o sırada sebep ara dur.

5700 X nasıl hocam yani aralarında büyük bir fark var mı hani hazır almışken onu almak daha makul geliyor hani tabi siz biliyorsunuz benim bu konuda bilgim yok ama
CS2 için 5600, 5600X veya 5700X alabilirsiniz.

Ben 5600 veya 5700X birini almanızı öneririm. 5700X avantajı BF6 gibi işlemciyi sömüren oyunlarda, fiziksel işlemcinin fazla olması rahatlatır.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Valorant'da alır da CS2 sorunlu ya, öyle deyip alamadım deyip tekrar foruma geliyorlar.

CS2'de ben 5700X ile 190-340 FPS dengesiz alıyorum. Boşluğa bakınca 400-500 görebilir belki, ama CS2, CS:GO kadar istikrarlı çalışmıyor. Gerçi CS:GO'da haritaları yenilediğinde bayağı sorunlu çalışıyordu. CS'nin efektler ile atmosfer katamayacağından, aynı ETS2 gibi dokulara çok yükleniyor. Bu da oyunun FPS'ini kitliyor gibi, geliştiriciler bunun sebebini biliyordur da benim oyunlarda gördüğüm doku odaklı COD, ETS2 ve CS2 çok da istikrarlı çalışan oyunlar değiller. Tam tersi UE5 ile sıfırdan yapılan bir FPS, belki optimizasyonu beceremeyen firmalardan dolayı sorunlar yaşasa da, FPS ve görsellik olarak bu üç oyundan daha iyiler.

Kral cs2 ölüm maçı ise 100 FPS çok kötü değil ben 12. Nesil i9 ile bile ölüm maçında drop yiyorum sürekli. İşlemcini 5600 yapmak iyi ama RAM tek kanal olması da sıkıntı özellikle işlemci ağırlıklı oyunlarda çok fark ettirir.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,231,864
Üyeler
200,798
Son üye
utku_aaydin

Geri