🔥İndirim TCL 55 İnç Akıllı TV 55t8c 4k Qled 144hz (2025) 29.699 TL

Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle

Şu oled alma yanar tayfaya da miniledin yıkılmaz olduğunu göstermek için şu iki fotoğrafı atayım qn90b Samsung miniled tv garanti bittikten 6 ay sonra DSE oluştu
Pembelenmis, yoruldum artik sal beni demis.
Yalniz 2017de mi ne aldigim 24" Samsung VA DL iyi dayanmisti, ennayet gecen sene alttan ledleri ariza verip koyulasmaya baslamisti. İyi dayandigini Samsunga da soyledim aslinda.. LED degisim icin sacma fiyat vermislerdi, vazgecmistim.

bir akrabama alma oled dedim lg oled aldı hala yanık falan yok.
teknoloji işi şans işi aga , bak ben misal samsung a 52 aldım 2 yıl içinde 4 kere servis e gitti garantisi bitti 1 hafta sonra yene bozuldu servis 6 bin tl istedi telefonsuz kaldık , misal hala samsung s 3 kullanan dayım var aralık 2012 de aldı bir kere servise gitmedi , şans agacım kısaca
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Pembelenmis, yoruldum artik sal beni demis.
Yalniz 2017de mi ne aldigim 24" Samsung VA DL iyi dayanmisti, ennayet gecen sene alttan ledleri ariza verip koyulasmaya baslamisti. İyi dayandigini Samsunga da soyledim aslinda.. LED degisim icin sacma fiyat vermislerdi, vazgecmistim.
şans işte ama iyi dayanmış , samsung türkiye garanti servisini değiştirmeli harbi tamir ücretleri çok pahalı , bir tane konnektör değişimi için 8 bin tl lik cihaza sadece konnektör değişimi için 6 bin tl istiyorlar

her gün 100 parlaklıkta sabahtan akşama kadar ulusal kanal izlemezse bişey olmaz zaten kolay kolay. @Tayfunns la hesapladık 5 yıl falan ömrü var düzgün kullanımda oledin
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

5 yıldan sonra da hafif bir yanık başlıyor, kullanılmaz hale gelmiyor yani
Bunlarin omrunu ancak laboratuvardaki muhendisler ve/ya diger calisanlar bilir. Aging testine sokuyorlardi sanirim. Bakarsin ilk gunden burn-in olusur bakarsin senelerce olusmaz.

Plasma icin de zamaninda ayni soylemleri yaptilar, 15 yili devirdik :) O zaman LCD alanlarin ledleri patladi ben kullanmaya devam ediyorum..hafif burn-in var o da benim hatam: parlakligi kontrasti dibe dayayip ne diye ekrani kaparsin sonrasinda ama zaman gectikce belirsizlesti, kayboldu denilebilir, gorulmuyor. Tabi bu TVlerin LCDye gore daha ozenli kullanilmasi gerek.

Son düzenleme:
Bunlarin omrunu ancak labortuvarda claisan muhendisler ve/ya calisanlar bilir. Aging testine sokuyorlardi sanirim. Bakarsin ilk gunden burn-in olusur bakarsin senelerce olusmaz.

Plasma icin de zamaninda ayni soylemleri yaptilar 15 yili devirdik :) O zaman LCD alanlarin ledleri patladi ben kullanmaya devam ediyorum, hafif burn-in var o da benim hatam parlakligi kontrasti dibe dayayip ne diye ekrani kaparsin sonrasinda ama zaman gectikce belirsizlesti, gorulmuyor. Tabi bu TVlerin LCDye gore daha ozenli kullanilmasi gerek.
Futbol için en iyi tv plazmaydı belki hala öyledir

Hala oyle..hareket cozunurluklerinin yuksek olmasindan dolayi. Pioneer Kuro / Panasonic Plazma kullanicilari bunu bilir.
Ben çocukluğumda izlediğim futbolun tadını alamıyorum artık para veriyoruz eşşek yüküyle 30fps futbol izletiyorlar bize

Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle

Şu oled alma yanar tayfaya da miniledin yıkılmaz olduğunu göstermek için şu iki fotoğrafı atayım qn90b Samsung miniled tv garanti bittikten 6 ay sonra DSE oluştu
Nadir durumlardan biri olabilir, o dönem bunlardan Samsung binlerce satmıştır sanırım. Başka böyle durumlar varsa Samsung o Tv icin paneli nereden almışsa o panelin kalitesi ile ilgili bir durum vardır diye düşünüyorum.
Belkide oraya bir darbe aldi bilemeyiz.
En mantıklı açıklamayı servisi veya tamirci yapabilir.
4.5 yıldır Mimi led kullanan çevremizde insanlar var, Tv lerinde bi sıkıntı yok.
Ama Oled organik yapısı nedeniyle kullanıma bağlı olarak belli bir süre ekran yanığı oluşturuyor. Bunun pek istisnası yok yani.
Düşük parlaklik, az kullanim daha uzun ömür demek oluyor Oledlerde.

Ben çocukluğumda izlediğim futbolun tadını alamıyorum artık para veriyoruz eşşek yüküyle 30fps futbol izletiyorlar bize
Aynen, CRT super akici oldugundan zaten noksanligi hissetmiyordu. Ulkedeki TV yayinlarinin cogu 1080p bile degil, 720p cogu. 4K tek tuk vardi.

evlilik hazırlığına başladım tv lazım ne alınmalı film ve futbol için

ben 2018 de samsung 49nu7100 almıştım 4 sene sonra ledler yandı samsung o zamanlar bir tv parası masraf çıkardı bende bursada bilinen bir televizyoncuya 10 da 1 i fiyatına değiştirtmiştim

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,231,739
Üyeler
200,775
Son üye
setg21setg

Geri