igpu ile 5070 ti mı karşılaştırdın bana mı öyle geldikonudan bagımsız kullandıgım amd işlemcinin içindeki ekran kartına ileride belki lazım olur diye sürücüleri yükledim 2 kere siyah ekran yedim ben hala AMD ekran kartı için yeterli görmüyorum
revit lumion photoshop kullanmıyorsan bu işlemci yerine daha düşük bi x3d işlemci alıp ekran kartını yükseltmen daha iyi olurdu neyse almışsın bi kere ho da sırf oled diye bi monitöre 45k verilir mi knk ya .d para boksa orası ayrı tabiMerhabalar dostlar, yeni sistem topladım. Hiç aklımda yokken bir arkadaşımın ısrarı üzerine, arkadaşımın arkadaşından anakart, ram seti, sıvı soğutucu ve işlemciyi 50.000 Tl'ye az kullanılmış olarak temin ettim sonrasında da gaza geldim. Kalanını ben topladım. Ssd'ye para vermemek için de Playstation'ıma taktığım ssd'yi bu bilgisayara aktardım. Forumdan da faydalandım sistemi toparlarken az miktarda. Sizce nasıl bir sistem ? Ram ve ssd zayıf kalıyor ama tamleri overclock ile Cl36'ya indirim 6000 mhz yapabildim rahatlıkla. Puan verecek olursanız 10 üzerinden kaç puan verirsiniz ? Önerileriniz nelerdir ? Artıları eksileri sizce nedir ?
Kasa: 50.000 + 54779 =104.779 TL
- İşlemci: AMD Ryzen 9 9950X3D
- Ekran kartı: Sapphire Nitro+ RX 9070 XT (36.605 TL)
- Anakart: ASUS X870 Max Gaming WiFi7 W White
- RAM: Crucial Pro 5600 MHz CL46 – 2×16 GB
- SSD: WD Black SN850 1 TB NVMe M.2 (Zamanında 1800 TL)ye almıştım)
- Sıvı soğutma: Thermaltake LA360-S LCD
- Kasa: NZXT H7 Flow White 2024 (3.899 TL)
- PSU: ASUS ROG Strix 1000P Platinum White (9.989 TL)
- Fanlar: Corsair RS120-R ARGB 3'Lü Set + Arctic P14 Pro ARGB (1487 TL + 999 TL)
- Klavye: ASUS Strix Scope II 96 Wireless Nx Snow (6499 TL- 1527 TL iade geldi )
- Mouse: Logitech G Pro X Superlight 2 (4530 TL)
- Monitör: MSI MAG 321UP QD-OLED X24 – 32” 4K QD-OLED (44.589 TL)
Klavye + Mouse : 9.502 TL
Ekran : 44.589 TL
Toplam: 158.870 TL
Dostum valla oled kullandın mı hiç bilmiyorum ama ben oled tv alarak başta hata ettim. Oled tvden sonra diğer ekranlar o kadar göz zevki vermiyor. Abartı gelebilir ama öyle. Ayriyeten o kadar sistem dizip ona o sistemin çıktısını güzel görmek istedim kankirevit lumion photoshop kullanmıyorsan bu işlemci yerine daha düşük bi x3d işlemci alıp ekran kartını yükseltmen daha iyi olurdu neyse almışsın bi kere ho da sırf oled diye bi monitöre 45k verilir mi knk ya .d para boksa orası ayrı tabi
uzun ömürlü değil diyolar oledler içinDostum valla oled kullandın mı hiç bilmiyorum ama ben oled tv alarak başta hata ettim. Oled tvden sonra diğer ekranlar o kadar göz zevki vermiyor. Abartı gelebilir ama öyle. Ayriyeten o kadar sistem dizip ona o sistemin çıktısını güzel görmek istedim kankiPara bok gibi değil de bir kez alıyoruz diyelim.
![]()
Bu en son çıkan nesil tandem oled hocam, bunların ömrü eskilere göre daha uzun. Bunun eşdeğeri asusta 70binlerde ekstra bir iki ufak özellik eklenmiş hali. Tabi ipslere göre ömrü daha düşük. Ekranda bir şey uzun süre kalmamalı yoksa ekran yanığı olabiliyor. Bilgisayarın başından uzaklaştığında vs. Ben ekran siyah koruyucu koydum 5 dk sonraya, 15 dk sonraya da ekranı kapatmaya ayarladım. O sebepten uzun süre masaüstünde vs kalmadığı için uzun süre problem olmayacağını öngörüyorum.uzun ömürlü değil diyolar oledler için