Hangi RTX 5080 Modeli Alınmalı?

Şimdiden hayırlı olsun güle güle kullan
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Almışken 5080 alayım diyorum 4-5 yıl ellemeyeceğim bir daha. Eğer dediğin fiyatlarda indirime giren ekran kartı olursa düşünebilirim
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

4K ile kullanacağım
Teşekkür ederim, sizin için de inşallah. 4K için ise ve 4-5 yıl ellemeyecekseniz kesinlikle 5080 alın. Ağır oyunlarda 5070Ti ham olarak yani DLSS, FG vs. olmadan şuan bile sıkıntı yaşayabiliyor en basit örneği Black Myth Wukong.

Teşekkür ederim, sizin için de inşallah. 4K için ise ve 4-5 yıl ellemeyecekseniz kesinlikle 5080 alın. Ağır oyunlarda 5070Ti ham olarak yani DLSS, FG vs. olmadan şuan bile sıkıntı yaşayabiliyor en basit örneği Black Myth Wukong.
5080'den aşağı inmeye niyetim yok zaten ya super modelini bekledim bekledim gelmedi o üzüyor biraz

5080'den aşağı inmeye niyetim yok zaten ya super modelini bekledim bekledim gelmedi o üzüyor biraz
Anladım, hayırlısı olsun. 4-5 sene içinde VRAM'in problem olacağını sanmıyorum ama sonrasında güncelleyecekseniz zam gelmeden alın derim 5080'i. Eylül ve ekimde ciddi zamlar geleceği konuşuluyor. 6-7-8 sene kullanacaksanız super alın derim ama.

Anladım, hayırlısı olsun. 4-5 sene içinde VRAM'in problem olacağını sanmıyorum ama sonrasında güncelleyecekseniz zam gelmeden alın derim 5080'i. Eylül ve ekimde ciddi zamlar geleceği konuşuluyor. 6-7-8 sene kullanacaksanız super alın derim ama.
Ekran kartını bu ay almaya çalışacağım. Ekran kartını o kadar süre kullanmam çünkü bu sistemi arada bir yavaş yavaş upgrade etmek istiyorum 6000 bin serisinden sonra çıkacak karta geçebilirim

4K'da Pragmata ve resident evil requem için 16GB VRAM yetmiyor. Ayar düşürmen gerekiyor.

Screenshot_1.webp

Screenshot_5.webp

Inno3d X3 OC modelini şiddetle öneririm OC olan modeli ama. Düz modele göre hem daha kalın hem buhar odası var hem de ortadaki fan sesi azaltmak icin ters dönüyor bende Inno3d x3 5090 var MSI Asus falan aratmıyor yani ventustan zaten daha iyi, gaming trio ile asagi yukari aynidir.

5090 alamadım 10k eksiğim vardı pişmanlık yaşıyorum olmadimi olmuyor hep ters gidiyor sans yok 5080 ler bile başını aldı gidiyor süper beklicez ozaman fiyatlar ne olur Allah bilir.
Astral,auros,tercih ediyorum ama şuan soğutması iyi uygun Kart al geç derim daha zamlar gelmeye başlar yakında pis yansır.
Giriş segment alma genel olarak çoğu kaliteli zotac ventus gibi kartlar pek tutulmuyor.
Bunca para veriyoruz 4k yetersiz hissetiriyor VRAM özürlü nvidia ne ortası var ne fiyat orantisi.

5090 alamadım 10k eksiğim vardı pişmanlık yaşıyorum olmadimi olmuyor hep ters gidiyor sans yok 5080 ler bile başını aldı gidiyor süper beklicez ozaman fiyatlar ne olur Allah bilir.
Astral,auros,tercih ediyorum ama şuan soğutması iyi uygun Kart al geç derim daha zamlar gelmeye başlar yakında pis yansır.
Giriş segment alma genel olarak çoğu kaliteli zotac ventus gibi kartlar pek tutulmuyor.
Bunca para veriyoruz 4k yetersiz hissetiriyor VRAM özürlü nvidia ne ortası var ne fiyat orantisi.
Gerçekten öyle hocam, inanın bazen 5080 yerine iyice sıkıp 5090 mı alsam diyorum da 6000 serisi geleceği için mantıksız olur gibime geliyor. 5090 alırsam rahat 8-10 sene değiştirmem. Öyle yapacağıma 5080 alıp 6080'e geçeyim yeni nesil bari dedim kendimce. Farklı teknolojilere, değişikliklere yabancı kalmamış olurum upgrade ettikçe. Aslında insan 2 senede bir ekran kartını değiştirebilir ya para olduktan sonra mesela. Hem garantili kullanmış olur hem de ekran kartı upgrade etmek anakart, işlemci, ram, ssd gibi değil ya hani mantıklı gelmeye başladı böyle düşününce.

Gerçekten öyle hocam, inanın bazen 5080 yerine iyice sıkıp 5090 mı alsam diyorum da 6000 serisi geleceği için mantıksız olur gibime geliyor. 5090 alırsam rahat 8-10 sene değiştirmem. Öyle yapacağıma 5080 alıp 6080'e geçeyim yeni nesil bari dedim kendimce. Farklı teknolojilere, değişikliklere yabancı kalmamış olurum upgrade ettikçe. Aslında insan 2 senede bir ekran kartını değiştirebilir ya para olduktan sonra mesela. Hem garantili kullanmış olur hem de ekran kartı upgrade etmek anakart, işlemci, ram, ssd gibi değil ya hani mantıklı gelmeye başladı böyle düşününce.
5080den 6080e geçmek da mantıksiz olur. Değişen hiçbir teknoloji olmayacaktır. 6000e gelen 5000e de gelir

Bendede aynı durum iyisini alım diyorum 4k girince pek işlemci üst segment gerek kalmıyor anakart pek bir şey ifade etmiyor 8k-15k anakart hayli hayli iş görüyor.50k anakart 30kli işlemci almak yerine ekran kartı abanip 10 sene cikarsin diyorum sürekli her 2senede değişip para baymak istemiyorum ama artık.

Black Myth de 5070 Tiya yonelik driver da olabilir bug vardi sanirim. Eski incelemelerde 4070 Ti ardindan performans gosterirken yakin tarihli incelemelerde rtx 4080 ayarinda olmus. Rtx 5080 iyi de vram kapasitesi bu kartta olmamaliydi. Bu oyunda 5070 Ti ile benzer performans vermisler averajda.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,232,694
Üyeler
201,006
Son üye
Ahmeteminlyy

Geri