Çözüldü✓ 7800x3d mi? 9800x3d mi?

SelimT.

80+
Reaksiyon skoru
10
Yakında 5070 TI, 32GB Ram li bir sistem toplamayı düşünüyorum fakat bütçeme göre 7800X3D Gayet güzel uyuyor eğer gerçekten aralarında ki farka değecekse bütçemi biraz daha zorlayıp 9800X3D almalı mıyım? Yoksa o para farkına değecek bir performans farkı yok mu?

Gerek yok 7800X3D fazlasıyla yeterli

1080P biraz var. 2K da fark az. 4K'da yok.

Zaten kullandığınız e .kartı, işlemciden önce frene basacak. Bu nedenle 9800X3D ,değmez.

9800x3D, 9-10 derece az ısınıyor, bazı oyunalarda performans farkı da var. Biraz oynayacağın oyunlara da bağlı.

Screenshot_3.webp

Screenshot_1.webp
Screenshot_2.webp

18 19a 9800 alırsan al tabi boşver 7800 ü

Yakında 5070 TI, 32GB Ram li bir sistem toplamayı düşünüyorum fakat bütçeme göre 7800X3D Gayet güzel uyuyor eğer gerçekten aralarında ki farka değecekse bütçemi biraz daha zorlayıp 9800X3D almalı mıyım? Yoksa o para farkına değecek bir performans farkı yok mu?
FPS oyunu mu oynayacaksınız

gerek yok ya 9800x3dye bence

aradaki fark 1080p de var birde 7800x3d daha sıcak çalışıyor o kadar saçma salk bi anda fırlayabiliyor sıcaklığı :D bende var da

Kullanım amacına göre davranmak daha doğru olacaktır eğer hikayeli ağır oyunları yüksek çözünürlük grafikte oynayacaksanız bu iki işlemciden düşük bir model alsanız bile devasa bir fark olmaz ama işlemcinşn ağırlıklı olduğu fps tarzı oyunları düşük çözünürlük düşük grafiklerde oynayacaksanız 9800 farkı biraz koyacaktır 7800de üzmez şöyle bir şeyde var iki işlemcide zaten kullanacağınız monitörün hz ni rahatça verebilecek

FPS oyunu mu oynayacaksınız
Daha çok evet
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Kullanım amacına göre davranmak daha doğru olacaktır eğer hikayeli ağır oyunları yüksek çözünürlük grafikte oynayacaksanız bu iki işlemciden düşük bir model alsanız bile devasa bir fark olmaz ama işlemcinşn ağırlıklı olduğu fps tarzı oyunları düşük çözünürlük düşük grafiklerde oynayacaksanız 9800 farkı biraz koyacaktır 7800de üzmez şöyle bir şeyde var iki işlemcide zaten kullanacağınız monitörün hz ni rahatça verebilecek
Yani %30 hikayeli oyun %70 FPS oyunları oynuyorum

18 19a 9800 alırsan al tabi boşver 7800 ü
o fiyatlara bulamadım en düşük 21'e var

Bir arkadaşım 5070TI Gereksiz pahalı onun yerine 9070XT al demişti ama ben son dönemlerde gördüğüm birkaç haberde Amd ekran kartlarında bir kaç sorun var diye okudum kesinliğini bilmiyorum bu konuda yardımcı olabilirmisiniz? Eğer 5070TI gerçekten gereksizse ve 9070XT hiçbir sorun yaşatmadan aynı performansı vericekse aradaki farkı SSD yükselterek kullanmak istiyorum.

Daha çok evet

Yani %30 hikayeli oyun %70 FPS oyunları oynuyorum

o fiyatlara bulamadım en düşük 21'e var

Bir arkadaşım 5070TI Gereksiz pahalı onun yerine 9070XT al demişti ama ben son dönemlerde gördüğüm birkaç haberde Amd ekran kartlarında bir kaç sorun var diye okudum kesinliğini bilmiyorum bu konuda yardımcı olabilirmisiniz? Eğer 5070TI gerçekten gereksizse ve 9070XT hiçbir sorun yaşatmadan aynı performansı vericekse aradaki farkı SSD yükselterek kullanmak istiyorum.
BaEn game gecesine geliyor arkadaşım teemuzda 19999 a aldı

Sistem stabilse sorun yaşamazsın. Oyun için 70Ti gereksiz evet.

Geri