Loky
Moderatör
- Reaksiyon skoru
- 20,033
Ben 7500 e bunu aldım bir anda 850w olanını 5000₺ yaptılar.Çok iyi bende bunu öneririm hbden istiyordun zaten
Hala bir yerlerde yaramdir...
Ben 7500 e bunu aldım bir anda 850w olanını 5000₺ yaptılar.Çok iyi bende bunu öneririm hbden istiyordun zaten
Bu arada ben 10 sene önce Vatan’dan bilgisayar aldığımda güç kaynağı arızalı çıkmıştı tam hatırlamıyorum şimdi modelini güç kaynağının ama mesela yüke bindiğinde bilgisayar kendini kapatıyordu falan sonra Vatan’a bildirdik incelemeye aldılar ürünü baktılar dediler ki fabrika hatası var size başka bir ürün verelim dediler gittim FSP verdiler tam hatırlamıyorum modelini ama 10 senelik bilgisayarımda hala çalışıyor maşallah tık demediGüç kaynağı denince FSP’yi tek geçerim. Araştırabilirsin. Asus, Msi falan marka tanınırlığı sebebiyle ön planda gibi gözükse de işin yön vereni (ne demekse) FSP’dir.
Hem Hepsiburada satıcılı.
Fsp Hydro G Pro 1200W 80+Gold Gen5.1 Atx 3.1 Psu
Şimdiden hayrlı olsun!
Atx 3.0 ve Pcie 5.0 olduğu yazıyor hocam soru cevap kısmında.Güç kaynağı denince FSP’yi tek geçerim. Araştırabilirsin. Asus, Msi falan marka tanınırlığı sebebiyle ön planda gibi gözükse de işin yön vereni (ne demekse) FSP’dir.
Hem Hepsiburada satıcılı.
Fsp Hydro G Pro 1200W 80+Gold Gen5.1 Atx 3.1 Psu
Şimdiden hayrlı olsun!
Güzel psu yusuf hocada bunu al diyordu sonra sharkoonları denk getirdim 3500e 750w 7800e 1300 olanı aldım ikiside taş gibi çıktı valla amazon diye karambole aldım meğersem çok iyilermişBen 7500 e bunu aldım bir anda 850w olanını 5000₺ yaptılar.
Hala bir yerlerde yaramdir...
Güzel psu yusuf hocada bunu al diyordu sonra sharkoonları denk getirdim 3500e 750w 7800e 1300 olanı aldım ikiside taş gibi çıktı valla amazon diye karambole aldım meğersem çok iyilermiş
Şuan aklımdaki ve tüm önerilen güç kaynaklarını araştırdım bilgisayardan ve şöyle bir liste çıktı.ASUS enermaxtan sessiz. Diğer modeller de öyle. 10 yıl garantili seçenek çok. 1200W az bir güç değil, biz 5080 kasalara çok 850W PSU önerdik, alanlar hala daha kullanıyor. O kadar takıntı yapmana gerek yok. ASUS'un fiyatı uygun değil. FSP uygun şu anda. NZXT varsa onu da alabilirsin.
850w'da ben ses duymuyorum.Birde şöyle bir durum var. Ben Enermax Revolution III 850W 80+Gold'u sesi yüzünden sattım. Mümkünse sessiz ama kaliteli olsun. Yapay zekaya sorduğumda şunları önerdi. Bunların içinde en sessizi SAMA P1200 ama ses olmasın diye de kalitesiz bir ürün almak istemem yani. Siz ne önerirsiniz? Benim için f/p da önemli, sessizlik de önemli. Şuan hepsine eşit mesafedeyim ama 10 yıl garanti olduğu için sanki 1ST Player'a biraz daha yakınım ama sesinden çekiniyorum. Sessiz olması önemli.
1ST Player NGDP 1200W 30.67 dB(A) ile 31.40 dB(A)
Enermax PlatiMax II 1200DF ortalama 22.60 dB(A)
SAMA P1200 ortalama 17.06 dBA
NZXT C1200 ATX 3.1 ortalama gürültü seviyesi 25–30 dBA maksimum ses seviyesi 44.5 dBA
1ST PlayerNGDP değil mi hocam? Bunun siyahını düşünüyorum bende o kadar PSU içinden beğendim. 10 yıl garanti Türkiye'de mi geçerli biliyor musunuz? Mesela 2 yıl Türkiye'de sonrası yurtdışı oluyor bazı ürünler ya bunda öyle bir durum var mı bilginiz var mı? NzxtC1200 ile onun arasında kaldım diyebilirim, NZXT A+ Tier diye bir tık daha yakınım ama Türkiye'de geçerli değilse 10 yıllık garantisi NGDP almayı düşünüyorum.850w'da ben ses duymuyorum.
MSI almıştım cw var diye iade ettim.
Biz yaptığımız başarıyı ismimize vererek değil ismimizi başarıya götürerek yaparız1stplace9900x ne zaman yapacaksın şu nickini
NZXT garantisini sordum incehesap satıyor ya 2 sene distrübitör garantiliymiş. A+ Tier olduğu için onu düşünmüştüm mesela MSI ile onun arasında kaldım ama MSI’ın da dezavantajları varmış o zaman bu durumda Sama ile NGDP arasında kalıyorum ki MSI’a da bütçem yetiyor ama insanlar fiyatından dolayı mı bilmiyorum da alma onu diyorlar 10 sene garantisi olmasına rağmen. Niye bilmiyorum.Biz yaptığımız başarıyı ismimize vererek değil ismimizi başarıya götürerek yaparız![]()
Şimdi öncelikle hocam Türkiye de popüler diye bir ürün alınmaz bir çok dünya çapında iş yapmış ama Türkiye de bilinmeyen markalar olabiliyor bunu bilmemiz gerekiyor. Ve bahsettiğiniz o markaların hepsi aslında o ürünlerini " CWT, Great Wall, Super Flower, HEC ve FSP, Seasonic " bu markalara ürettirir ve aslında bir çok tanınmamış ucuz gördüğünüz o markalar o pahalı markalar ile aynı markaya üretebiliyorlar hatta içini açtığında birbirlerine çok benzer olduğunu görebilirsiniz ama işin içine marka gücü girince diğer markalar fiyatını daha pahalıya tutabilir. Bundan dolayı da sizi o sırf markasından dolayı pahalıya satmaya çalışan markalardan uzak tutmaya çalışıyorlar. Kaldı ki 1200w sisteminiz için fazlaya kaçıyor bir çok kişi bunu dile getirmiş ama siz ileri de 6080 super alırsam diye düşünmeyi bahane olarak sunuyorsunuz buna da açıklama getireyim RTX 3080 -> 320W, RTX 4080 -> 320W, RTX 4080 Super -> 320W ve RTX 5080 -> 360W bu ekran kartları arasında 6 yıl geçmesine rağmen arada Watt değeri oynamamış ama performansa baktığımızda arada 2 kattan fazla performans farkı var peki bu neden oluyor gelişen teknoloji ile beraber çiplerde Transistor mesafesi değişiyor bu değer ne kadar aşağı çekilirse gerekli olan voltaj miktarı aşağı gelir ve daha yakın olacakları için de aynı alana daha çok transistor koyulmasına neden olacak ve buda işlem kabiliyetini yanı kartın performansını artıracak. Bundan dolayı 3-4 sene sonra çıkacak ekran kartı içinde 6 yıldır süre gelen bu süreç değişmeyecektir. Gelelim watt hesaplamasına Ekran kartımızı en üst limitten sayalım 400W sistemden güç çektiğini ve işlemcinin extreme olarak 250W çektiğini bu 2 değer ciddi anlamda en uç noktalar toplam 650W sistemin geri kalan bileşenlerin de toplamda 100W çektiğini varsayalım ki bu da en kötü senaryo da 750W yani sisteminde hala daha 250W bekliyor olacakNZXT garantisini sordum incehesap satıyor ya 2 sene distrübitör garantiliymiş. A+ Tier olduğu için onu düşünmüştüm mesela MSI ile onun arasında kaldım ama MSI’ın da dezavantajları varmış o zaman bu durumda Sama ile NGDP arasında kalıyorum ki MSI’a da bütçem yetiyor ama insanlar fiyatından dolayı mı bilmiyorum da alma onu diyorlar 10 sene garantisi olmasına rağmen. Niye bilmiyorum.