DDR 5 E Geçmeli Miyim Yoksa Ddr4 Te Upgrade mi Etmeliyim

G0KHAN

80+
Reaksiyon skoru
88
Sitemim
Ryzen 5 5600 işlemci
msi a 520 anakart
8x8 ddr4 ram
rx 570 ekran kartı
500w 80+ power

Baktığım hazır sistemlerde RTX 5060 ile Ryzen 5 7500F veya Core Ultra 5 225F işlemcili bilgisayarlar 45-50 bin TL bandında. Sizce şu an kullandığım mevcut sisteme yaklaşık 20 bin TL verip RTX 5060 takarak yoluma devam etmek mi daha mantıklı olur?

RTX 5060'ların fiyatlarına baktığım kadarıyla yaklaşık 20 bin TL civarında olduğunu görüyorum. Diğer taraftan DDR5 platformuna geçmek için 20-30 bin TL civarında ekstra bir masraf yapmam gerekecek.

Sizce mevcut sistemimi RTX 5060 ile yükseltirsem, DDR5'e geçip yeni bir sistem almaya kıyasla performans açısından ne kadar fark oluşur? Aradaki 20-30 bin TL'lik ek masrafa gerçekten değecek bir performans farkı olur mu?

dipnot: RTX 5060 ı örnek olarak verdim ama bakacağım ekran kartı o bütçelerde olur yerine öneriniz varsa söylerseniz sevinirim

Sisteminde eksik çok hani sadece ram ekran kartı olsa dd4te kal derdim ama ddr5e geç illaki sistem yenileyeceksen - adamlar bizi korkuttu şimdi kurmazsak 3-4 yıl hiç kuramayacakmışız gibi.Belki de blöf yapıyorlar 2 sene sonra 4 kat güçlü pcler yarı fiıyat olabilir :D

5060 alicaksan hocam bence ramini 32 gb yapman lazım,ddr5 geçiceksende gene ram ini 32gb yapman laxım o x
zamanda 55-60 bandına çıkıyor

Beklentilerine göre değişir. Ben yeni topladım 5600+9060xt . Bence 9060xt 16gb alıp kullanmaya devam et. Ram ve m2 de ekleyebilirsin

Sitemim
Ryzen 5 5600 işlemci
msi a 520 anakart
8x8 ddr4 ram
rx 570 ekran kartı
500w 80+ power

Baktığım hazır sistemlerde RTX 5060 ile Ryzen 5 7500F veya Core Ultra 5 225F işlemcili bilgisayarlar 45-50 bin TL bandında. Sizce şu an kullandığım mevcut sisteme yaklaşık 20 bin TL verip RTX 5060 takarak yoluma devam etmek mi daha mantıklı olur?

RTX 5060'ların fiyatlarına baktığım kadarıyla yaklaşık 20 bin TL civarında olduğunu görüyorum. Diğer taraftan DDR5 platformuna geçmek için 20-30 bin TL civarında ekstra bir masraf yapmam gerekecek.

Sizce mevcut sistemimi RTX 5060 ile yükseltirsem, DDR5'e geçip yeni bir sistem almaya kıyasla performans açısından ne kadar fark oluşur? Aradaki 20-30 bin TL'lik ek masrafa gerçekten değecek bir performans farkı olur mu?

dipnot: RTX 5060 ı örnek olarak verdim ama bakacağım ekran kartı o bütçelerde olur yerine öneriniz varsa söylerseniz sevinirim
Ddr5'e geçmene gerek yok bence. Şu kartların ikisi de çok iyi

Troyla ödersen Inspire Idefix'te 19k'ya geliyor. İkisi de çok iyi kartlar ve giriş seviyelerle makas çok dar sen karşılaştır beğendiğini al

hani çok bilgili sayılmam ama upgrade etmek yerine ddr5 e geçsen daha mantıklı upgrade edeyim derken harcayacağın parada hemen hemen aynı olur gibi

Hocam ddr5 e geçmek mantıklı gibi ram ini upgrade etmen için 16x2 alman lazım, ona masraft etmek yerine eldeki sistemini satıp, uzerine koyup güzel ddr5 sistem dizersin

5060 alicaksan hocam bence ramini 32 gb yapman lazım,ddr5 geçiceksende gene ram ini 32gb yapman laxım o x
zamanda 55-60 bandına çıkıyor
55 60 da zor çıkar gibi bütçe
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Ddr5'e geçmene gerek yok bence. Şu kartların ikisi de çok iyi

Troyla ödersen Inspire Idefix'te 19k'ya geliyor. İkisi de çok iyi kartlar ve giriş seviyelerle makas çok dar sen karşılaştır beğendiğini al
ınspıre olan kartın tasarımı çok hoşuma gidiyor bence sade ve çok şık

Bütçe yoksa ram ve ekran kartı al o zaman 32gb ram illa ki isteyecek önce ekran kartı sonra ram alarak yola devam et ama almışken ekran kartını 16gb versiyon çalış

ekran kartı psu değişip devam iyice ölene kadar soket :kekw:

Geri