Hocam Windows 11 de TPM 2.0 desteği istiyor diye hatırlıyorum sizin sisteminizin TPM 2.0 desteği var mı ona da bir bakın raştırın yoksa tekrar iso haızrlayın ve orada tpm gereksinimini atlayarak yazdır vs. falan diyor onu tikleyip deneyin bideAlıntıyı görüntülebirkac kez yeniden başladı ve böyle bir sorun verdi. Y tuşuna bassam bile bir şey olmuyor
Tom iki vardı ve şuanda Asus yazısı kaldı. O attığım fotoda. Beridir klavye vs calismiyor. Kaldim boyleHocam bir kaç olasılık var ama genelde bildiğim kadarıyla şöyle;
1-İnternette bağlandıktan sonra windows update aracının indirdiği sürücülerden ve güncellemelerden dolayı yaşanan çakışma olabilir
Çözüm Önerim: Tekrar format atın ve format atarken bu sefer internet sakın bağlanmayın ethernet kablosu vs. Takılıysa sökün kısaca offline kurulum yapın bitincede tekrar kapatın açın ve internete bağlanmadan bu hatayı almadan önce ne yapıyorsanız onu yapın eğer hata devam etmiyorsa sorun sürücüde vs.’dir ona göre çözüm öneririm ama internet olmadan kurulum yapıp kulanın bi durum nedir bi deneyin önce
2-Ram bellek sorunu en büyük sebeplerinden biri diye biliyorum fiziksel veya yazılımsal olarak sorun olabilir
Çözüm önerim : offlien kurulumu yaptıktan sonra ram bellek testide yapın işte windows’un resmi “Windows bellek tanılama” aracını deneyin ramde sorun varsa sorunu bulabilir hatta belki çözebilirse soruna bağlı olarak
3-Windows İso dosyanız eksik veya yanlış ayarlanmış olabilir
Çözüm önerim: yeniden indirin İSO’yu ve temiz şekilde rufus ile iso usb hazırlayın ve UEFİ vs. Seçmeyi ve bios’da da gerekli Uefi ayarını vs yapmayı unutmayın
Ama en iyisi siz önce bir Yapay zekaya sorun belki daha hızlı yardımcı olabilir veya nokta atışı bulabilir
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:
Hocam Windows 11 de TPM 2.0 desteği istiyor diye hatırlıyorum sizin sisteminizin TPM 2.0 desteği var mı ona da bir bakın raştırın yoksa tekrar iso haızrlayın ve orada tpm gereksinimini atlayarak yazdır vs. falan diyor onu tikleyip deneyin bide
Asus yazısında kalıyor PC. Ne f2 nede başka bir şey kullanabiliyorum, ne yapmam lazım bu şekilde kaldım erisemiyorum pcyeHocam bir kaç olasılık var ama genelde bildiğim kadarıyla şöyle;
1-İnternette bağlandıktan sonra windows update aracının indirdiği sürücülerden ve güncellemelerden dolayı yaşanan çakışma olabilir
Çözüm Önerim: Tekrar format atın ve format atarken bu sefer internet sakın bağlanmayın ethernet kablosu vs. Takılıysa sökün kısaca offline kurulum yapın bitincede tekrar kapatın açın ve internete bağlanmadan bu hatayı almadan önce ne yapıyorsanız onu yapın eğer hata devam etmiyorsa sorun sürücüde vs.’dir ona göre çözüm öneririm ama internet olmadan kurulum yapıp kulanın bi durum nedir bi deneyin önce
2-Ram bellek sorunu en büyük sebeplerinden biri diye biliyorum fiziksel veya yazılımsal olarak sorun olabilir
Çözüm önerim : offlien kurulumu yaptıktan sonra ram bellek testide yapın işte windows’un resmi “Windows bellek tanılama” aracını deneyin ramde sorun varsa sorunu bulabilir hatta belki çözebilirse soruna bağlı olarak
3-Windows İso dosyanız eksik veya yanlış ayarlanmış olabilir
Çözüm önerim: yeniden indirin İSO’yu ve temiz şekilde rufus ile iso usb hazırlayın ve UEFİ vs. Seçmeyi ve bios’da da gerekli Uefi ayarını vs yapmayı unutmayın
Ama en iyisi siz önce bir Yapay zekaya sorun belki daha hızlı yardımcı olabilir veya nokta atışı bulabilir
Hocam Windows 11 de TPM 2.0 desteği istiyor diye hatırlıyorum sizin sisteminizin TPM 2.0 desteği var mı ona da bir bakın raştırın yoksa tekrar iso haızrlayın ve orada tpm gereksinimini atlayarak yazdır vs. falan diyor onu tikleyip deneyin bide
Hocam yukarıda dediğim gibi biosa erisemiyorum bile.tpm ile ilgili sorun yaşıyorsun anladığım
tavsiyem hangi sürümde mesela 26h2 ise 25h2 dene ve rufusla yazdırırken TPM gereksinimlerini atlayarak belleğe tekrar yazdır
genelde bu tarz hatalar secure boot / güvenli önyükleme ve TPM yüzünden oluyor
Asus yazısında kalıyor PC. Ne f2 nede başka bir şey kullanabiliyorum, ne yapmam lazım bu şekilde kaldım erisemiyorum pcye
Hocam yukarıda dediğim gibi biosa erisemiyorum bile.
Windows kurulumunu tamamladım bir şey kalmadı, nedensiz yere kendisi pcyi açtıktan 10 15 saniye sonra donup kalıyordu. f2 basıp biosa girmeyi deneyince tamamen donuyordu. bir şekilde biosa erişip mcr ile expoyu kapattım sonra yükledimklavye nasıl çalşmıyor anlamadım blututla mı bağladın
normal kablolu yok mu
biosa erişmen lazım açıkcası
sistemi nasıl kurdun anlamadım
Hocam dediklerimi yaptıktan sonra mı oldu anlamadım tam olarak ne yaptınız da dondu ve klavye çalışmıyor ? Kablosuz klavye mi ? Yani kabloyla bağlayın eğer öyleyse ynai normalde klavyenin falan çalışması lazımTom iki vardı ve şuanda Asus yazısı kaldı. O attığım fotoda. Beridir klavye vs calismiyor. Kaldim boyle
o dediğimde klavyeyi kablolu veya kablosuz kullanmam önemli değildi. windows format ekranı gelmediği sürece hangi ekranda klavyeden bir tuşa basarsam basayım ekran donuyordu. donmasa bile bir şekilde klavyeden bastığım tuşlar veya mouse ile herhangi bir hareketim etkilemiyordu, bir şekilde kendi kendine başlangıçta biosa girdi ve onun sayesinde expo ile mcr'yi kapattım ve sorun düzeldi. öncesinde expo açıkken sürekli hesap açma kısmında takılıp resetliyordu, forumda bir yerde mcr'yi açmanın düzelttiğini söyledi ve denedim, kaydedip yeniden başlattıktan sonra o gösterdiğim hataları vs almaya başladım.Hocam dediklerimi yaptıktan sonra mı oldu anlamadım tam olarak ne yaptınız da dondu ve klavye çalışmıyor ? Kablosuz klavye mi ? Yani kabloyla bağlayın eğer öyleyse ynai normalde klavyenin falan çalışması lazım
Düzelmesi için öncelikle kesinlikle kasanın tüm fişlerini vs. Çekin psu’nun arkasındaki anahtarıda kapatın yani “O” konumuna getirin (bios sıfırlarken kısa devre olup zarar görmemesi için) sonra Kasayı açın ve Bios pilini çıkarın sonra kasanın açma kapama tuşuna 10 saniye basılı tutun sonra 2-3 defa ard arda basın ki içindeki elektirikte tamamen boşalsın sonra Clear_Cmos pin’lerini bulun anakartınızdaki (internetten araştırıp bulabilirsiniz ve nasıl yapıldığınada bakın) bir tornavida ile o 2 pin’nin arasında bi 5 saniye bekletin ki sıfırlansın sonra eğer cmos’un kapağı falan varsa yerine geri takın sonra bios pilini geri takın fişleri takın ve sistemi açın bios sıfırlanacak bu sorunu çözmeli
(Garanti olsun diye bios pilini söktükten sonra pili 5-10dk beklettikten sonra takmak iyi olur)