Ölümden Sonra Ne Olacak?

180hz peek

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
137
2-3 gündür beynimi kemiriyor bu soru öldükten sonra ne olacağımız elhamdülillah müslümanım fakat öldükten sonra bi hiçlikte olursak çok korkunç geliyor bana

Hiçlik olsa senin bilincin olmadığı için korkunç gelemez diye tahmin ediyorum. Hiçlik diye bahsedilen şey doğmadan önce nasılsak öyledir herhalde. Ama bence cennet cehennem var.

Insani sekildendusununce urkunc merak uyandiran tecrube etmek istenen ama bir turlu cesaret edemedigimiz olay. Inan ben de merak ediyorum ve cevabim yok cunku olup canlanan yok. Su sekilde dusumuyorum ben ben pc olsam fisimi cekseler calismam ama disaridan biri goruyor pc ise farkinda degil. Uyuyoruz sonra birden uyaniyoruz ya uyanmasaydik. O yuzden pek korkunc degil bence korkunc kismi yasayan insan olarak bakmak.

Reis çok takma bunları ölmeden bilme imkanın yok yaşamana bak

Her düşündükçe çok fena korktuğum mesele. Ölümden sonra hiçlik olacağı kesin olarak bilinseydi dünya çok kötü bir yere dönerdi insanlar birbirlerini keyif için öldürürlerdi yapılmadık şey kalmazdı. Dinden bağımsız baktığın zaman çok derin bir mesele bilincimiz neden var ruh var mi yok mu çok kafa karıştırıcı. Ruh diye birsey mucize gibi geliyor bana herseyin maddeden oluştuğunu aklım alabiliyor yalnızca hersey maddeden oluşuyorsa ruh var ise ruhun özü nedir? Birçok kafayı yedirtecek mesele var.

Ölümden sonra yaşam, insanın evrim sürecinde meydana gelmiş ve ölen aile üyelerinin rüyada görülmesiyle oluşmuş kendi başına bir inançtı. Evet, kutsal kitaplarda bahsedildiği gibi bir yer yok ama öldükten sonra bu endişeyi taşıma gibi bir derdin de yok.

Evrende hiç bir şey yoktan var olmaz, Vardan yok olmaz. Sadece yer ve şekil değiştirir.

Su buharlanıp yeniden yağmur biçiminde yere düştüğü gibi Ruhumuz da yeniden dünyaya döner eninde sonunda.

Asıl konu hangi gezegene, hangi ülkeye, hangi canlı vücuduna düşeceğimiz.
Bir gözünü açmışsın Avatar çocuksun.
Bir gözünü açmışsın Tanzanya Canavarısın.
Bir gözünü açmışsın Bugs Bunny sin.

Her şey olabilir.

Bana güven ölümden sonra yaşam var

Olmaması gibi bir olasılık zaten yok çünkü olmaması için ateistlerin inancının yani “bilimsel gelişmeler sonucu evren oluştu” iddia’ları doğru olmalı ama aklı olan her insan aslında bilimsel olarak bunun imkansız olduğunu fark edebilir

Edit: bu kısım yanlış anlaşılmış ben evrenin tıpkı insanların belli aşamalardan geçerek oluşması gibi, aşamalı bir sürece sahip olduğuna inanıyorum. Söylediğim şey, evrenin kör tesadüflerle ve şuursuz enerjilerle kendiliğinden var olamayacağıdır; nasıl ki insanı yaratan bir irade varsa, evrenin oluşumundaki bu aşamaları da planlayan bir Yaratıcı vardır.

(Ateistlik sadece kurallara uymak istemeyenlerin istediği her şeyi yapabilmek için bir şeye bağlı kalmamak ve çevresi tarafından “sen müslümansın/Heistiyansın bu hünah nasıl ve neden yapıyorsun” vs. Gibi şeyler söylememesi tahatsız olmamak ve baskıda hissetmemek ve yaptıklarının bir sonucu oldupunu hatırlayıp moralinin bozulmaması ve yaptıklarından rahatsız hissetmemek için kendilerini kandırmak için uydurdukları bir şey)

Son düzenleme:
Bana güven ölümden sonra yaşam var

Olmaması gibi bir olasılık zaten yok çünkü olmaması için ateistlerin inancının yani “bilimsel gelişmeler sonucu evren oluştu” iddia’ları doğru olmalı ama aklı olan her insan aslında bilimsel olarak bunun imkansız olduğunu fark edebilir

(Ateistlik sadece kurallara uymak istemeyenlerin istediği her şeyi yapabilmek için bir şeye bağlı kalmamak ve çevresi tarafından “sen müslümansın/Heistiyansın bu hünah nasıl ve neden yapıyorsun” vs. Gibi şeyler söylememesi tahatsız olmamak ve baskıda hissetmemek ve yaptıklarının bir sonucu oldupunu hatırlayıp moralinin bozulmaması ve yaptıklarından rahatsız hissetmemek için kendilerini kandırmak için uydurdukları bir şey)

Bilimsellikten uzak "olmama şansı yok" iddiasını geçtim, yeryüzündeki hapishanelerin kaçı kurallara uymak istemeyen ateistlerle dolu?

Ölünce göreceğiz ne var ne yok şuanda yaşadığın hayattan keyif almaya bak

Yani düşünmeden edemiyorum kaç gündür
Ben 2021 de epikriz raporuna göre 10 dakika ölü kaldim hastalanmadan 1 gün önce çalıyordu neyin ne zaman olacağını biz bilemeyiz o yüzden rahat ol 1 kere yaşama şansımız kafanı takma

Teori 1: Doğmadan önce hiçtik. Bilinç yada varlık adına zerremiz yoktu. Doğmadan önce neyse öldükten sonrada o olacak.
Teori 2: Allah (Semavi Dinlerin İnancı) bizi gerçekten yarattı ve denildiği gibi sonsuz bir yaşam süreceğiz.
Teori 3: Öldükten sonra bilincimiz sıfırlanacak ve başka bir bedende tekrar hayat bulacağız. Bu bir böcek, hayvan yada insan olabilir. (Reankarnasyon)
Teori 4: Yaratıcı bir yada birden fazla tanrı var. Bunlar bizi bir amaç uğruna yarattılar ve sadece o kadar. Tıpkı bir amaç uğruna yaratığımız arabanın fabrikada yartılma sürecinden sonra kaderine terk edilmesi gibi.

Geri