Yani senin iddia ettiğin yani orada söylediğin şeye çıkartmıyor onu biliyoruz bu cümlen savunma mekanizması ile yazdığın saçma ve önceki konuşmamıza göre manipületif bir yanıt olmuş ama her neyse
Bak buda aşırı saçma olmuş mesela “dini kurallara uyan” demişsin ama zaten dini kural”lara” uyan biri “günümüz dünya yönetim’den dolayı bazı çok nadir istisnai durumlar hariç” hapiste olmaz.
Dini kuralları tek bir bütün yerine tek tek ayrı olarak mı ele alıyorsun kuralları bu ne kadar mantıksız
(4 kısımda devamı var)
Ne saçma bir argüman hocam ? Zaten ahlak dediğiniz şeyin temeli din’dir Dini kurallar doğrultusunda ahlak anlayışı bir diğer değişle ahlaki kurallar oluşmuştur sadece insanlar zamanla kendi çıkarları doğrultusunda bu anlayışı ve kuralları değiltirmiş’tir ve bu durumda yani Din ahlakın temelini oluşturmuşsa ahlak ile yan yana koyulmasında ki sorun nedir ?
İstiyorsanız ben söyliyeyim yukarıdada edipim gibi dinin oluşturduğu ve zamanla şekillendirdiği/tamamladığı ahlak anlayışı size ters çünkü sizler kendi çıkarları doğrultusunda ahlak anlayışını değiştiren ve eğitim,reklam ve siyaset ile vs. Size aşılayanların ahlak anlayışı. İle beyninizi ve düşüncelerinizi şekillendirdiğiniz ve bu yüzden kendi çıkarlarınızada uyduğunu fark ettiğiniz ve bundan memnun olduğunuz için dini ahlak anlayışını/kurallarını kendi ahlak anlayışınız/kurallarınız ile yan yana gelmesini ve etkilemesini istemiyor ve bundan rahatsız oluyorsunuz
(2’ci kısımla aynı temelde buda devamı)
İnatla yazdıklarımı okumuyor veya idrak etmiyormusunuz ? Size orada da “her dini inancım var diyen biri dini tam anlamıyla/tüm kurallarına uyarak yaşıyordur diye bir şey yok ve ben öyle bir şey iddia etmedim” diye belirttiğimde ne anlıyorusunuz okuduklarınızdan çıkarım yapamıyor musunuz ?
Öncelikle Din bir varlık,canlı değildir bir inanç’tır ki bir şeye burnunu soksun ve burada Din’nin içindeki Kurallar,yasalar ve emirlerden vs. Bahsediyorsanız onlar Tanrı’nın yani benim için Allah’ın bize koyduğu kurallar,yasalar ve emirlerdir bu doğrultuda dediğiniz şey “Tanrı neden anlamadığı her şeye burnunu sokuyor” anlamına gelir yani yaratıcı anlamıyor ve sizler mi anlıyorsunuz bu işlerden ?
Argümanların Mantık çok iyiymiş böyle devam
Bu arada “ülke(ler) ölçeğinde görülüyor.” konuyu çevirip ben orada Din adamlarından ve siyasetçilerden vs. bahsettim onu bile anlamamışsın vs. diyecek kendini haklı çıkarmaya çalışacaksanda 2 ve 4 kısımda cevapladım onlara tekrar bakbilirsin “kısaca bir inanca sahip diye biri onu mükemmel ve en iyi yaşayack veya o kişi kesinlikle cezalandırılmayacak ve cenente gidecek diye bir şey yok böyle lanse etmeyi bırak artık”
Bana ekonomik ve siyasi çöküntüyü nerde reddettiğimi gösterir misiniz ?
(Bi ara doktora görünün isterseniz gayipten yazılar görüyor ve onlardan sonuçlar çıkarıyorsunuz fark ettiğim kadarıyla)
Sosyal çöküntüye gelince ise kendi sosyal algınız ve sosyal düşüncelerinizle uyuşmayan sosyal algıları,fikirleri ve düşünceleri gerici olarak adlandırıp bunu çöküş olarak nitelendiren sizler değil bizler sosyal çöküş’e sebebiyet veriyoruz değil mi ?
Bence burada sosyal çöküşe sebep olan ve kabul etmesi gerken taraf tartışılmaya açık olmalı bence
Ayrıca bir ateist “ben bu bu sebepten dolayı bir tanrıya inanmıyorum” veya “ Bence Tanrı ve din’i eski zamanlarda güç sahibi insanların halkı daha kolay kontrol altına almak veya sıradan insanların güç sahibi olmak için ortaya attığı bir şeydir” dediğinizde size “Evet krallar,din adamalrı vs. Gibi insanların bazıları dini kendi amaçları için kullanmıştır ama…” vs. diye uzun ve detaylı şekilde elimizdne geldiğince anlatmaya ve cevaplamaya çalışan bizler Ateitliği veya ateistleri saplantı haline getirdik değil mi ?
Kesinlikle İslamda/kur’an da en ufak hata olduğunu “düşününce” hata buldum diye o kadar konu açan etrafta birde bununla övünen ergenler veya oyunlarda orda burda din ile alakalı hiç bir şey yokken dini değerlere (Allah’a,Kur’an’a,peygambere vs.) küfür eden,iftira atan saldırgan tavırlar sergileyen ve daha bir çok ateist islamı saplantı haline falan getirmedi değil mi ? Tamam aynen sen haklısın en iyisi hep sizsiniz ve tüm müslümanlar suçlu
Tabi canım mağdur edebiyatını biz yapıyoruz öff ne demessin bende az mağdur RP hapayım diyorum X’te falanda konu bulamdım be ne demessin