KaptanMC
80+ Silver
- Reaksiyon skoru
- 2,116
Hocam, sorun şu: Ben yine bazen kendi gördüklerimi ve gördüğüm tipleri genele vurduğumu, uzun uzun yazdığımı, hızlı ve telefondan yazdığım için yazım hataları yaptığımı, bazen biraz öfkeli, yani agresif ve belki de kibirli bir tarzda yazdığımı, daha uygun tabirler kullanmadığımı, bazen şahıslar hakkında fazla iddialı ve onları tanıyormuşçasına konuştuğumu vs. kabul ediyorum. Oluyor öyle şeyler, bazen insanız sonuçta.Kardeşim ya sen gerçekten süzmesin ya da ruhsal problemlerin var. Ben nerde sana evren oluşum bigbang evrim teorilerinden bahsettim. Daha geçen konuda kendini zeki sana aptallardan bahsediyosun saydığın kriterlerede en çok kendin uyuyosun. Gelmişsin ateistler sadece şöyle böyle sorumluluklar zor geldiği için bu yolu seçen insanlar falan diyosun. Bi de beni tanıyormuşsun gibi senin gibiler şöyle diye konuşman yok mu. Maşallah her şeyi biliyon kral ya. Bu saatten sonra birinin sana bişe anlatması bişe öğretmesi ne haddine. Sen olmuşsun zaten.
Şaka bi yana senle uzun uzun ciddi bi şekilde tartışırım ama bende bıraktığın izlenim;
Henüz düzgün tartışma yürütebilecek bi olgunluğa sahip değilsin
Henüz bahsedeceğim konuları anlayabilecek kapasitede değilsin
En önemlisi de her şeyi biliyorum sizi sizden iyi biliyorum diyen kibire batmış bi cahile de laf anlatmanın zahmetine giremem.
Ben bu cringe konuşmalarını yaşına veriyorum. Bi kaç yıl sonra aklın kemale erince keşke silebilsem forumdan şu yazıları diyeceksin. Bi şey biliyorum, bildiğimide uzun uzadıya da insanlara anlatma gayretindeyim diyosun ama sürekli subjektif yargılarını doğru olarak dayatmanı geçtim yazımında çok kez tekrara düşüyorsun. Ve noktalama kullanmadığın için anlatamının çorbaya dönüyo. Bişe anlatmaya çalışıyosanda diline azcık önem ver bari.
Ama mesela sizler bunu kabul etmiyorsunuz. Hadi bazılarını diyeyim; şimdi yine “sizler” dedin falan dersin.
Mesela hiç baktın mı yazdıklarına? Birkaç konudur, “Çocuk, sen gerçekten bir şey bildiğini sanan ama hiçbir şey bilmeyen bir tipsin.” gibi şeyler söylüyorsun. Sen de beni tanıyormuş gibi konuşuyorsun ve agresif bir tutum sergiliyorsun. “Ben senden büyüğüm, sana anlatırım da beynin almaz.” ve “Senin bildiklerin yanlış, bir €}€ bildiğin yok.” gibi bilmişlik ve üstünlük taslayarak konuştuğuna dikkat ediyor musun ve bunu kabul ediyor musun?
“Ben senin konuşmalarından gözlemledim ve çıkarım yaptım.” diyeceksen, o zaman ben de öyle yapıyorum zaten. Ne değişti yani ikimiz açısından o konuda? Galiba konuşma tarzı vs. aşağı yukarı aynı. Yani ya ikimiz de dikkatsiz, agresif ve bilmişlik yaparak konuşuyoruz ya da ikimiz de hatalıyız. Yazdıklarımız en azından bu yönde gösteriyor.
Seçim sana kalmış hocam.