Hangi Monitör Teklifini Kabul Etmeliyim ?

Dostlar monitörüm bozuldu. Servise yolladım serviste 3 seçenek sundu bende kitlendim kaldım sizce ne yapmalıyım hangi seçenek mantıklı?

Para iadesi: 2 yıl oldu enflasyon var ilk aldığım tutar yatarsa şimdiki monitörü hayatta alamam. Zaten bir de ödeme yaptığım karta yatırıyorlar, ve o kart icralık ve avukatlık olduğum için blokeli artık.

Birebir değişim: Stok bittiği için yapamıyorlar.

Muadili ile değişim: Şimdi işte burası ilginç. Benim bildiğim ürünümün aynı özelliklerini veya üstünü vermek zorundalar ama kesinlikle aşağı modelini veremezler. Benim monitörüm ViewSonic VX3218C 165Hz 2K 32inç Curved monitör. İnternetten baktığımda ise onların muadil stoklarında benimkine benzer hiçbir ürün yok. Yani en yakın şu 2 ürünü teklif edebilirler benzerlik açısından diye düşünüyorum. Sizce hangisini seçmeliyim ?

1. seçenek: https://www.sinerji.gen.tr/koorui-3...-freesync-va-curved-2k-gaming-monitor-p-56373

=> Bunu seçmek istemiyorum çünkü zamanında 3 kere almıştım üçünde de ölü piksel çıktı. Markada güven vermiyor açıkçası. Üstelik benim sadece 15 günlük garanti sürem kaldı. Yani yeni monitörü aldığım zaman sıfırdan 2 yıl garanti değil 15 günlük garantim olacağı için sağlam bir şey almak zorundayım.Fakat özellikleri aynı diye muadil olarak bunu verme hakları varmı ? Özellikeri aynı ama marka kalitesi ve güvenirliği segmenti daha düşük ?

2. seçenek: https://www.sinerji.gen.tr/aoc-34-c...daptive-sync-curved-2k-gaming-monitor-p-57546

=>Bu fena değil ama bu da benim monitörüm gibi 2K değil. Bu ultrawide olduğu için 2-4 k arası bir şey. Benim monitörümde 2 milyon piksel var bunda neredeyse 5 milyon. Bu da ciddi oranda ekran kartıma yük bindirecek ve performansım ciddi oranda düşecek çünkü kartım bu yüksek çözünürlüğü kaldıramaz. Zaten bir de 21:9 oranında olduğu için YouTube'da veya bazı oyunlarda kenarlarda siyah boşluk sorunu kaçınılmaz olacak. Bu çıkmazdan nasıl çıkabilirim?

Ayrıca diyelim ki hadi muadil ürün bulup verdiler.Benim şuan 15 günlük garantim var sadece.Bu yeni sıfır verilen muadil monitörün kanunen garantisi sıfırdan yine 2 yıl mı olmlaı yoksa 15 gün mü ? Garanti yönetmenliğine göre orjinal ilk alınan ürünün kalan garantisi olur diyorlar ama hakim ve yargıtay kararına görede yeni teslim edilen ürün sıfır kabul edildiğinden 2 yıl olmalı diyende var.Bu işin içinden nasıl çıkıcam ?
Önce sana teklif versinler ona göre seçersin. Hangi ürünün verileceğine sorun çıkan monitörün distribütörü belirler sana kalan bir şey değil.

Hocam garanti sürem 15-20 gün.Yeni gelicek olan sıfır modelde 15 gün garantili sayılacak 2 yıl değil.O yüzden alıcak olan kişi fiyatın yarısını kıracak.
Fiyatın yarısını nasıl kıracak ? 0 Kapalı kutu garantiden gelen ürün diye satışa koyacaksın. Fiyatı da 10 - 11.5 - 12k aralığında olacak. Satarsın

İkisi arasından tabii ki AOC. Biri 31.5" diğeri 34". Ayrıca diğer monitörün markasını da ilk defa duyuyorum. TR'de servisi var mı, müşteri hizmetleri nasıl bilinmez.
Koorui'yi yeni duymuş olman markayı kötü yapmaz sen yeni duymuş olabilirsin Koorui markasını Türkiye'ye EKSA elektronik yani GameGaraj'ın çatı kuruluşu getiriyor Türkiye'nin en köklü en güvenilir distribütörlerinden biri denilebilir cahil cahil konuşup markayı kötüleme

Koorui'yi yeni duymuş olman markayı kötü yapmaz sen yeni duymuş olabilirsin Koorui markasını Türkiye'ye EKSA elektronik yani GameGaraj'ın çatı kuruluşu getiriyor Türkiye'nin en köklü en güvenilir distribütörlerinden biri denilebilir cahil cahil konuşup markayı kötüleme
Benim kötülediğim bir mesajı gösterin, hesabımı silme talebi oluşturayım. Ayrıca cahil derken ?
Ben markayı ilk defa duydum, satış sonrası hizmetleri nasıl bilinmez dedim.

Büyürken saygıyı öğrenmediyseniz, yorum da yapmayın.

Fiyatın yarısını nasıl kıracak ? 0 Kapalı kutu garantiden gelen ürün diye satışa koyacaksın. Fiyatı da 10 - 11.5 - 12k aralığında olacak. Satarsın
O monitör 1 ay sonra bozulduğunda napcak adam.Sen garantisi 10 günlük sıfır bi monitöre 11K para verir misin

Geri