raintherain
80+ Silver
- Reaksiyon skoru
- 697
Hocam oyun için kullanımda 9900x tabi ki geride kalır ama sen 20-30 client 40 client diyosun o zaman çoklu çekirdek lazım 9800x3d'den ziyade
İlla amd olsun demiyorsan 270k plusta çok çekirdekli bir işlemci.Oyun performansı x3d işlemcilerden daha düşük olsada eğer 2k veya 4k ekran kullanıyorsan aşırı fark yok.İş ve render içinde çok iyi bir işlemcidir.Dediğin gibi çoklu clienttede sıkıntı yaşatmaz 24 çekirdeklidir.Fiyatıda daha ucuz.Ama tabi platformun ömrü sınırlı.O sıkıntısı var.Üç sene götürürde sonra güncellemek istesen anakartta değişmeli.12k ile çıktığım yolculuk 33.5k ya dayandı
hocam intel olabilirdi belki de bu sefer anakartı da değişmem gerekicek çok iş vallaİlla amd olsun demiyorsan 270k plusta çok çekirdekli bir işlemci.Oyun performansı x3d işlemcilerden daha düşük olsada eğer 2k veya 4k ekran kullanıyorsan aşırı fark yok.İş ve render içinde çok iyi bir işlemcidir.Dediğin gibi çoklu clienttede sıkıntı yaşatmaz 24 çekirdeklidir.Fiyatıda daha ucuz.Ama tabi platformun ömrü sınırlı.O sıkıntısı var.Üç sene götürürde sonra güncellemek istesen anakartta değişmeli.
kimisi çoklu çekirdek önemli diyor kimisi önbellek valla o konuda çok kararsın kaldım ama 9950x3d hem çekirdeği hem önbelleği sayesinde beni kararsız bırakmıyor(fiyatı dışında)Hocam oyun için kullanımda 9900x tabi ki geride kalır ama sen 20-30 client 40 client diyosun o zaman çoklu çekirdek lazım 9800x3d'den ziyade
Haklısın ama işte 30-40 clientte çok fazla hocam.Her açık pencereyi aktif kullanmak, ayrı ayrı renderlanması, bunları yaparken donmaması zor iş.Çok çekirdekli işlemciler lazım o yüzden.Sana 6-8 çekirdekliler yetmez.Bu yüzdende fiyat artıyor malesef ve sadece oyun için olan işlemciler değil daha çok iş odaklı performanslı işlemcilere yönelmek zorunda kalıyorsun.Yoksa 9700x/7800x3d bile güzel yani.hocam intel olabilirdi belki de bu sefer anakartı da değişmem gerekicek çok iş valla
bu cl ler yukarıda kalmıyor bu arada aşağıya indiriyorum ben yine de bu söylemler geçerli oluyor mu bir de bende varHaklısın ama işte 30-40 clientte çok fazla hocam.Her açık pencereyi aktif kullanmak, ayrı ayrı renderlanması, bunları yaparken donmaması zor iş.Çok çekirdekli işlemciler lazım o yüzden.Sana 6-8 çekirdekliler yetmez.Bu yüzdende fiyat artıyor malesef ve sadece oyun için olan işlemciler değil daha çok iş odaklı performanslı işlemcilere yönelmek zorunda kalıyorsun.Yoksa 9700x/7800x3d bile güzel yani.
ek olarak 2.pc de olarak 14400f li bi sistem topladım ben ve kendisi 10 çekirdekliydi 3.pc var r5 5600 lu mesela ikisi arasında aman aman fark göremedim hani bu çekirdek düşündüğümüz kadar iş yapmıyor mu acaba diye düşünmüştüm o araHaklısın ama işte 30-40 clientte çok fazla hocam.Her açık pencereyi aktif kullanmak, ayrı ayrı renderlanması, bunları yaparken donmaması zor iş.Çok çekirdekli işlemciler lazım o yüzden.Sana 6-8 çekirdekliler yetmez.Bu yüzdende fiyat artıyor malesef ve sadece oyun için olan işlemciler değil daha çok iş odaklı performanslı işlemcilere yönelmek zorunda kalıyorsun.Yoksa 9700x/7800x3d bile güzel yani.