Yardım 30 Bin TL Bütce 8-9kg Çamaşır Makinesi Önerisi ?

Uzun süre kullanabileceğim,
Saçma sapan kronik sorunları olmayan,
8-9kg Çamaşır Makinesi satın almak istiyorum. Bütçem en fazla 30k civarları.
Satın alınabilecek bu bütçede en mantıklı makine modelleri nedir?

(Satıcının pazaryeri olmaması gerekiyor, olurda sorun yaşarsam süreç için boşuna uğraşmak istemiyorum)
Bosch-Siemens bakabilirsin, geçen bir tanıdığa aldık bayisinden uzun ömürlü olur heralde 😀

Arçelik, Beko, Vestel grubundan uzak durun. Samsung markasıda başarısız. Bosch, Siemens veya daha ucuz olması açısından Profilo alınabilir. Bosch ile Profilo aynı profilonun bir kısmı ülkemizde üretiliyor.

Arçelik, Beko, Vestel grubundan uzak durun. Samsung markasıda başarısız. Bosch, Siemens veya daha ucuz olması açısından Profilo alınabilir. Bosch ile Profilo aynı profilonun bir kısmı ülkemizde üretiliyor.
Arçelik-Beko iyi yine. En azından 20K ya makine istense önerirdim düşük bütçede iyiler bence. Vestel berbat o alınmaz zaten. Samsung kurutma makinesi baya başarılı ama çamaşır makinesi kullanmadığım için bilmiyorum.

Arkadaşlar öneri için şöyle bir ricam olacak,
Mesela 5-6 yıl önce alınan ürün ile ilgili tecrubenin güncel satılan modeller ile arasında çok fark olacağını düşünüyorum.
Önceki makinem 10 yıllıktı mesela, 1 gram pas bile yok üzerinde.
Bazı modellerde erkenden paslanma vs oluyormuş, bazı modeller ürün parçalıyormuş. Okudukça kafam daha çok karışıyor...

Arkadaşlar öneri için şöyle bir ricam olacak,
Mesela 5-6 yıl önce alınan ürün ile ilgili tecrubenin güncel satılan modeller ile arasında çok fark olacağını düşünüyorum.
Önceki makinem 10 yıllıktı mesela, 1 gram pas bile yok üzerinde.
Bazı modellerde erkenden paslanma vs oluyormuş, bazı modeller ürün parçalıyormuş. Okudukça kafam daha çok karışıyor...
Dünya üzerinde üretilmiş herhangi bir üründe kötü yorumla karşılaşman kaçınılmaz zaten ona yapacak bir şey yok, önemli olan en az sorun çıkarma potansiyeli olan ürünü bulmak.

Bosch kullanıyorum mesela ben ve ürünleri güzel bence. Siemens zaten onun yan markası gibi bir şey, profilo demişler o nasıl bilmiyorum ama bakılabilir iyi dendiyse. Bunun gibi birkaç öneriye bakıp kafanıza yatanı alırsınız 😀

Dünya üzerinde üretilmiş herhangi bir üründe kötü yorumla karşılaşman kaçınılmaz zaten ona yapacak bir şey yok, önemli olan en az sorun çıkarma potansiyeli olan ürünü bulmak.

Bosch kullanıyorum mesela ben ve ürünleri güzel bence. Siemens zaten onun yan markası gibi bir şey, profilo demişler o nasıl bilmiyorum ama bakılabilir iyi dendiyse. Bunun gibi birkaç öneriye bakıp kafanıza yatanı alırsınız 😀
Hocam sizdeki tam model numarası neydi?
Tahminen ne kadar süre önce aldınız?

Samsungun bu modelini kullanıyorum 1 kere kapağın altından su kaçırdı ama hata bizim kapağın vakumladığı yere normal saç gelmiş kabak gibi gözüken yeride temizlemeyince baya birikmiş servis geldiğinde söyledi ondan sonrada bir daha olmadı zaten onun dışında köpük modu bence gayet iyi diğer markalardan öne çıkarıyor ses konusunda sıkmada ses yapıyor ama genel yıkamada sessiz biz memnunuz. Servis konusunda da hızlıcana kurdular arıza içinde çağırdığımızda hemen geldiler ilgililerdi kullanıcı hatası olduğu için servis ücreti alıyolar normalde ama bu seferlik almadılar. Eğer samsung düşünmüyorsan https://www.n11.com/urun/profilo-cg...evir-camasir-makinesi-92359917?magaza=vizyona samsungu iade ederim diye düşünürken baya bir araştırmıştım eğer etseydim bunu alıcaktım buda kalitelidir. Ben bidaha alıcak olsam yine samsung alırım çünkü kazan yapışık değil rulman bozulursa bosch siemens grubu gibi değil. Kaliteli bir deterjan kullanmak da çok önemli lekeler için
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Hocam sizdeki tam model numarası neydi?
Tahminen ne kadar süre önce aldınız?

Samsungun bu modelini kullanıyorum 1 kere kapağın altından su kaçırdı ama hata bizim kapağın vakumladığı yere normal saç gelmiş kabak gibi gözüken yeride temizlemeyince baya birikmiş servis geldiğinde söyledi ondan sonrada bir daha olmadı zaten onun dışında köpük modu bence gayet iyi diğer markalardan öne çıkarıyor ses konusunda sıkmada ses yapıyor ama genel yıkamada sessiz biz memnunuz. Servis konusunda da hızlıcana kurdular arıza içinde çağırdığımızda hemen geldiler ilgililerdi kullanıcı hatası olduğu için servis ücreti alıyolar normalde ama bu seferlik almadılar. Eğer samsung düşünmüyorsan https://www.n11.com/urun/profilo-cg...evir-camasir-makinesi-92359917?magaza=vizyona samsungu iade ederim diye düşünürken baya bir araştırmıştım eğer etseydim bunu alıcaktım buda kalitelidir. Ben bidaha alıcak olsam yine samsung alırım çünkü kazan yapışık değil rulman bozulursa bosch siemens grubu gibi değil. Kaliteli bir deterjan kullanmak da çok önemli lekeler için
Bu samsung modelinde kronik körük problemi olduğundan bahsediyorlar. (Kapağın içindeki o kaplayan gri kauçuk şey.)
Zamanla çamaşırlar aradaki boşluk fazla olduğu için oraya sıkışıyormuş körüğe ve çamaşırlara zarar veriyormuş vs.
Tam emin olamadım açıkçası kime sorduysam kimse önermiyor.

Arçelik/beko/altus grubundan bakıyordum bu seferde bu modellerde kronik deterjan kapağı altında pas yayılması olduğundanz dış sacın çok ince olduğundan ve boya kaplamanın kısa sürede döküldüğünden bahseden çok şikayet gördüm.

Kime sorsam kafam karışmaya devam ediyor :D

Üşenmeden bulabildiğim tüm samsung makinelerini yıkarken izledim. Neredeyse hepsinde kazan körüğe vuruyor. Ve dönerken çok dengesiz dönüyor. Daha yıkarken böyle yıkıyorsa sıkma yaparken tahmin edemiyorum kesinlikle samsung makine almamam gerekiyor.

Hocam kaç yıldır kullanıyorsunuz, güncel fiyat hakkında ne düşünüyorsunuz? Bir de köpük modunun ne artısı var?

gecen hafta anama 9kg samsung 25k ya aldım 6 taksıt . hb den aldım hemen getırdıler gemen kurdular . çıçek gıbı

Hocam kaç yıldır kullanıyorsunuz, güncel fiyat hakkında ne düşünüyorsunuz? Bir de köpük modunun ne artısı var?
Ben 27 ye aldım şuan 31 küsür galiba bosch serie 6 da güzel profiloda güzel detaylı araştırdığım zaman fark ettiğim şu samsungda bu sorun var boschda yok ama bosch da başka bişi var arçelik beko bakıyosun çok iyi diyosun hop onda da mide bulandıran bişey her marka 2-3 tane alt marka kurmuş hepsinin aynı şeyleri var o yüzden ölçüp tartıp almak lazım arçelik alıcaksan servise ayaklarını su terazisi ile ayarlatın içinize sineni alın profilo da güzel makinedir kullanmayı bilince uzun ömürlüler bence köpük modu lekeler için iyi daha temiz çıkıyor camda köpükler fışkırmıyor tassaruf yaparak köpük yapıyor onun çalışma mantığı farklı köpük görmek istersen su ekliyosun yada havlu atıyosun ama sağlıklı değil ben dengesiz yıkama fark etmedim ama kul yapımı hiç birşeye garanti edemem
Üşenmeden bulabildiğim tüm samsung makinelerini yıkarken izledim. Neredeyse hepsinde kazan körüğe vuruyor. Ve dönerken çok dengesiz dönüyor. Daha yıkarken böyle yıkıyorsa sıkma yaparken tahmin edemiyorum kesinlikle samsung makine almamam gerekiyor.

Geri