Stok Fan 5600 Csde 67 Derece

AMD'nin stok fanının yettiği en güçlü işlemci 5600. 5600X'e de yetiyor tabi hatta 2 yıl öyle kullandım ama herkes tercih etmeyebilir. Gönül rahatlığıyla stok fanı 5600'ün ile kullanabilirsin.

sen ne kullanıyyosun soğutucu olarak
Ben 5600X ile birkaç ay Assassin Spirit 120 Plus V2 kullandım. Gayet yeterliydi aslında ama bir aralar yeni sistem toplama hevesine kapılıp indirimi de yakalayınca Phantom Spirit 120'ye geçtim.

vinevench testi ne işe yarıyor sökmekle ne alakası var
Hızlı yazarken telefondan yazdığım için yanlış yazmışım Cinebench testi olacaktı o 😅

İşlemciyi normalde olmayacak şekilde %100 yükte test ediyor ekran kartı testi gibi düşünün işte işemcide sorun varmı,ağır yükte en fazla kaç derece oluyor ve OC ve Undervolt yapanlar sistem stabil mi diye falan kullanıyor

İşlemciyi eğer direk sökmeye çalışırsan çok zor olur macun yapıştığı için sökerken işlemciyide fanla beraber çekebilirsin çıkarayım derken veya işlemcinin altındaki pin bükülebilir vs.

Bu test ise işlemciyi sonuna kadar kullandığı için işlemci çok ısınır üzerindeki fana veya sıvı soğutmaya bağlı ama genelde 60-100 derece arası ısınır senin stok fanla 89-98 arası bir şey falan görürsün muhtemelen neyse işte o ısınınca termal macunda daha sıvımsı bir hal alıyor doğal olarak zaten işlevi o neyse o zaman yapışkanlığı azalıyor bu sayede işlemci fanının vidalarını vs. Söktükten sonra çek gelmezse biraz hafif sağa ve sola doğru döndürken çek çıkar

Kısaca termal macunu ısıtıp eritiyor ve yapışkanlığı azalıyor bu sayede çok daha kolay çıkarıyorsun fanı (kaç kişi AM4 te fanı çıkarırken pinleri bükmüştür bi bilsen😂)

Bu arada testi 5dk falan çalıştırdıktan sonra testi ve pc’yi tamamen kapatıp bu işlemleri yapacan yani test çalışırken çıkarmayacan aman sakın yanlış anlaşılmasın

Geri