Asus Tuf Laptopumdaki Bu Ses Neden Oluyor?

Bence normal bi ses çünkü sıfır aldım laptopumu yeni ve bendende geliyor ilk açılışta geliyor bide uyku moduna geçerse kendi kendine o zaman geliyor

Bence normal bi ses çünkü sıfır aldım laptopumu yeni ve bendende geliyor ilk açılışta geliyor bide uyku moduna geçerse kendi kendine o zaman geliyor
Sıfır leptop bozuk çıkamaz diye bir kayda kural yok hocam.
5 10 farklı leptop kullandım ,ilk defa böyle bir ses gördüm diyebilirim

ASUS TUF Gaming A16 FA608UM (Ryzen 7 260 / RTX 5060 115W) laptopumdan böyle bir ses geliyor. Aslında rahatsız etmiyor zaten ses nadir geliyor. Sebebi bana coil whine gibi geldi. Sizce bu ses neden oluyor?

https://streamable.com/ht1s8m
Ses nadiren geliyorsa CW değildir. Sadece açılışta oluyorsa bu fanlar dengesizlikten sürtüyora benziyor. Kendinde ayarlayamazsın, asus garantisi kötü olduğu için fanlara müdahaleni yasaklar. Fandansa yazılımsal yapabileceğin bir şey yok, fan değişmesi lazım veya dengesizliğini gidermek lazım.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Bence yine bi baktırılması lazım hocam , coilwhine olabilir ama bu ayrı bi ses gibi. Bilemedim
Asuslarda CW ekran kartında olur genelde bunda çok yüksek ihtimal fan sürtüyor. Bide CW o kadar yüksek sesli, agrasif olmaz. Hdd kafa vurmasına benzer biraz CW.

Ses nadiren geliyorsa CW değildir. Sadece açılışta oluyorsa bu fanlar dengesizlikten sürtüyora benziyor. Kendinde ayarlayamazsın, asus garantisi kötü olduğu için fanlara müdahaleni yasaklar. Fandansa yazılımsal yapabileceğin bir şey yok, fan değişmesi lazım veya dengesizliğini gidermek lazım.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Asuslarda CW ekran kartında olur genelde bunda çok yüksek ihtimal fan sürtüyor. Bide CW o kadar yüksek sesli, agrasif olmaz. Hdd kafa vurmasına benzer biraz CW.
Bencede , coilwhine ihtimali çok düşük zaten.
Servis veya fanlar değişmesi lazım gibi.

Asus hiç kullanmadım bilmiyorum hocam

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,235,850
Üyeler
201,852
Son üye
d3niz
Geri