Neden Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Puanları Her Sene Düşüyor?

Yozgatlııı

80+ Gold
Reaksiyon skoru
1,988
Arkadaşlar 24 25 de 50k ile alan üniversite 2026 da 70k ile almış, oranı belki değişebilir ama her üniversitede bu artış var neden acaba bu millette neden böyle bir aşk var?

Arkadaşlar 24 25 de 50k ile alan üniversite 2026 da 70k ile almış, oranı belki değişebilir ama her üniversitede bu artış var neden acaba bu millette neden böyle bir aşk var?
yeterli
1787140941391.webp

Ben Siber Güvenlik uzmanı olma hayali kuruyorum, CİSA iso27001 gibi sertifikalar alıp GRC BT Control yapmak istiyorum lakin şu programlama kod yazma işinin öldüğünden bir haber olup oyun yapıcam diye dahada şu bölümü yazan insanları görünce çıldırasım geliyor.

Ziraat mühendisliği nasıldır?

Bilgisayar mühendisliği bölümü sağlık liseleriyle aynı duruma gelmiş.

İş yok öğrenci çok ve AI şuan Türkiyedeki bilgisayar mühendislerinin %50 sinin işini yapabilecek potansiyelde.

AI şuan frontend yani ön yüz tasarımını herhangi bir insandan daha iyi yapabilecek seviyede zamanla diğer alanlarda da böyle olacak
forumda bir yazılımcı ile konuşmuştum AI şimdilik bizim yerimizi alamaz AI ın düzgün iş yapması için yine bir yazılımcı lazım demişti

forumda bir yazılımcı ile konuşmuştum AI şimdilik bizim yerimizi alamaz AI ın düzgün iş yapması için yine bir yazılımcı lazım demişti
öyle hocam zaten arkadaş çok karamsar yorum yapmış her zaman sizi öne çıkaracak, sertifika, yapay zekanın çıkması ile açığa çıkan yeni dallar üzerinde uzmanlaşma, deneyimsiz mezunlar arasından sıyrılmak yani işin özünde ekmek yemenizi sağlayacaktır. ama bilgisayar mühendislerine göre yazılımcıların işi biraz daha zor
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

AI şimdilik bizim yerimizi alamaz AI ın düzgün iş yapması için yine bir yazılımcı lazım
Yapar hocam, misal veriyorum sen yazılımcısın ve oyun programlıyorsun burada sadece kod mu yazılıyor işin özünde hayır texture işler optimizasyon işleri gibi zibilyon işle uğraşıyorsun ve bunu tek bir yazılımcı yapmıyor alanında ustalaşmış olan yapıyor web mi tasarlıyorsun yapar, kod mu yazıyorsun kısmen yapar. bir siber güvenlik şirketinde beş bin tane siber güvenlik uzmanı vardır ama işin özünde kimisi pentest kimi soc kimisi cloud security gibi alanda çalışıyordur yapay zekanın babası gelse tabikide cloud security işini elinden alamaz adamın. Ama entry level 10 kişinin yaptığı işi aı kullanmayı bilen 5 entry level adam yapıyor ve aı kullanmayı bilen adam entry olarak kalmıyor gelişiyor
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

AI sağolsun daha da düşecek.
Aslında yapay zeka teknoloji meraklarının o yönde meslek yapmasını engelleyecek kötü bir etken değil, mezunlar arası seçilimi artırıyor sadece

Son düzenleme:
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,235,771
Üyeler
201,839
Son üye
phantomxxl
Geri