GermiyanWithPlan
80+ Silver
- Reaksiyon skoru
- 1,354
kendim bilgisayar programcılığından yeni mezun oldum usta AI olmasa ben bir cacık çıkartamazdım ortaya söylüyom açık açık
çıkartırdınız ama bu kadar kolay olmaz 10 kat daha zor olur zamanınız gider kafanız ağrırdı aı seçilimi artırıyor doğru ama kullanmayı bilen adam da seçilimde öne çıkıyorkendim bilgisayar programcılığından yeni mezun oldum usta AI olmasa ben bir cacık çıkartamazdım ortaya söylüyom açık açık
Hocam, mühendislikler arasında (Excel mühendisliği hariç) en kolay bölümdür.Ziraat mühendisliği nasıldır?
İnsanlar yapay zekanın gelişimden sebep bilgisayar mühendisliğinin önünün kapanacağını düşünüyor ki tam olarak doğru bir düşünce değil.Arkadaşlar 24 25 de 50k ile alan üniversite 2026 da 70k ile almış, oranı belki değişebilir ama her üniversitede bu artış var neden acaba bu millette neden böyle bir aşk var?
Ai yüzünden şuan genel olarak sağlık sektörüne yönelmiş durumda insanlar.Arkadaşlar 24 25 de 50k ile alan üniversite 2026 da 70k ile almış, oranı belki değişebilir ama her üniversitede bu artış var neden acaba bu millette neden böyle bir aşk var?
Teşekkürler hocam haftasonları bağcılık ve köy işleri ile uğraştığımız için merakım var ve meslek lisesi bilişim bölümündeyim bu sene sınava gireceğim hangisi daha mantıklı olur pc veya yazılım mı ziraat mühendisliğimi?Hocam, mühendislikler arasında (Excel mühendisliği hariç) en kolay bölümdür.
Arkadaşlarım okuduğu için gelecek planlarını sorma fırsatım olmuştu.
Çoğu Kpss'den atanmayı planlıyor ki bu konuda puan avantajları oluyor.
Diğer yandan devletin verdiği hibeler ile kendi yolunu da çizebilirsin.
İnsanlar yapay zekanın gelişimden sebep bilgisayar mühendisliğinin önünün kapanacağını düşünüyor ki tam olarak doğru bir düşünce değil.
Yapay zekanın gelişimine katkıyı sizce en çok hangi mühendislik bölümü sağlayacak?
Bilgisayar mühendisliği ve yazılım.
1 adam ve gelişmiş 100 Ai ajanı her şeyi yapabilir, şuanki sorun aşırı maliyetli olması. Birçok firma çalışanlarına verimlilik artışı için Ai sağlamayı denedi ve astronomik faturalar ödedileröyle hocam zaten arkadaş çok karamsar yorum yapmış her zaman sizi öne çıkaracak, sertifika, yapay zekanın çıkması ile açığa çıkan yeni dallar üzerinde uzmanlaşma, deneyimsiz mezunlar arasından sıyrılmak yani işin özünde ekmek yemenizi sağlayacaktır. ama bilgisayar mühendislerine göre yazılımcıların işi biraz daha zor
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:
Yapar hocam, misal veriyorum sen yazılımcısın ve oyun programlıyorsun burada sadece kod mu yazılıyor işin özünde hayır texture işler optimizasyon işleri gibi zibilyon işle uğraşıyorsun ve bunu tek bir yazılımcı yapmıyor alanında ustalaşmış olan yapıyor web mi tasarlıyorsun yapar, kod mu yazıyorsun kısmen yapar. bir siber güvenlik şirketinde beş bin tane siber güvenlik uzmanı vardır ama işin özünde kimisi pentest kimi soc kimisi cloud security gibi alanda çalışıyordur yapay zekanın babası gelse tabikide cloud security işini elinden alamaz adamın. Ama entry level 10 kişinin yaptığı işi aı kullanmayı bilen 5 entry level adam yapıyor ve aı kullanmayı bilen adam entry olarak kalmıyor gelişiyor
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:
Aslında yapay zeka teknoloji meraklarının o yönde meslek yapmasını engelleyecek kötü bir etken değil, mezunlar arası seçilimi artırıyor sadece
Hiç sormayın hocam 2024 te baktığımda bilgisayar ve yazılım vs. tıp ile kapışıyordu puanı özellikle ai ile kod yazanlar (vibe cıding yapanlar) kendini yazılımcı sanıyordu sorna kodu da ai yazıyor diyip seçiyordu galiba bilmiyorum ama tıp ile kapılmak nedir yaBilgisayar mühendisliği bölümü sağlık liseleriyle aynı duruma gelmiş.
çok abartıyorsunuz hocam aı işini işten çıkarılan kimse ai yüzünden çıkmıyorAi yüzünden şuan genel olarak sağlık sektörüne yönelmiş durumda insanlar.
%50 çok iyimser bir rakam olmuş hocamİş yok öğrenci çok ve AI şuan Türkiyedeki bilgisayar mühendislerinin %50 sinin işini yapabilecek potansiyelde.
Bence daha iyi hocam piyasada çok boş beleş insan var bence yazılım vs. Üniversitesine yetenekle girilmeli, Türkiyenin en iyi üniversitelerin’de yazılım bölümünden mezun olup yazılımda berbat olanlar hatta nerdeyse hiç bir şey bilmeyen işe başladıktan sonra öğrenmeye başlayanlar var vs…AI sağolsun daha da düşecek.
Hocam valla bilgisayar ve yazılım mühendisliğini daah çok bu konuda önceden merağı olup kendini geliştirmişler okuyor ki bölüme gidince kendini onlar arasında geri hissetmeyeceksen gidebilirsin.Teşekkürler hocam haftasonları bağcılık ve köy işleri ile uğraştığımız için merakım var ve meslek lisesi bilişim bölümündeyim bu sene sınava gireceğim hangisi daha mantıklı olur pc veya yazılım mı ziraat mühendisliğimi?