Hp Victus 15 Kasma Sorunu

trust

80+
Reaksiyon skoru
0
hp victus 15 bilgisayarım var i5 14320h 16gb ddr4 3200 mhz rtx4050 var bilgisayarımda masaüstü dahil bir kasma var çözemediğim her şeyi deniyorum fortnite en düşük ayarlar stabil 30-40 fps cs2 endüşük ayarlar 60 fps lolde dahi 60 70 e düştüğüm oluyor arkada discord açıkken sesin donup kasması bilgisayarımda fps düşmesi oluyor biliyorum ramlerim çok iyi değil fakat bu kadarı da fazla geliyor spotifydan şarkı bile açamıyorum o raddeye geldim sebebini çözemiyorum

1787169551248.webp

masaüstüne sağ tıkla-nvidia denetim masasını aç-ordan 3d ayarları-ordan tercih edilen cuda gpusu olucak onu otomatikten 4050 yapıcaksın yoksa adaptör arızalı
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

bu arada furmarka şimdi baktım dediğim ayardan kaynaklı oyunlarda intel uhd graphics kullanılıyor
Hocam, yanlış bilgi vermeyelim. MUX Switch özelliğine sahip olmayan laptoplarda görüntü her türlü dahili GPU'dan geçiyor. Ondan dolayı bir tık FPS kaybı oluyor zaten, ama monitör genelde takınca bu durum çözülüyor. Arkadaşın konusu muhtemelen bundan tamamen bağımsız.

Konu sahibi arkadaş, Cinebench R23 veya benzeri bir program indirip test yap. O sırada HWiNFO64 ile değerlerini takip et; sıcaklık, GHz, güç tüketimi ve throttling takibi için iyi bir program. Baktık işlemci ısınıyor, bir macun alırsın,laptopu temizlersin ve macunu değiştirirsin. İşlemcide de sorun yoksa illa formata gerek yok. DDU ile grafik sürücüsünü temizlersin, stabil bir sürücü kurarsın, BIOS'u güncellersin ve öyle bir denersin.

hp victus 15 bilgisayarım var i5 14320h 16gb ddr4 3200 mhz rtx4050 var bilgisayarımda masaüstü dahil bir kasma var çözemediğim her şeyi deniyorum fortnite en düşük ayarlar stabil 30-40 fps cs2 endüşük ayarlar 60 fps lolde dahi 60 70 e düştüğüm oluyor arkada discord açıkken sesin donup kasması bilgisayarımda fps düşmesi oluyor biliyorum ramlerim çok iyi değil fakat bu kadarı da fazla geliyor spotifydan şarkı bile açamıyorum o raddeye geldim sebebini çözemiyorum
Hocam merhaba,
Öncelikle Windows 11 kullanıyorsan ayarlara gir arama çubuğuna performans yaz en iyi performansa ayarla ardından windows ayarları içinde gelişmiş sistem ayarları de ve en iyi performans için ayarla seçeneğine tıkla ve ardından ekran yazı tiplerini düzelt seçeneğini aç yoksa ekran yazı fontları zor okunur - bu ayarları yapınca en azından bir performans artışı olur.Ekran kartını hep güncel tut ve Disk sağlığını kontrol et Örnek program : HD disk sentinel Pro. bu ayarları yaparsan eğer tekrardan bana yazabilrisin olmazsa başka bir çaresine bakarız.

Geri