• ‼️Sizlerin forumda daha keyifli ve sorunsuz vakit geçirmesi adına saat 00:00'dan itibaren kısa süreli bir güncelleme ve bakım çalışması yapılacaktır. İşlemler sürerken kesintiler yaşanabilir.

Ekran Kartı Önerisi (Lütfen Yardım Edin)

AMD ekran kartı F/P 7900XT ekran kartı memnnudum ama RTX 5080 aldım.
Şuan RX 9080 24GB çıksa alırım mesela. :D
 
Yazılımla uğraşıyorsa NVİDİA alması mantıklı olur , AMD'de kütüphane desteği çok iyi değil. Hep NVİDİA için yapılmış
EVet maalesef bu konuda donanım da çok önem arz ediyor nvidia da olan cudaya göre optimize ediliyor
 
Oyun için 9070 xt mükemmel bir kart yazılım sorunu artık kalmadı. Ancak iş için baktığınızda nvidia 5000 serisi şart. İş içinden kastım ayda yılda bir video editlerim senaryosu değil yoğun kullanım.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

EVet maalesef bu konuda donanım da çok önem arz ediyor nvidia da olan cudaya göre optimize ediliyor
Nvidia daha modern ekran kartı anlayışı yeni oluşmuşken cuda diye bir teknolojiyi ortaya attı. Bu şekilde bütün pazarı parselledi zaten.
 
Konu sahibi arkadas cevap basit ve tek üstüne konusan bos konusur. Amacın sadece oyunsa 9070xt alabilirsin. Ama ben ana iş olarak grafik tasarım yapacagım diyorsan paranın yettigi nvidia kartı alacaksın başka bir seçenek yok.
 
9070 xt iş için değilse oyun ise her türlü işini görecek daha ne olsun dostum kötüleyenler ya fan boy yada cidden sorun yaşamış insanlar
 
Selamlar. Belki görmüşsünüzdür, dün yine ekran kartı önerisi için bir konu açmıştım. Karar verdiğimi sanıyordum ancak verememişim.

RX 9070 XT almayı planlıyordum ancak AMD tarafının yazılım konusunda yetersiz olduğuna dair yapılan yorumlar beni tekrardan kararsız kalmaya yöneltti.

Ultra ayarlarda oyun oynama meraklısı bir insan değilim. Ancak şöyle bir problem var. Grafik tasarım ile uğraşıyorum ve ilerleyen zamanlarda oyun yapmayı planlıyorum.

Bundan ötürü AMD’den daha çok Nvidia tercih etmem gerektiğini söyleyen birçok insanla karşılaştım.

Şu anda bütçe olarak 50.000 TL’yi gözden çıkartmış durumdayım.

Almak istediğim ekran kartları arasında öncelikli olarak TTX 5070 var.

Sizce ne almalıyım? Lütfen yardım edin.

Şu ana kadar aldığım bileşenler;

İşlemci: AMD Ryzen 5 7500F
Anakart: MSI B650M Gaming Wi-Fi mATX
PSU: MSI MAG A650BN ATX PC (650W, 80+ Bronz)
RAM: GoodRam Dual 2x16 6400 MHz CL32
Kasa: Corsair 480T

(Bunlara ek olarak Gamepower Intense X20 1080p monitör kullanıyorum. Onu da değiştirmeyi planlıyorum.)
Hocam gaming gecesine bir bakın mutlaka. Belki bi ihtimal uyguna inen bir kart yakalarsınız.
 
YOk hocam hem de ventus gram para etmez. Siz 5070 e gideceksiniz gibi geldi bana.
GG’den Lian Li’nin 4kya düşen PSU’sunu ve XPG Mastro hava soğutucusu aldım hocam sadece valla. MSI’ın 1 TB SSD’sini de almayı düşündüm ama ondan da vazgeçtim valla. WD Green 1 TB SSD’ler çok daha ucuzdu farklı sitelerde.

Ekran kartını 6 ay peşin fiyata taksit ile RTX 5070 ya da RX 9070 XT alacağın ve geçeceğim muhtemelen.
 
GG’den Lian Li’nin 4kya düşen PSU’sunu ve XPG Mastro hava soğutucusu aldım hocam sadece valla. MSI’ın 1 TB SSD’sini de almayı düşündüm ama ondan da vazgeçtim valla. WD Green 1 TB SSD’ler çok daha ucuzdu farklı sitelerde.

Ekran kartını 6 ay peşin fiyata taksit ile RTX 5070 ya da RX 9070 XT alacağın ve geçeceğim muhtemelen.
Psu olarak xpg yi alaydın keske iptal et onu al
 
Rx9070xt al yazmalım sorunu var diyen yalan söylüyor 2 yıldır amd ekran kartı kullanmıyorum bir sorun yaşamadım
 
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,235,852
Mesajlar
11,237,962
Üyeler
201,854
Son üye
gokay_
Geri
Top