sence bu seviyede bir sistem ne kadar tutarHocam anakart pek iyi değil, o soğutucu da 7800x3d'ye yetersiz kalır. Biraz daha pahalıya bile olsa kendiniz toplamanız mantıklı, en azından bilesenleriniz iyi olur.
ram fiyatları beni ikilemde bırakıyor 1x 16 bu sisteme gitmez 2x16 da aşırı pahalı ekran kartına 35 bin verdim 2 ram 25 binPahalı hocam bu sistem alınmaz.
ekran kartını aldım 35 bin e rx9070xt işlemciyi 77800x3d düşünüyorum kalanı indirimlere bağlıPahalı hocam bu sistem alınmaz. Net bütçeniz nedir paylaşırsanız parça parça bakayım sizin için.
Hocam az önce forumdan bir arkadaşa topladım bunu 16k farka; 2x16ram, Anakartı daha iyi, işlemcisi daha iyi, kasası daha iyi, psusu daha iyi, soğutması daha iyi. Eğer ramı 16gb yaparsak 2k farkla zaten bu sistemle neredeyse aynı fiyata çok daha iyisini toplamış oluyoruz.oemlerden dolayı pişman olma ihtimaliniz düşük.
Tavsiye parçalar;
CPU: 9800x3d 21.415tl
GPU: Asrock RX 9070XT 36.700tl
Mobo: gigabyte b850m force 8000tl
Ram: GOODRAM 32GB (2x16GB) IRDM DDR5 6400MHz CL32 24000tl
PSU: Raijintek cratos 850w gold 5000tl
SSD: WD SN5100 7360tl
Soğutma: enermax Liqmaxflo Argb 360Mm 3000tl
Kasa: kişisel tercih anlık bir şey seçilir 4000 - 5000tl
daha ucuza gelebilir, daha başka alternatifler çıkabilir, anlık indirim yakalanabilir kaba bir şekilde irdelemeden topladım.
16 gb ram alsak ne olurHocam az önce forumdan bir arkadaşa topladım bunu 16k farka; 2x16ram, Anakartı daha iyi, işlemcisi daha iyi, kasası daha iyi, psusu daha iyi, soğutması daha iyi. Eğer ramı 16gb yaparsak 2k farkla zaten bu sistemle neredeyse aynı fiyata çok daha iyisini toplamış oluyoruz.
24k işte benim yaptığım sistemde ki ram, 16 alırsanız 12kya alırsınız 24k yerine 12k hesaplayın.16 gb ram alsak ne olur
dediğiniz doğru ama şu an sistem toplasa oemlerden daha ucuza toplar iyi bir oem yokBen de senin gibi hazir sistemlere bakarak yola ciktim. Harika ekran karti ve islemcinin yanina koyduklari diger bilesenler sacmalik oluyor. Senin attigin linkteki sogutucu mesela o sisteme gore cok zayif. İsin sonunda her parcayi tek tek iyisinden alacagin icin belki daha fazla para harcarsin ama her parca kaliteli ve keni ihtiyacina gore sectigin olur. Biraz da indirimleri takip edersen kaliteye gore kesinlikle hazir sistemden ucuza cikar