Öneri 25.000 TL 4k Monitör Önerisi

Bahsettiğiniz şey bu mu?

Evet. Bu elle kurma yöntemi. Bir de bunun uygulaması çıktı sonradan. Önceden sitesine gidip nexus mods linkine tıklıyordun indirmek için. Ayrıca ReShade falan kurman gerekiyordu basitti ama bir tık uğraştırıcıydı (gerçi 2 dakika falan sürüyordu kurması) her oyun icin 1 kez yapman lazımdı. Yine kolaydı ama uygulama ile çok daha kolay ve pratik hale getirdiler. Artık nvidia app misali uygulamayı açıp 2 tıkla ekleyebiliyorsun. Nvidia app de dlss geçersiz kılma özelliği ile k sürümünü m veya L yapıyorsun ya benzer durum var buradada.

İyi günler hocam arkadaşla beraber aoc q27g42xne va aldıkta genel açık tonlu oyunlar için belirli bir ayar çizelgeniz varmıdır? hdr açıkken renkler bazı renklerde solgun bazı renklerde aşırı canlı @Tayfunns

İyi günler hocam arkadaşla beraber aoc q27g42xne va aldıkta genel açık tonlu oyunlar için belirli bir ayar çizelgeniz varmıdır? hdr açıkken renkler bazı renklerde solgun bazı renklerde aşırı canlı @Tayfunns
Hdr10,hdr ready, hdr400 Edge lit Ips-va modellerde hdr bir işe yaramaz. En kötü hdr600 lazım onda da va panel olmalı IPS ler kontrast yüzünden yine iyi durmuyor.

Kısaca donanım yetersiz. En ucuz hdr 2k monitör tcl 27g64 şu an 13 bin tl.

Hdr kapalı sdr ile kullanacaksınız.

1-Hem monitörün hdr kalibrasyonu (fabrika kalibrasyon) iyi olacak
2-Hem donanım iyi olacak
3-Hem oyun için Renodx veya luma gibi mod kurulacak
4-hem oyun ayarları doğru olacak
5-Hem de monitör ayarları doğru olacak

Hdr10,hdr ready, hdr400 Edge lit Ips-va modellerde hdr bir işe yaramaz. En kötü hdr600 lazım onda da va panel olmalı IPS ler kontrast yüzünden yine iyi durmuyor.

Kısaca donanım yetersiz. En ucuz hdr monitörü tcl 27g64 şu an 13 bin tl.

Hdr kapalı sdr ile kullanacaksınız.
Yeşil sitedeki hdr iki tıkla düzeltme rehberindeki uygulama işe yararmı peki?

Yeşil sitedeki hdr iki tıkla düzeltme rehberindeki uygulama işe yararmı peki?
Mini led ve oled icin o uygulama asıl fark onlarda oluyor. Dediğim gibi sizin monitör sdr icin tasarlandı. Lafta hdr açabilir ama ötesi olmaz. İsterseniz yine de deneyin belki tatmin eder.

Oyun geliştiricileri oyun hdr ı düzgün entegre etmiyor bu uygulama bunu çözüyor. Monitörü mini lede veya olede çevirmez. Oled bile alsan oyunun HDR si bozuksa görüntü kötü olur renodx kurman gerekir başka yöntemlerde var ama en basit ve etkili yöntem bu. Tahmin edersin ki çoğu oyunun HDR si bozuk.

OLED çok nazlı bir panel. Arada bir tazelemek için video falan mı açıyorsun nedir saçma şeyler bir de yanık derdi var düşün oyun oynarken sürekli bir kenarda sabit HUD var bu sürekli yanan sabit piksel yanık yapıyor işte. ips al kafan rahat etsin

OLED çok nazlı bir panel. Arada bir tazelemek için video falan mı açıyorsun nedir saçma şeyler bir de yanık derdi var düşün oyun oynarken sürekli bir kenarda sabit HUD var bu sürekli yanan sabit piksel yanık yapıyor işte. ips al kafan rahat etsin
Ekran yüzeyi temizliği nazlı gerisi değil. Video açmıyorsun günde 1 kez piksel yenileme yapman lazım yapmasanda olur ama yaparsan daha iyi. O da şöyle 6-7 dk sürüyor. Yemek molası vs verdiğin zaman ekranı kapatıp piksel yenileme yapmasına izin verirsin. Günde 10 saat aralıksız pc de oturmanın mantığı yok zaten gözler, beyin, vücut vs dayanmaz buna. Veya yine yapmadın diyelim pc yi 10 saat kullandın aralıksız pc kapatınca zaten kendi yine yapıyor. Görev çubuğunu gizleyip karanlık tema, siyah wallpaper, ekranı 3 dakika hareketsiz bıraktığında kapat ayarınıda kullanırsan sorun olmaz. Bunlar ayarlardan yapılan tek seferlik işlem Windows falan sıfırlamadıgın sürece ayarları tekrar yapmak zorunda kalmazsın. Kendim 1.5 yıldır oled kullanıyorum dediğim gibi ekranı temizlemek dışında narinlik bir durum yok. Artıları eksilerinden fazla zaten olede geçince IPS e dönmek istemiyorsun bir daha. Forumda onlarca belki yüzlerce kişiye oled aldırmışımdır oled kullananların çok büyük bir çoğunluğu bu dediklerimi bir sorun olarak görmüyor. Oled kullanmayanlar denemediği için piksel yenileme için ekranı 6 dk mı bekleticem bu zahmete katlanamam diyor ama dedigim gibi mola illaki vericeksin ekranı kapatmak da fayda var.

@Tayfunns Üstadım hayırlı akşamlar, monitörü iade ettim. Bu gün 27" modelini sipariş ettim bir de ona bakacağım. Gözlemlerimi aktaracak olursam;

1- Monitör gün ışığının olduğu zamanlarda ekran görüşünü ciddi anlamda azaltıyor.
2- 32" için 2k kullanırsan pikselleri sayarsın falan diyorlar ama alakası yok! Fakat, monitöre uzaklığınızın 100cm olması gerekiyor muş. Masamın eni o kadar olmadığı için köşelere bakmak için kafamı çevirmem gerekiyordu resmen.
3- 2k 60fps videolarda monitörün performansını sonuna kadar hissediyorsunuz! Fakat, taktir edersiniz ki her video bu kalitede olmadığı için sonuç çok tatmin edici olmuyor. :(
4- Va panel olmasının herhangi bir yavaşlığını hissetmedim. Kaldı ki siyah bölge
5- Renodx Hdr modunu kurdum. Fakat, her oyunda bu özellik ne yazık ki yok. İşin diğer bir kötü tarafı "Online oyunlarda" kullanımının ban sebebi olması var. Zaten uygulama kurulum sürecinde bu uyarıyı size bildiriyor.

@Tayfunns Üstadım hayırlı akşamlar, monitörü iade ettim. Bu gün 27" modelini sipariş ettim bir de ona bakacağım. Gözlemlerimi aktaracak olursam;

1- Monitör gün ışığının olduğu zamanlarda ekran görüşünü ciddi anlamda azaltıyor.
2- 32" için 2k kullanırsan pikselleri sayarsın falan diyorlar ama alakası yok! Fakat, monitöre uzaklığınızın 100cm olması gerekiyor muş. Masamın eni o kadar olmadığı için köşelere bakmak için kafamı çevirmem gerekiyordu resmen.
3- 2k 60fps videolarda monitörün performansını sonuna kadar hissediyorsunuz! Fakat, taktir edersiniz ki her video bu kalitede olmadığı için sonuç çok tatmin edici olmuyor. :(
4- Va panel olmasının herhangi bir yavaşlığını hissetmedim. Kaldı ki siyah bölge
5- Renodx Hdr modunu kurdum. Fakat, her oyunda bu özellik ne yazık ki yok. İşin diğer bir kötü tarafı "Online oyunlarda" kullanımının ban sebebi olması var. Zaten uygulama kurulum sürecinde bu uyarıyı size bildiriyor.
Umarım fiyatına göre memnun eder. Eğer tatmin etmezse ktc alabilirsin. Mini led IPS

Geri