sadece sen değilki şuanki genç yaşlı tüm herkeste var aynı durum bir miktar bağımlı herkesMerhaba yıllardır (ben 16 yaşındayım) telefon bağımlısıyım Instagram ve TikTok kaldırdım yani kullanmıyorum ama YouTube olarak bağımlıyım malûm üniversite sınavı için ve şimdiki hayat için tuşlu telefona geçmeye planlıyorum. Bu konuda ne düşünüyorsunuz?
1.Not:Yapay zeka falan demeyin konuştum.
2.Not:İrade falan demeyin denedim olmuyor.
sadece sen değilki şuanki genç yaşlı tüm herkeste var aynı durumMerhaba yıllardır (ben 16 yaşındayım) telefon bağımlısıyım Instagram ve TikTok kaldırdım yani kullanmıyorum ama YouTube olarak bağımlıyım malûm üniversite sınavı için ve şimdiki hayat için tuşlu telefona geçmeye planlıyorum. Bu konuda ne düşünüyorsunuz?
Geçebilirsin ama amaçladığın şey için irade şart öyle tuşluya geçerim biter diye düşünme. İşi kafada bitirmezsen izlemenin bir yolunu bulursun yine.Merhaba yıllardır (ben 16 yaşındayım) telefon bağımlısıyım Instagram ve TikTok kaldırdım yani kullanmıyorum ama YouTube olarak bağımlıyım malûm üniversite sınavı için ve şimdiki hayat için tuşlu telefona geçmeye planlıyorum. Bu konuda ne düşünüyorsunuz?
Kitap okumaktan başka hobim yok.Tuşlu telefon alsan çözüm olacak mı sence? Beynin dopamin arıyor ve sen kendine engel olamıyorsun sadece kaçamak bir cevap bu.
Günlük aktiviteni arttırıp ekrandan uzaklaşman yetiyor.
Tuşluya geçersen bi ihtimal işini görür ama çevrem ve gözlemlediğim insanların %95i böyle genelde
İyi ama ben bıktım yeter artık o yüzden bırakmak istiyorum.sadece sen değilki şuanki genç yaşlı tüm herkeste var aynı durum
Babamın dükkanına çıraklık olarak çalışırım ama benim telefon bağımlılığım nedeniyle dışarıya (zarurî dışı) çıkmıyorum. Ayrıca dükkandan dursam bile yine elimden geleceğinden dolayı tuşlu telefona geçmeyi kafaya aldım ve hobim olarak sadece kitap okumayı seviyorum onun dışında yok bende.Geçebilirsin ama amaçladığın şey için irade şart öyle tuşluya geçerim biter diye düşünme. İşi kafada bitirmezsen izlemenin bir yolunu bulursun yine.
Bir ortam yaratabilirsen arkadaşlarla takılmak vs vsKitap okumaktan başka hobim yok.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:
İyi ama ben bıktım yeter artık o yüzden bırakmak istiyorum.
Youtube konusunda ya dizi izliyorum (nadiren) veya müzik ama oyun müziği olarak dinliyorum.İstersen al dediğim gibi sadece kaçamak böyle yapanların coğu verim almıyor tuşlu telefona geçme işinden. Nadiren birkaç kişide işe yarıyor.
Evet, whatsapp konusunda sadece annem ve babam ile bilgi veriyorum onun dışında kullanmıyorum. 6 yıldır bağımlıyım Youtube üzerinden (shorts veya reels hariç ama) ve zaten anaokulundan beri asosyalim anne, baba ve aileleri (ananne veya babaanne gibi v.b) yani alıştım. Pek mühim değil bende.1 tablet 1 tuşlu al geç işte wp ye falan tabletten bakarsın zaten Instagram ve tiktoka tabletten girmek sarmaz
Yani yanlış hatırlamıyorsam bağımlısıyım demişsin bazı arkadaşlar forumda yok sil geri yükleme yok başka şeylere bak demislerde bir insan bağımlılıklarından öyle 1 günde kurtulamaz hele hele bu şey 1 tik uzagindaysa hiç kurtulamaz hayatını kötü etkiliyorsa düşünme tusluya geç
Fazla asosyal olursun diyenleri de anlamiyorum asıl teknolojiyle asiri iç içe olanlar genelde asosyal oluyor
Her şeyin fazlası zarar tabii çok kitap okursan da kafayı kırarsın dozunda bırakmak lazım
Bağımlısıyim diyorsan geç özetle
Anaokulundan beri arkadaş edinmedim ve edinsem bile annemin ve babamın bana endişelenmesinden korkuyorum.Bir ortam yaratabilirsen arkadaşlarla takılmak
Yani anlaşılır bir şeyYoutube konusunda ya dizi izliyorum (nadiren) veya müzik ama oyun müziği olarak dinliyorum.
Evet, whatsapp konusunda sadece annem ve babam ile bilgi veriyorum onun dışında kullanmıyorum. 6 yıldır bağımlıyım Youtube üzerinden (shorts veya reels hariç ama) ve zaten anaokulundan beri asosyalim anne, baba ve aileleri (ananne veya babaanne gibi v.b) yani alıştım. Pek mühim değil bende.
Anaokulundan beri arkadaş edinmedim ve edinsem bile annemin ve babamın bana endişelenmesinden korkuyorum.
Yani anlaşılır bir şeysenin için kötü olmuş çevresel faktörler tamamen şans...
Yinede dediğim gibi evde geçirebileceğin aktiviteler var.
Ayrıca bence senin amacın sadece doomscrollingden kurtulmak. Shorts ve reels izleme olabildiğince. Bunu Bi anda izlemeyeceğim diyerek kendini boşa yorma. Limitle bi hafta 1 saat sonra 30 15 neyse kendine göre ayarla öyle şak diye yapayım gitsin diye bir şey yok çünkü.
Tuşluyu hala mantıklı bulmuyorum ama deneyebilirsin istersen.
16 GB olan telefon alacağına tuşlu alsın daha iyi 128 GB telefonla bile zor yapıyorum bence enaz 256 veya 512 GB alınmalı alınacaksatuşlu değilde 16gb olan telefonlara bak tuşlu şimdi çekmiyor whatsapı yok
Zaten 1 yıl sinyal almazsa IMEI gideceği için eski telefonları almayı ben kendime tavsiye etmem.16 GB olan telefon alacağına tuşlu alsın daha iyi 128 GB telefonla bile zor yapıyorum bence enaz 256 veya 512 GB alınmalı alınacaksa