• ‼️Sizlerin forumda daha keyifli ve sorunsuz vakit geçirmesi adına saat 23:45'ten itibaren kısa süreli bir güncelleme ve bakım çalışması yapılacaktır. İşlemler sürerken kesintiler yaşanabilir.

iPhone Telefon Önerisi Lazım

Nasıl koymaz hocam? S24 kullanıykrum arkadaşımın iphone 15 i sürekli kasıyor gibi geliyir
Samsung a36 kullanıyorum 120hz sürekli 60 geçince alışması uzun sürmüyor

Kimse mantık açısından değerlendirmemiş, yapılacaksa olması gereken yorumları yapın. Parası olsa elbette 120hz'lik iPhone 17 tercih eder zaten.
iPhone 16e'yi ben direkt olarak eliyorum burada çünkü en zayıf olanı o.
17e ve 16'yı kıyaslarsak
Apple A19 - A18
Tek kamera - Fazladan 12mp Ultra Geniş Açılı Kamera
Klasik Çentik - Dinamik Ada
256 GB - 128 GB
17'e Ceramic Shield 2 olduğu için daha dayanıklı ekrana sahip fakat 1.200 nit iken iPhone 16 ise 2.000 nit.
iPhone 16'da ekstra olarak eylem düğmesi var.

Mantık açıdan bakarsak;

iPhone 16 almak için sebep :

-Çift kamera olduğu için daha estetik bir görünüş
-Dinamik ada olduğu için daha geniş ekran gövde oranı ve dinamik adanın ek avantajları.
iPhone 17e almak için sebep :
-Fotoğrafla çok işin yoksa ve ektsra geniş açıya ihtiyaç duymayacaksan
-Daha yeni ve performanslı A19 çipi
-256 gb depolama
-Daha uzun batarya

Kısacası iPhone 16 biraz daha estetik ve kamera odaklı iken, iPhone 17e performans odaklı.
iPhone 17e böyle bakınca çok önde duruyor fakat kendi açımdan ikisini de denemiş biri olarak iPhone 16 öneririm. Belki 2. el almayı düşünürsen biraz da paran cebinde kalmış olur. Aktif olarak iPhone 17 kullanıyorum ve bence şu an alınacak en mantıklı iPhone modeli düz 17'dir. Eğer bir süre para biriktirebilirsen 17 almaya çalışmalısın. Yoksa bence de bu fiyat bandında 60 hz'den dolayı Samsung veya diğer Android modelleri daha iyi işler çıkarıyor.

16e ile 17e arasında fark yok. 16e kılıfı bile 17e ye oluyor.
Zaten kılıfı magsafeli alıyorsun o yüzden 16e al geç.

60hz e takılmazsan 16 güzel cihaz bir süre kullandım memnundum depolama yetersiz geldiği için değiştirdim yoksa uzun yıllar beni idare ederdi.

Ya düz 17 al ya da hiç alma 60hz falan hiç çekilmez bu devirde.
bence çok etkilemiyo ya o iş oyun oynamıyorsan.
Benim telefonda 120 var ben 60ta kullanıyorum
(s22 şarjı hızlı biten bi telefon düşük pil modunda kullanıyom o yüzden 60hz )

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,235,865
Üyeler
201,858
Son üye
wadaaaa
Geri