Bu Sisteme Hangi Rami Önerirsiniz?

Melisen

80+
Reaksiyon skoru
0
Merhaba yeni sistem topluyorum (ekran kartını satın aldım diğer parçaları daha almadım) sistemin son hali şu şekilde;

RTX 5080 MSI Ventus
⬇️
Ryzen 7 9800X3D
⬇️
Patriot Viper Venom 32 GB 6000 CL30 EXPO
⬇️
MSI B850 Gaming Plus WiFi PZ
⬇️
WD Blue SN5100 2 TB
⬇️
MSI MAG CoreLiquid i360 White
⬇️
MSI MAG PANO 130R PZ White
⬇️
FSP VITA-1000GM Gen5.1, 1000W 80+ GOLD, ATX 3.1, PCI-E 5.1 Güç kaynağı

Ama ramlerden emin olamadım. Fiyatı 28.500. Önerilere açığım. Hangi rami önerirsiniz? Sistemi de yorumlarsanız sevinirim

30 lira civarına 2x24 kitler bulunabiliyorsa onları al

Çözünürlük 4K olacak diye tahmin ediyorum ki öyleyse 9800X3D gerek yok. Anakart pahalı. SSD fena değil ama sn5000 de bakabilirsin. Soğutucu kötü. PSU da daha iyisi konut fiyatı pahalı. Rami su alın.

ekran kartını iade edebiliyorsan et bu arada o fiyata daha iyi model var.
tamamdır teşekkür ederim, ekran kartını bugün aldım indirimle 80bine denk geldi sen hangisini önerirdin?

Çözünürlük 4K olacak diye tahmin ediyorum ki öyleyse 9800X3D gerek yok. Anakart pahalı. SSD fena değil ama sn5000 de bakabilirsin. Soğutucu kötü. PSU da daha iyisi konut fiyatı pahalı. Rami su alın.

ekran kartını iade edebiliyorsan et bu arada o fiyata daha iyi model var.
ben intel core ultra 7 270k dusunmustum hem desteklediği ram hızı fazla hem de çekirsek sayısı.

beyaz kasa toplama furyasına kapıldım ama beyaz diye ekstra 10bin daha vermek istemedim yakın olan modeli seçtim yoksa senin attığını da çok beğenmiştim. 200 tl için iade etmiyim ya zaten 170bin çıkıyor 200 tl çok can acıtmıyor şu an.. abshwjfj
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Ram olarak 2x24 bana da daha mantıklı geldi bütçeyi biraz daha arttırmanız gerekecek gibi.
evet ben de öyle düşünüyorum şu an teşekkür ederim

beyaz kasa toplama furyasına kapıldım ama beyaz diye ekstra 10bin daha vermek istemedim yakın olan modeli seçtim yoksa senin attığını da çok beğenmiştim. 200 tl için iade etmiyim ya zaten 170bin çıkıyor 200 tl çok can acıtmıyor şu an.. abshwjfj
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

evet ben de öyle düşünüyorum şu an teşekkür ederim
Model daha iyi Vapor Chamber var Zotacta daha ucuza daha iyi kart alıyorsun. Ventus , Shadow ve Windforce mumkun mertebe alınmamalı soğutması alternatiflerden daha zayıf modeller bunlar daha çok fan acicak. @k1wa

Model daha iyi Vapor Chamber var Zotacta daha ucuza daha iyi kart alıyorsun. Ventus , Shadow ve Windforce mumkun mertebe alınmamalı soğutması alternatiflerden daha zayıf modeller bunlar daha çok fan acicak. @k1wa
bilmediğim detaylardan bahsettiniz haklısınız dediğiniz gibiymiş iade ettim şimdi 🙏🏻

RAM olarak 2x32 şeklinde alırsan böyle bir sisteme iyi gider

Soğutucu olarak eklediğim msi 360mm soğutma performansı baya iyi kendim kullandım taktım baya iş gördü

Geri