Araştırmaya devam ediyorum.
Üşenmeyip okumak isteyen olursa yazmak istedim.
"Yazacaklarım kesin bilgi değildir, teyite muhtaç bilgilerdir, üreticiler her ülkede her ürünü aynı şekilde üretmeyecekleri gibi, ürünler arası varyasyonda farklılıklara gidebilir. Sorunları çözmüş olabilir. Net bilgim yok"
Gördüğüm yabancı videolarda
Bosch marka modellerin amortisörlerinin değişmesi için bile kazan kısmının ortadan açılması gerekiyor. Çünkü vida ile 2 parça birleştirilmiş. Lakin, 2 parçayı iç içe sabitleyen plastik mandallar var. Bunları kırmadan sanıyorum ki kazan ayrılmıyor. 2-3 yıl geçtikten sonra amortisörlerin ömrü gittiğinde ufak bi işlem için (çoğu markada yeni amortisör takmak 30dk sürmez diye düşünüyorum) saçma ücretler ödenmesi gerekebilir diye düşünüyorum.
Özellikle serie4 modellerinde çoğu kullanıcıda kazan içinde üretimden kaynaklı çapak kalması sonucu, çamaşırları yırtma ve delme durumları olduğunu okudum. Ayrıca az su aldığını ve az su aldığından dolayı yıkama sırasında daha fazla sürtünme oluşturduğu yönünde kullanıcı yorumlarına denk geldim.
Lg'ye geldiğimde direct drive motor yapısı mevcutmuş. Her modelde varmı bilmiyorum. Bu yapıda kayış, arka bölüm gibi parçalar uçup gidiyor. Motor kendi içinde kazan arkasında sanıyorum ki "daha az titreşim-sarsıntı" oluşturarak dönüyor.
Kazan iç yapısını ayrıca diğer modellere göre daha güzel buldum. Tek gözüme takılan şey bazı kullanıcılarda makinede geçmeyen yanık kokusu olduğu bildirilmiş, bazı servislerin söylediğine göre, bazı parçaların montajında uygulanan silikon maddesinin kokusuymuş. İnternette aynı şikayeyi yazan çokça mesaj gördüm. Ayrıca teknik servislerden çoğu kişi olumsuz bilgiler vermiş. Teyite muhtaç olduğu için detay vermem doğru olmaz.
Samsung;
Aslında ilk satın almayı düşündüğüm makinaydı kendileri, ecobubble 9kg veya 11kg yi alıp geçecektim. Satın alım yorumlarında kazan içinin sağa sola yalpalanmasını gördükten sonra içim pek rahat etmedi. Araştırdıkça globaldr benzer şekilde hoplayan makineler gördüm.
(Ayak ayarı gibi bişey söz konusu değil, makine titremesinden çok kazan içeride yalpalanıyor.)
Halbuki malzeme kalitesi çok iyiydi.
İsmini vermek istemediğim çokça markayı fiziksel olarak gördüm. Malzeme kalitelerini gördükçe şaşırdım. Fiyat etiketlerinde 2-3 defa baktım. Kazan içi rende gibi biçimsiz, şekilsiz özensiz makineler mi dersin?
Deterjan gözünün güçlükle çıktığı, her an elinde kırılıp kalacakmış gibi dandik kalitede olanları mı dersin,
Daha makinenin kapağını açtığında "Dandiğim kardeşim ben, benden uzak dur. Elinde kalırım daha ilk günden servis servis gezersin" diyr bağıranı mı dersin?
Var oğlu var...
Anladığım tek şey.
Marka gibi bir algıya kapılmadan, insanın içine sinen ve mümkünse kronik sorunları olmayan bir modele yönelmek daha mantıklı.