İkinci El Rx6600 Alınır mı?

Reaksiyon skoru
5
İkinci el olarak Rx 6600 serisiyle ilgileniyorum ama yaz tatili bittiği için şuan almayı düşünmüyorum 4 ay kadar bi bekleme sürem var bu kartı kullananlar tavsiye eder mi? veya Amd ekran kartı için başka önerileri olur mu yazarsanız sevinirim.Bilgisayarım da normalde Ets2,Assetto Corsa,Valorant,Cs:Go gibi oyunlar oynayacağım ve genellikle hikayeli oyunları oynamayı seviyorum çok ağır sistem oyunları oynamam belki arada bi Gta 5 oynayabilirim 144Hz Samsung bi monitörün var arada 60Hz e düşüp hikayeli oyunları televizyonumuz oynayabilirim eğer isterseniz sistem özelliklerinide yazabilirim belirtirseniz.

Son düzenleme:
İkinci el olarak Rx 6600 serisiyle ilgileniyorum ama yaz tatili bittiği için şuan almayı düşünmüyorum 4 ay kadar bi bekleme sürem var bu kartı kullananlar tavsiye eder mi? veya Amd ekran kartı için başka önerileri olur mu yazarsanız sevinirim.Bilgisayarım da normalde Ets2,Assetto Corsa,Valorant,Cs:Go gibi oyunlar oynayacağım ve genellikle hikayeli oyunları oynamayı seviyorum çok ağır sistem oyunları oynamam belki arada bi Gta 5 oynayabilirim 144Hz Samsung bi monitörün var arada 60Hz e düşüp hikayeli oyunları televizyonumuz oynayabilirim eğer isterseniz sistem özelliklerinide yazabilirim belirtirseniz.
Ne kadar hocam onun fiyatı

Marka modeli ve fiyatı nedir

Hocam, açık konuşmak gerekirse almanızı tavsiye etmem. Kart çıkalı 5 yıl oldu, yeni bir kart değil en nihayetinde! Ha ben 2 yıl kullanır zararına satarım kullandığımı da kendime kar sayarım derseniz bilemem. Ama bu süre zarfı içerisinde güncelleme desteği devam edecek mi?

Aslında bende şuana kadar rx580 kullanıyorum çıkış yılı 5 yıl olması önemli değil
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

XFT marka bakıyorum fiyatları ortalama 8.000 civarı
Hocam bende ikinciel sistem topladım bütçem 6650xt ye yetiyordu 6500e aldım. Tavsiyem temizini uyguna düşürürsen al bende rx6600lere baktım ancak 6600xt veya 6650xt fiyatlarıyla aynı fiyat yazıyorlar satıcıları garip bi kitle. Tavsiyem öncelik olarak 6600xt ve 6650xt lere bakman olacaktır. Onun dışında zaten fiyatına göre çok performanslı kartlar AMD ler benimde gönlüm bi 3060ti falan almak isterdi ama çok absürt fiyatları var o yüzden AMD tercih ettim. Şuan sorunsuz oynuyorum çokta beğeniyorum tertemiz bi kartı baya uyguna düşürdüm. Tek sorun coilwhine biraz ses çıkarıyor başta tedirgin olmuştum ama konu açtım burdaki arkadaşlar kafaya takılacak bişey değil üstünde bobin olan her elektronik karttan çıkabilecek bi ses dediler bende takmadım zaten oyunlarda fan devri yükselince üstüne kulaklıkta takınca hiç duymuyorsun zaten ufak bi ses geliyor alttan alttan eğer kulaklık takmıyorsan. O da her kartta olan bi sorun değil tabi.
19 yaşındayım 15 yaşından beri hep bi orta segment kasa hayalim vardı nasip olmadı bi türlü. Ama ikincielden parça parça toplamaya başlayayım ne zaman biterse farketmez hesabı başladım bu işe tahmin ettiğinden çok daha kısa sürdü tam 1 ay. İşin garip yanı bütün parçaları kelepire getirdim birazdan çok şaşıracaksınız.

İ3 12100f (3 aylık pırıl pırıl vatandan alınma 2k)

Xfx Swift 210 rx6650xt (6500tl)

Gigabyte H610M H V2 DDR4 + Rampage X-FORCE 3 aRGB fanlı 600W kasa (aldığım kişi ddr5 sistem toplamış ben sadece anakart için konuşmuştum, kasayıda al bin TL ye elimden çıksın dedi, bende 500 teklif ettim ve totalde 1500e anakartı 500e kasa+psu aldım)

XPG D35G DDR4 16Gb 3200Mhz cl16 tek kanal ram ( 2500 TL ye aldım ama yanında 8gb Kingston 2400mhz ram hediye verdi satıcı onuda en kötü bin TL ye satsam ram gelicek 1.5k ya bedavanın bedavası 😝 edit: bin liraya sattım

Elimde seagete 512gb hard disk vardı onu taktım bide laptopdan M2 SSD taktım idarelik yakında 512gb bi M2 SSD de alıcam.

Sıfır Monitör olarak AOC 24G4HRE 4600TL (1 ölü piksel çıktı bu arada iade etmedim)

Kasa: 12 bin TL + monitör= 16600

Kablolamasını tamamen baştan sona ben yaptım ve hayatımda ilk defa kasa topladım 5 senedir artık PC build videoları izleye izleye beynime kazınmıştı yapacaklarım kas hafızası olarak. Kasanın önüde normalde böyle değil tam tersi aşağıda olması gerek fanlar ama aşağıdayken en alttaki fan ölü alana Psu nun olduğu yere düz demire üflüyordu ben fanlarla yukarı taşıdım öndeki rampage yazısı ters kaldığı için onuda sticker ile kapattım.

Ram olarak niye tek kanal aldın derseniz ileride bi 16gb daha almayı düşünüyorum aynısından denk düşürürsem.

Başta @Abdullah Hacıgül abiye çok teşekkür ediyorum onun ikinciel videoları olmasa bu kadar zor olmadığını görüp bu işe girişmezdim.
Forumda parça seçimi konusunda yardımcı olan abi kardeşlerime şükranlarımı arz ediyorum.Alıntıyı görüntüle

Hocam, açık konuşmak gerekirse almanızı tavsiye etmem. Kart çıkalı 5 yıl oldu, yeni bir kart değil en nihayetinde! Ha ben 2 yıl kullanır zararına satarım kullandığımı da kendime kar sayarım derseniz bilemem. Ama bu süre zarfı içerisinde güncelleme desteği devam edecek mi?
Kanka 5 yıl olması önemli değil gerekirse 6700de alırım eğer önerirseniz bundan önce rx580 kullanıyorum pek umurumda değil yani 5 yıllık olması hem Fsr 3 ü destekliyormuş ve 2027de fsr4 geleceği duyurulmuş ayrıca satmayı pek düşünmüyorum alırsam.Bu konuşmadan sonra önerirsiniz peki?

Aslında bende şuana kadar rx580 kullanıyorum çıkış yılı 5 yıl olması önemli değil

XFT marka bakıyorum fiyatları ortalama 8.000 civarı

8.000 Civarı falan
8-9 bin civarına garantili b580'ler düşebiliyor onları tavsiye ederim.

8000 TL RX 6600 için çok fazla. Biraz zorlarsan 6500 TL civarına bulabileceğin bir kart. Fiyat/performans açısından güzel bir kart, yani almanı tavsiye ederim. Ayrıca 2027'nin başında RX 6000 serisi kartlara FSR 4.1 gelmesi planlanıyor. Dolayısıyla önümüzdeki dönemde değerini koruyacak gibi gözüküyor.

1788025378139.webp

Hocam bende ikinciel sistem topladım bütçem 6650xt ye yetiyordu 6500e aldım. Tavsiyem temizini uyguna düşürürsen al bende rx6600lere baktım ancak 6600xt veya 6650xt fiyatlarıyla aynı fiyat yazıyorlar satıcıları garip bi kitle. Tavsiyem öncelik olarak 6600xt ve 6650xt lere bakman olacaktır. Onun dışında zaten fiyatına göre çok performanslı kartlar AMD ler benimde gönlüm bi 3060ti falan almak isterdi ama çok absürt fiyatları var o yüzden AMD tercih ettim. Şuan sorunsuz oynuyorum çokta beğeniyorum tertemiz bi kartı baya uyguna düşürdüm. Tek sorun coilwhine biraz ses çıkarıyor başta tedirgin olmuştum ama konu açtım burdaki arkadaşlar kafaya takılacak bişey değil üstünde bobin olan her elektronik karttan çıkabilecek bi ses dediler bende takmadım zaten oyunlarda fan devri yükselince üstüne kulaklıkta takınca hiç duymuyorsun zaten ufak bi ses geliyor alttan alttan eğer kulaklık takmıyorsan. O da her kartta olan bi sorun değil tabi.
Bendeki sistemde Ryzen 5 5600X var 32GB 8x4 3200MHz Kingston Ram var ASUS TUF GAMING A620AM Anakartımda var Fan konusuna gelecek olursak fan sesi hiç sıkıntı değil kaliteli bi kulaklığım var simülasyon oyunları için kaliteli bi ev ses sistemimde var yani müzik ve oyun sesinden bi şey duyulmaz yanı kart senin için alınabilecek durumda değil mi hocam?

8000 TL RX 6600 için çok fazla. Biraz zorlarsan 6500 TL civarına bulabileceğin bir kart. Fiyat/performans açısından güzel bir kart, yani almanı tavsiye ederim. Ayrıca 2027'nin başında RX 6000 serisi kartlara FSR 4.1 gelmesi planlanıyor. Dolayısıyla önümüzdeki dönemde değerini koruyacak gibi gözüküyor.

Alıntıyı görüntüle
Rocm gelir mi ya şu kartlara, sırf o yüzden satacağım sanırım ben 😅

Bendeki sistemde Ryzen 5 5600X var 32GB 8x4 3200MHz Kingston Ram var ASUS TUF GAMING A620AM Anakartımda var Fan konusuna gelecek olursak fan sesi hiç sıkıntı değil kaliteli bi kulaklığım var simülasyon oyunları için kaliteli bi ev ses sistemimde var yani müzik ve oyun sesinden bi şey duyulmaz yanı kart senin için alınabilecek durumda değil mi hocam?
6700xt bak 2k monitörler süper olur

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,238,946
Üyeler
202,746
Son üye
fffaabi
Geri