Mühendislik 1. Sınıfta Bilgisayar Gerekli mi?

Normalde bilgisayarda oyun oynayan ya da bilgisayara ihtiyaç duyan biri değildim ama bu yıl elektronik ve haberleşme mühendisliğine başlıyorum. Evdeki bilgisayarın işlemcisi intel core i3, model adı Lenovo IdeaPad 3 15ITL6 ve 4 gb RAM yani biraz yetersiz kalacak gibi görünüyor. Ama hem not tutmak için bir tablete hem de yeni bir bilgisayara ihtiyacım var ikisini birden şuan almak çok fazla tutacağı için acaba yeni bilgisayar almak için biraz beklesem mi diye düşünüyordum ama tabii eğer mecbur almam gerekiyorsa yapacak bir şey yok. Fikir almak istedim.
muhakkak olur işini görecek bir şeyler al bütçene göre

derslerden gerekli olup olmayacağını anlayamıyorum ki mat1 mat2 fizik1 fizik1lab fizik2 intr.to elctronics&comm. algebra and applicat. falan gibi dersler var ve hiçbir fikrim yok
May ve fizik derslerinde gerek olmaz onlar teorik dersler diğer dersler hakkında bilgim yok

ama bütçeme bağlı olarak düşünmeyin eğer derslerde bilgisayara ihtiyacım olacaksa, şuan daha olacak mı bilmiyorum, bilgisayar alırım bu sorum birazcık da mühendislik 1. sınıfta ihtiyacım olup olmayacağını bilen birilerinin fikir belirtmesiydi
Spesifik olarak senin bölümün hakkında bilgim yok ama genel mühendislik için konuşuyorsak laptop tabletten fazla işine yarar.

Öneri verenlerin yarısı boş boş yazmak için yazmışlar ben sana açıklayayım. Bencesi falan yok bu işin. Haberleşme mühendisliği her mühendislik gibi temel dersle başlar. İlk dönem fizik1, mat1, bazı yerlerde kimya bazı yerlerde biyoloji(genellikle kimya) haberleşme mühendisliğine giriş dersi, excel word vs verilen ders (dandik ders), türkçe tarih falan filan özellikle senin mühendisliğin tarafında bir bilgim olmasada sinyal, elektrik, ya da kodlama ile ilgili ders alabilirsin . 2. Dönemde ise mat2, fizik2, bölümünle ilgili ağır ders, türkçe-tarih, ekstra bir matematik dersi olabilir belki lineer cebir belki ayrık matematik onu da tam bilmiyorum. Kısaca bilgisayar acayip lazım olur diyemem. Eğer bölümünün not kartını paylaşırsan daha doğru bilgi verilebilir. Elindeki bilgisayar iş görmez onu unut. Ama bilgisayar mühendislikte hep lazım olur. Her üniversitede farklı dersleri verirler. Spesifik olarak sorman gerek ne derslerin olduğunu oku ve öyle karar ver.

Öneri verenlerin yarısı boş boş yazmak için yazmışlar ben sana açıklayayım. Bencesi falan yok bu işin. Haberleşme mühendisliği her mühendislik gibi temel dersle başlar. İlk dönem fizik1, mat1, bazı yerlerde kimya bazı yerlerde biyoloji(genellikle kimya) haberleşme mühendisliğine giriş dersi, excel word vs verilen ders (dandik ders), türkçe tarih falan filan özellikle senin mühendisliğin tarafında bir bilgim olmasada sinyal, elektrik, ya da kodlama ile ilgili ders alabilirsin . 2. Dönemde ise mat2, fizik2, bölümünle ilgili ağır ders, türkçe-tarih, ekstra bir matematik dersi olabilir belki lineer cebir belki ayrık matematik onu da tam bilmiyorum. Kısaca bilgisayar acayip lazım olur diyemem. Eğer bölümünün not kartını paylaşırsan daha doğru bilgi verilebilir. Elindeki bilgisayar iş görmez onu unut. Ama bilgisayar mühendislikte hep lazım olur. Her üniversitede farklı dersleri verirler. Spesifik olarak sorman gerek ne derslerin olduğunu oku ve öyle karar ver.
tam olarak okul adı vermek istemiyorum ama iyi bir teknik üniversitedeyim 1. donem derslerini inceledigimde bilgisayarlık bisey goremedim ama 2. donem intr to sci&eng comp diye bir ders var galiba matlab ortamında calısmam gerekecek gibi dusundum

bence sadece bölümü okuyanlardan yardım iste ben ee okuyacağım autocad kullanacakmışız ama okul labındakiler iyi boşa masraf yapma dediler bende almadım sade tablet götürmeyi düşünüyorum

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

Forum istatistikleri

Konular
1,238,884
Üyeler
202,732
Son üye
ver bakiyim akdo
Geri