35 Bine Msi Ventus RTX 5070 2.El Alınır mı

Baran.a

80+
Reaksiyon skoru
2
arkadaşlar merhaba donanımdan çok anlayan bir adam değilim hayatımda 1 kere 5 sene önce yeni bi pc almıştım GTX1650 super li şimdi yaş 25 oldu sistem yükseltmek istiyorum eskişehirdeyim konyada bir arkadaşla
38 bin tl ye Ventus 2x 5070 ve amd ryzen Ryzen 5 7500F anlaştım ancak bir bilgisayarcı ile konuştum Ventusun çok sıkıntılı bir kart olduğunu kendi eliyde 4-5 kartı servise gönderdiğini asla almamam gerektiğini söyledi bende kararsız kaldım içime kurt düştü dediğim gibi çok anlamıyorumda bu işlerden sistemide hemen toplamayacağım zaten parça parça almayı düşünüyorum belki sistemin tamamlanması 2 ayı geçecek adamdan kartı alıp 2 ay sonra geri vermemde bu ventus işini bilen birileri varsa aydınlatabilir mi veya bu fiyat benim düşünüğüm kadar iyi bi fiyat mıdır

Son düzenleme:
arkadaşlar merhaba donanımdan çok anlayan bir adam değilim hayatımda 1 kere 5 sene önce yeni bi pc almıştım GTX1650 super li şimdi yaş 25 oldu sistem yükseltmek istiyorum eskişehirdeyim konyada bir arkadaşla
38 bin tl ye Ventus 2x 5070 Tİ ve amd ryzen Ryzen 5 7500F anlaştım ancak bir bilgisayarcı ile konuştum Ventusun çok sıkıntılı bir kart olduğunu kendi eliyde 4-5 kartı servise gönderdiğini asla almamam gerektiğini söyledi bende kararsız kaldım içime kurt düştü dediğim gibi çok anlamıyorumda bu işlerden sistemide hemen toplamayacağım zaten parça parça almayı düşünüyorum belki sistemin tamamlanması 2 ayı geçecek adamdan kartı alıp 2 ay sonra geri vermemde bu ventus işini bilen birileri varsa aydınlatabilir mi veya bu fiyat benim düşünüğüm kadar iyi bi fiyat mıdır
o kart patlaktır 35 bine 5070ti imkansız 2.elde bile sıfırları 70 bine dayanmış 5070ti ın düz 5070 olmasın

Hocam çok özür dilerim bir yandan 5060 ti bakıyorumdum aklım ona gitmiş :D düz 5070 evet
35 bin düz 5070 e fazla 2.elde amd nin 9070xt sine bakın o paralara çok daha güçlü kart

işlemci olarak 2.elden 7500f bakın 4000-4500 tl piyasası üstü para isteyene bakmayın bile

fark eder etmez düzenledim hocam
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Hocam teknolojilerinden dolayı nvidia almak istiyorum 35 e alınmaz mı diyorsunuz ben incelediğimde 5060 ti 16 gb lere bile en az 30 istiyorlar kfg li ürünlere bakıyorum sadece

hocam senin 2.elde ne kadar ekran kartı deneyimin var bilmiyorum ama ben 2 sefer 2.el olarak ekran kartı aldım mesela şuan elimde 3070ti var ve onu 12bin civarına almıştım ama ekran kartında bazen video oynatırken pembe izler çıkıyor nadirde olsa böyle oluyor ama görüntüde sıkıntılarda olabilyor oyun oynarken o yüzden eğer elinde biraz daha para varsa üstüne koy ve 0 bir 5070 al o da şuan 46.500 civarında olması gerkeiyor borç al ama yine de sıfır al benim sana verebileceğim en iyi tavsiye bu olur

Hocam hangi gpu yu alırsan al, bu arkadaş olsun veya farklı bir kişi olsun yarım saatlik furmark testi isteyebilirsin. Çektiği güce, ona buna ve clock speedlerine dikkat et kısmış olmasın veya beklenenin çok altına düşmüş olmasın. 5070 in furmark testlerine bakabilirsin youtubedan vs sonucu yapay zekaya veya foruma atıp düzgün mü diye sorabilirsin. En az 20 dk felan iste çünkü kısa testler ısınma sorununu gizleyebilir. Onun haricinde kartın sıcaklığı 90-95 üzerine çıkmamalı hatta 75-85 arası max galiba çok bilgim yok 2x ventus özelinde. Kullanan veya bilgisi olan varsa aydınlatabilir dereceler konusunda. Termali ve/veya pedleri kurumuş olabilir. Fan arızası olabilir. ''Sen termali yenile düzelir'' gibi şeyler derlerse almamaya bak. Gerçi kfg varmış ama dikkatli olmakta fayda var. Youtubedaki video ile birebir aynı sonuçları bekleme ama çok farklı sonuçlarda çıkmaması lazım. YT da veya başka sitelerdeki furmark testi yapan adamın kasasında hava akışı daha iyidir vs değişkenlik gösterebilir.

fark eder etmez düzenledim hocam
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Hocam teknolojilerinden dolayı nvidia almak istiyorum 35 e alınmaz mı diyorsunuz ben incelediğimde 5060 ti 16 gb lere bile en az 30 istiyorlar kfg li ürünlere bakıyorum sadece
teknoloji amd de var fsr 4 var biraz nvdia dan geri geliyor ama 9070xt nin rakibi 5070ti 5070 degil üstüne 9070xt 16 gb bellege sahip 5070 12 gb a konuşmaya bile gerek yok bence sıfırdan sistem topluyorsan 2.el alma avantajın varsa 9070xt bence çok iyi bir seçenek

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,242,346
Üyeler
203,797
Son üye
GARYOSAVAN
Geri