- Konu Sahibi Konu Sahibi
2k yada 1080p kullanırım.çözünürlüğe ve oyuna bağlı fark olur yada çok minimal olur
2k yada 1080p kullanırım.çözünürlüğe ve oyuna bağlı fark olur yada çok minimal olur
Aşırı değer mi? Hayır.sorum aradaki fiyat farkına değermi yani çok ahım şahım bir fark yoksa 6 binlik çokta degecegini düşünmüyorum.
Aldığımda çok değiştirmeyi düşünmüyorum. Performans olarak istediğim çok iyi olsun benim için yeterli.Aşırı değer mi? Hayır.
Aldıktan sonra uzun yıllar boyunca işlemcini değiştirir misin? Hayır.
Bu sebepten ötürü almışken 9800x3d alınır mı? Evet.
Benim 9800x3d alma öyküsü.
Valla hocam aldığımda tekrar değiştirmeyeceğim. Zen 5 olması bı tikta performanslı olması tarafından gönlüm 9800x3d yanında.Kardeşim bu tamamen senin beklentin ile alakalı işte.1080p oyun canavarı istiyorsan 9800X3D şart. Geri kalan her şey beklentine bağlı.
oyun oynamak için soruyorsun 9850x3d alman mantıksız olur, iş veya video render tarzı şeyler için soruyorsan onu ben bilemem. Oynadığın oyuna bağlı ve bütçene bağlı olarak seçeneklerin 9700x 7800x3d 9800x3d şahsen ben uzun süre am5 kalmayı planladığım için 9800x3d aldım tavsiye ederimAldığımda çok değiştirmeyi düşünmüyorum. Performans olarak istediğim çok iyi olsun benim için yeterli.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:
Valla hocam aldığımda tekrar değiştirmeyeceğim. Zen 5 olması bı tikta performanslı olması tarafından gönlüm 9800x3d yanında.
iş video render ile uğraşım yok. oyun oynuyorum genelde bende uzun süre kalmayı düşündüğüm için büyük ihtimalle 9800x3d olacaktır tercihim.oyun oynamak için soruyorsun 9850x3d alman mantıksız olur, iş veya video render tarzı şeyler için soruyorsan onu ben bilemem. Oynadığın oyuna bağlı ve bütçene bağlı olarak seçeneklerin 9700x 7800x3d 9800x3d şahsen ben uzun süre am5 kalmayı planladığım için 9800x3d aldım tavsiye ederim
Para varsa 9800x3d yapıştırıp geçilir yaiş video render ile uğraşım yok. oyun oynuyorum genelde bende uzun süre kalmayı düşündüğüm için büyük ihtimalle 9800x3d olacaktır tercihim.
Hangi oyunları oynuyorsun ve hangi seviyede bir sistem toplayacaksın o önemli.Vallahi çok fazla kararsızım hangisini almalıyım diye. 9800x3d çok iyi ama aradada 6 k fiyat farkı var. İsteğim oyunlarda çok iyi olsun yeter. Uzun süre değiştirmem büyük ihtimalle.
genelde rekabetçi ve hikayeHangi oyunları oynuyorsun ve hangi seviyede bir sistem toplayacaksın o önemli.
hocam buyuk ihtimalle aldığım zaman para yeter diye düşünüyorum o zaman 9800x3d mi alayım?Para varsa 9800x3d yapıştırıp geçilir ya
o zaman 9800x3d olsun hocam.9850 daha kaliteli bir silikona sahip diyebiliriz o.c performansı daha iyi olduğu için daha yüksek saat hızlarına çıkabiliyor. %5 lik bir performans farkı oluşturur diyelim. O paralar için değmez diye düşünüyorum zaten çözünürlük arttıkça tüm işlemciler yakın performans göstermeye başlıyor. 1080p online oyunculuk için 9800 X3D fazlası ile yeterli.
Şuan işlemci piyasası duraklama döneminde bence, 7800X3D çıkalı 3 seneyi geçmiş hala üstüne ciddi şekilde koyabilen işlemci yok. Bunun sebebi biraz da intelin devre dışı kalması bence ama bu sürecin çok uzayacağını sanmıyorum. AMD şuan hazırda 12 çekirdekli CCD yapısına sahip Zen6 serisini tutuyordur, intel de 1.8nm bandıyla ürettiği işlemcileri laptoplarda deniyor onların da masaüstüne 12. Nesilde olduğu gibi sağlam bir dönüş yapma planı vardır diye düşünüyorum zaten AMD de buna cevap olarak Zen 6 yı bekletiyor bence. Bu sebeplerden 9800X3D nin uzun süre üst segmentte kalacağını sanmıyorum. Yine de parası olan alabilir.Aşırı değer mi? Hayır.
Aldıktan sonra uzun yıllar boyunca işlemcini değiştirir misin? Hayır.
Bu sebepten ötürü almışken 9800x3d alınır mı? Evet.
Benim 9800x3d alma öyküsü.
Evet böyle bir şey olabilir ama zen 6 vs 9800x3dyi kötü bir işlemci yapmayacak, her türlü senelerce götürecek bir işlemci. Ayrıca zen6 dediği anda 30kdan başlamayacağının da bir garantisi yok, para varken yettiğini almak lazım bence.Şuan işlemci piyasası duraklama döneminde bence, 7800X3D çıkalı 3 seneyi geçmiş hala üstüne ciddi şekilde koyabilen işlemci yok. Bunun sebebi biraz da intelin devre dışı kalması bence ama bu sürecin çok uzayacağını sanmıyorum. AMD şuan hazırda 12 çekirdekli CCD yapısına sahip Zen6 serisini tutuyordur, intel de 1.8nm bandıyla ürettiği işlemcileri laptoplarda deniyor onların da masaüstüne 12. Nesilde olduğu gibi sağlam bir dönüş yapma planı vardır diye düşünüyorum zaten AMD de buna cevap olarak Zen 6 yı bekletiyor bence. Bu sebeplerden 9800X3D nin uzun süre üst segmentte kalacağını sanmıyorum. Yine de parası olan alabilir.