550w Psu Bu Sistem İçin Yeter mi?

xKai

80+
Reaksiyon skoru
60
i5 10400f
rtx 5060
GIGABYTE B560M DS3H V2 anakart ( micro ATX)
8x2 ddr4 toplam 16 gb ram
1 tane m2 ssd , 1 tane sata ssd , 1 tane de sata hdd
corsair spec delta rgbnin 120mm boyutundaki 4 adet fanı var öndeki 3 fan ledli / 1 tane de snowman m200 işlemci sogutucu var o da rgb toplamda 5 adet fan var
overclock undervolt yok, mevcuttaki psu tam modelini bilmesem de corsairin 80 + bronze 550 W değerine sahip.
bu sistem için bu psu yeterli mi sizce?? Oyun oynuyorum ancak bazen drop yaşayabiliyorum ( konu işlemci darboğazıyla da alakalı olabilir ancak suan öğrenmek istediğim asıl şey psu yetiyor mu )

En son bir moderatör tarafından düzenlendi:
yeterde knk güvenlik ve ileride upgrade edersin diye bence en z 750w al ilerdie işlemciyi yükseltrisin

Çok rahat yeter

i5 10400f
rtx 5060
corsair spec delta rgbnin 120mm boyutundaki 4 adet fanı var öndeki 3 fan ledli / 1 tane de snowman m200 işlemci sogutucu var o da rgb toplamda 5 adet fan var
overclock undervolt yok, mevcuttaki psu tam modelini bilmesem de corsairin 80 + bronze 550 W değerine sahip.
bu sistem için bu psu yeterli mi sizce?? Oyun oynuyorum ancak bazen drop yaşayabiliyorum ( konu işlemci darboğazıyla da alakalı olabilir ancak suan öğrenmek istediğim asıl şey psu yetiyor mu )
hocam teorik olarak anlik droplarda bile max ''300W - 350W'' falan gorursunuz yani gayet yeterli teoride bu psu

takilmalarin sebebi islemci olabilir gunceldeki oyunlarda darbogaz yapiyor olabilir o yuzden oyunalrda grafikleri olabildigince yukseltip yuku ekran kartina yukleyeyin islemciyi ciddi yoran pek ayar olamz oyunalrda o yuzden var olanlarida kapatin veya dusurun vs. bu sayede islemcinin yuku azalsin ve ekran kartina yetisebilsin birde oyle deneyin

ayrica arka planda bir sey ram'i tikiyor olabilir hocam gunumuzde insanlar cok fazla program indiriyor ve arkada acik birakiyor oyun oynarken gorev yoneticisinden falan bakin arkada en cok ram yiyen programlar hangileri ve ramin %kaci dolu vs... diye

arkaplanda afterburner ve operagx açıkken 14-15 gb ram kullanımı görünüyor, operayı kapattıgım zaman kullanım düşüyor ancak drop açısından bir fark yaşatmıyor. Ekran kartı da 98 99 kullanımda aslında onda da darboğaz göremiyorum anlık droplanma oldugunda canımı sıkıyor. Tabi bu benim baktgım işlemcinin ortalama kullanımı, tüm cekirdeklerine bakıp detaylı bakmadım açıkcası. Oyun kaymak gibi ama özellikle ilk açtıgım zamanlar ya da anlık sahne değişimlerinde cok fazla yaşıyorum bu drop meselesini.

arkaplanda afterburner ve operagx açıkken 14-15 gb ram kullanımı görünüyor, operayı kapattıgım zaman kullanım düşüyor ancak drop açısından bir fark yaşatmıyor. Ekran kartı da 98 99 kullanımda aslında onda da darboğaz göremiyorum anlık droplanma oldugunda canımı sıkıyor. Tabi bu benim baktgım işlemcinin ortalama kullanımı, tüm cekirdeklerine bakıp detaylı bakmadım açıkcası. Oyun kaymak gibi ama özellikle ilk açtıgım zamanlar ya da anlık sahne değişimlerinde cok fazla yaşıyorum bu drop meselesini.
işlemci sıcaklığından dolayı olabilir mi

işlemci sıcaklıgım cok zorlandıgında dahi 62 63 dereceyi geçmiyor genelde 60 derecede takılıyor , ekran kartı da max 64
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

işlemci sıcaklıgım cok zorlandıgında dahi 62 63 dereceyi geçmiyor genelde 60 derecede takılıyor , ekran kartı da max 64
ancak bağlantısı var mıdır bilmiyorum , işlemci sıcaklıgı cok anlık degişiyor atıyorum bir anda 58 sonra bir anda 64 sonra bir anda 60 gibi bazen anlık 1 saniye 67 görünüyor tekrar 60a düşüyor ve o şekilde değişiyor

i5 10400f
rtx 5060
Psu yeter ama işlemci darboğazı var eski nesil kalmış

evet takılmalar bundan da olabilir işlemcin baya güçsüz kalmış kartına

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,242,009
Üyeler
203,655
Son üye
kensss
Geri