Online Oyunda Ekran Kartını Nasıl Full Yükte Kullandırtabilirim?

Reaksiyon skoru
79
online oyun için ekran kartı kullanımını nasıl doğal yollarla arttırabiliriz mesela ben bir savaş oyununda 150 200 fps alıyorum ama ekran kartım yüzde 50 70 arası kullanıyor tamamını kullanıp fps i daha fazla artırmam gerekiyor nasıl yapabilirim?

tamamını kullanmak için ekran kartlı odaklı bir oyun olması lazım eğer oyun işlemci odaklıysa ekran kartının kullanımını arttıramazsın e arttırdın diyelim arttırmak için grafik ayarlarını ve çözünürlüğü yükseltebilirisin ama buda oyunun daha ağır olması demek tam tersine fps düşebilir. yani olay işlemci ise ekran kartıyla uğraşsanda bişey olmaz

Anladım işk zamanlar anlam verememiştim ekran kartı neden full yükse çalışmıyor diye mesela monitörüm 360 hz olsun işlemcim ekran kartını besleyecek güçte olsun ama 200 fps alayım 360 almam gerekiyor ekran kartı veya işlemci full yükte çalışsa alacağım ama olmuyor elimdeki donanımdan tam verim alamamış olmuyor muyum

Niye kral işlemci can çekişirken rahat rahat takılan ekran kartını kıskanmasın diye mi?

Online oyunların çoğu işlemci odaklıdır ekran kartını %100 kullanmazlar genelde %60-90 arası kullanırlar he ama geri kalan boş aralığı grafiği yükseltmekte kullanabilirsin

Yani mesela diyelim 300fps alıyorsun ekran kartın %60 kullanıyorsunuz o zaman grafikleri vs. Artırarak görüntünüzü de guzelleştirebilirsiniz ve ekran kartın %95’i geçmedigi sürece fps kaybetmezsin

Sen nasıl bir şey bekliyorsun ki?
iki mesajda da anlattım derdimi monitörümün hz yüksek sistem monitörümü hz den düşük fps veriyor ve daha fazla fps verebiliyorken kendini zorlamıyor kalan fps den neden mahrum kalayım daha kaç kez açıklamam lazım

iki mesajda da anlattım derdimi monitörümün hz yüksek sistem monitörümü hz den düşük fps veriyor ve daha fazla fps verebiliyorken kendini zorlamıyor kalan fps den neden mahrum kalayım daha kaç kez açıklamam lazım
Sistemin daha fazla fps veremiyor dostum Online oyunlar işlemcinin gücüne göre FPS verir ekran kartını doğrudan yüke bindirmez genelde hikaye odaklı büyük oyunlar ekran kartını doğrudan kullanır. Arkadaşlar zaten sana anlatmış durumu senin sandığın gibi bir durum söz konusu değil senin sisteminin verebildiği fps online oyunlarda o kadar. Daha fazla FPS istiyorsan işlemcini yükseltmelisin.

Yıllarca Knight sonra da Rise Online oynadım, online oyunlar genelde işlemciye yük bindiriyor, ekran kartlık bir olayı çok olmuyor. Rise oynarken AM4 Ryzen 5 kullanıyodum, sonra yeni am5 pc toplayıp, Ryzen 7 7800X3D ye geçince 50-60 fps'den 200 fpslere çıkmıştı oyun, yağ gibi olmuştu bi anda :D

Online oyunlarda işlemci yükün önemli. Bide ekran kartının %70 ini kullanması yada %100 ünü kullanması darboğaz ile ilgili. %100 kullanınca daha fazla fps verir diye bir şey yok. Zira işlemcin yetmediğinde ekran kartın kendini kısmak zorunda kalıyo. Bide bazı oyunlarda daha az yükte çalışması daha iyi. Misal GTA 5, asla %100 kullanmaz zira eski oyun ve yeni sistemler fazla güçlü o oyuna. Bu durumlarda düşünmeniz gereken kartın sıcaklığı nasıl ? Fazla sıcaklıkta çalışıyor ise gene kart kendini kısar. Gene GTA 5 den örnek verirsem, ben RX6800 ısınmasın diye GTA 5 de FPS sabitliyorum, daha stabil bir FPS veriyor 1000/1 FPS değeri daha iyi oluyor ve daha akıcı hale geliyor. Eğer darboğaz varsa grafikleri arttırmayı dene bazen daha fazla FPS alabilirsin çünkü ekran kartına yük binince işlemcindeki yük azalıyo. Yani darboğaz hep olur ama yönünü sen belirlersen FPS i arttırabilirsin. İşlemcide FPS düşer, ekran kartında FPS yükselebilir. Oyundan oyuna değişçeği için denemen lazım ayarları.

Ekran kartın ve işlemcin darbogaz yapmıyorsa ekran kartına yük daha fazla binince fps artmaz ki.Bu manada 5070 5080 ler niye var o zaman :D yük artınca fps artmıyor yani

Online oyunlarda işlemci yükün önemli. Bide ekran kartının %70 ini kullanması yada %100 ünü kullanması darboğaz ile ilgili. %100 kullanınca daha fazla fps verir diye bir şey yok. Zira işlemcin yetmediğinde ekran kartın kendini kısmak zorunda kalıyo. Bide bazı oyunlarda daha az yükte çalışması daha iyi. Misal GTA 5, asla %100 kullanmaz zira eski oyun ve yeni sistemler fazla güçlü o oyuna. Bu durumlarda düşünmeniz gereken kartın sıcaklığı nasıl ? Fazla sıcaklıkta çalışıyor ise gene kart kendini kısar. Gene GTA 5 den örnek verirsem, ben RX6800 ısınmasın diye GTA 5 de FPS sabitliyorum, daha stabil bir FPS veriyor 1000/1 FPS değeri daha iyi oluyor ve daha akıcı hale geliyor. Eğer darboğaz varsa grafikleri arttırmayı dene bazen daha fazla FPS alabilirsin çünkü ekran kartına yük binince işlemcindeki yük azalıyo. Yani darboğaz hep olur ama yönünü sen belirlersen FPS i arttırabilirsin. İşlemcide FPS düşer, ekran kartında FPS yükselebilir. Oyundan oyuna değişçeği için denemen lazım ayarları.
ekran kartım 3060 işlemcim 11400f online oyunlarda genelde yüzde 50 ye yakın çalışıyor işlemci ekran kartı da yani işlemci odaklıysa işlemci neden tam güçte kullanmıyor daha fazla fps için
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Ekran kartın ve işlemcin darbogaz yapmıyorsa ekran kartına yük daha fazla binince fps artmaz ki.Bu manada 5070 5080 ler niye var o zaman :D yük artınca fps artmıyor yani
darboğaz olmuyor yüzde 50 lerde ikiside

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,243,264
Üyeler
204,101
Son üye
YGuzel
Geri