İlk Defa Linux Kullandım.

Hani ben mi istisnayım anlamıyorum i5 9. nesil işlemcili bir laptopta (1), 5070 ti ekran kartlı bir bilgisayarda (2) ve işlemcisinin adını bile telaffuz edemeyeceğim bir cihazda (3) linux masaüstü kullandım. Ne kurulumda sürücü yükledim ne biosla uğraştım ne sistemi bozdum (son söylediğim cihaz harici rolling release dağıtım kullanıyorum ona rağmen bozamadım). 2. bilgisayarda Windows'un tanımadığı wifi bağdaştırıcımı, ses kartımı ve birçok pci cihazımı Linux hiçbir ek ayar yapmadan tanıyor. Windows'ta insanlar sürücülerini ya elle kurarlar ya da otomatik kuran bir uygulamaya güvenirler sistem asla kendisi halletmez. Sistemin yapamadığı her şey için onu yamalamak zorunda olmak benim için başlı başına bir sorun. Linux'a o kadar yama yapsanız Linux'ta mükemmel olur. Geçen yıl işlerimi hızlandırması için kendi isteğimle terminal öğrenmeye başlayana kadar terminale hiçbir zaman ihtiyacım olmadı. Bu örnekler bence abartı çünkü sistemin bu kadar sorunsuz olmadığını bende biliyorum ama Linux son kullanıcıya uygun değil demek ancak abes kabul edilebilir. Alışkanlıklarınızın dışında olduğu doğrudur, aslında olağan olan şeyler ilk başta zor gelebilir ve bunu kabul edebilirim. Linux'un ilk zamanlarından kastım masaüstü kullanıcısına hitap etmeye henüz başlamadığı zamanlardı burada da yanılmışım. Sonuç olarak sizin tercihiniz.
çok da yanlış değil. i use arch btw diyen bir arkadaşımdan görüyorum sıkça sıkıntılar çıkıyor.

Eski laptopta dizi/film/youtube gibi sitelerde daha rahat dolaşmak için hangi linux en mantıklısı?
Windows'a benzer görünüm olsun istiyorsanız ZorinOS onun haricinde Linux Mint bence çok iyi.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

ben o %10luk kısımdanım hocam linuxe geçmek yerine de wsl kullanıyorum
Yani Windows'un içerisinde Linux araçları çalıştırıyorsunuz?
çok da yanlış değil. i use arch btw diyen bir arkadaşımdan görüyorum sıkça sıkıntılar çıkıyor.
Sıkıntı yaşayabilir. Windows kullananlarda yaşıyor. Önemli olan ne kadar sürede o sorunu çözüyor. Ben hiçbir sıkıntı yaşamadım şu ana kadar.

Windows'a benzer görünüm olsun istiyorsanız ZorinOS onun haricinde Linux Mint bence çok iyi.

Yani Windows'un içerisinde Linux araçları çalıştırıyorsunuz?

Sıkıntı yaşayabilir. Windows kullananlarda yaşıyor. Önemli olan ne kadar sürede o sorunu çözüyor. Ben hiçbir sıkıntı yaşamadım şu ana kadar.
valla bir keresinde bütün gün uğraşıp çözememişti sinirden masaya vurup bilgisayarının harddiskini bozmuştu
kendisi bilg. mühendisi bu arada

evet bazı araçlar sadece linuxda oluyor. eğer ki gui ihtiyacın yoksa wslde ubuntu çalıştırmak çok kolay windowsdaki dosyalarına da erişebiliyorsun

valla bir keresinde bütün gün uğraşıp çözememişti sinirden masaya vurup bilgisayarının harddiskini bozmuştu
kendisi bilg. mühendisi bu arada

evet bazı araçlar sadece linuxda oluyor. eğer ki gui ihtiyacın yoksa wslde ubuntu çalıştırmak çok kolay windowsdaki dosyalarına da erişebiliyorsun
Belki bilgisi yoktur veya öğrenmeye çalıştığı şey çok zordur. Bilemiyoruz detayını. Direkt Linux hep sıkıntılı demek doğru değil. Bilgi için teşekkürler.

linuxda gördüğüm discord updaterına bayılmıştım.
seçeneklerde ill figure out var abi adamlar daha napsın
arch kullanan da bunu çözsün bi zahmet :ROFLMAO:
1000135532.webp

Belki bilgisi yoktur veya öğrenmeye çalıştığı şey çok zordur. Bilemiyoruz detayını. Direkt Linux hep sıkıntılı demek doğru değil. Bilgi için teşekkürler.
yok hocam en az 7-8 yıldır kullanıyor belki 10 bile olabilir

linuxda gördüğüm discord updaterına bayılmıştım.
seçeneklerde ill figure out var abi adamlar daha napsın
arch kullanan da bunu çözsün bi zahmet :ROFLMAO:
Alıntıyı görüntüle

yok hocam en az 7-8 yıldır kullanıyor belki 10 bile olabilir
İleri düzey bilgisi varsa programları da öyledir. Çok basit mantık. Üst düzey konularla uğraşıyordur, yaptığı işlemlerde buna göre zordur.

allah steamden razı olsun onlar sayesinde linuxta oyun oynanıyor

İleri düzey bilgisi varsa programları da öyledir. Çok basit mantık. Üst düzey konularla uğraşıyordur, yaptığı işlemlerde buna göre zordur.
yani vs code ne kadar "ileri düzey" bir program oluyor onu bilemiyorum hocam

yani vs code ne kadar "ileri düzey" bir program oluyor bilemiyorum.
Bende şu an yazsam sorun yaşayabilirim, bir başkası da basit bir konu bile olsa sorun yaşayabilir. Şu an takıldığımız durum nedir tam olarak anlamadım? Bu sorun Linux'u karışık veya sürekli saatlerce uğraştıran işletim sistemi mi yapar? Hayır.

hocalarım s.a Huawei MateBook D15 laptopum var Ryzen 5 3500U cpu ve amd radeon vega 8 gpu'su var. Hangi linux'u önerirsiniz? oyun vs oynamıyorum. film dizi izliyorum, işim için internette araştırmalar yapıyorum sadece.
Linux Mint bir dene windowsa benzer uygulamaları filan pek zorlanmassın bir hata veya bişey olursa yapay zeka yada buraya sorabilirsin

Bende şu an yazsam sorun yaşayabilirim, bir başkası da basit bir konu bile olsa sorun yaşayabilir. Şu an takıldığımız durum nedir tam olarak anlamadım? Bu sorun Linux'u karışık veya sürekli saatlerce uğraştıran işletim sistemi mi yapar? Hayır.
bence yapıyor hocam. linux hala karışık bir işletim sistemi ve işler yolunda giderken okey ama gitmeyince çözmesi zor kaç yıllık mezun çözemiyor. linuxu hem masaüstünde çok uygun ve kolay gibi nitelendiriliyor sonrasında sıkıntı çıkınca da acemi damgası konuluyor sanki 1 ay önce bilgisayar kullanmaya başlamışız gibi. ben windowsda yaşadığım problemleri incelediğimde genellikle ya nvidia driveri oluyor ya kullandığım garip veya eski donanımların driveri oluyor yada kernel düzeyinde çalışan başka bir uygulama oluyor. onları bulup devre dışı bıraktığımda (maalesef nvidiayı devre dışı bırakamıyorum:cry:) sorun çözülüyor. ki çözemediğim durum gerçekten çok nadir. en kötü sistem geri yükleme seçeneği var.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,245,011
Üyeler
204,585
Son üye
Alper_Esk50
Geri