çok da yanlış değil. i use arch btw diyen bir arkadaşımdan görüyorum sıkça sıkıntılar çıkıyor.Hani ben mi istisnayım anlamıyorum i5 9. nesil işlemcili bir laptopta (1), 5070 ti ekran kartlı bir bilgisayarda (2) ve işlemcisinin adını bile telaffuz edemeyeceğim bir cihazda (3) linux masaüstü kullandım. Ne kurulumda sürücü yükledim ne biosla uğraştım ne sistemi bozdum (son söylediğim cihaz harici rolling release dağıtım kullanıyorum ona rağmen bozamadım). 2. bilgisayarda Windows'un tanımadığı wifi bağdaştırıcımı, ses kartımı ve birçok pci cihazımı Linux hiçbir ek ayar yapmadan tanıyor. Windows'ta insanlar sürücülerini ya elle kurarlar ya da otomatik kuran bir uygulamaya güvenirler sistem asla kendisi halletmez. Sistemin yapamadığı her şey için onu yamalamak zorunda olmak benim için başlı başına bir sorun. Linux'a o kadar yama yapsanız Linux'ta mükemmel olur. Geçen yıl işlerimi hızlandırması için kendi isteğimle terminal öğrenmeye başlayana kadar terminale hiçbir zaman ihtiyacım olmadı. Bu örnekler bence abartı çünkü sistemin bu kadar sorunsuz olmadığını bende biliyorum ama Linux son kullanıcıya uygun değil demek ancak abes kabul edilebilir. Alışkanlıklarınızın dışında olduğu doğrudur, aslında olağan olan şeyler ilk başta zor gelebilir ve bunu kabul edebilirim. Linux'un ilk zamanlarından kastım masaüstü kullanıcısına hitap etmeye henüz başlamadığı zamanlardı burada da yanılmışım. Sonuç olarak sizin tercihiniz.