Yardım Bu Takası Yapmalı Mıyım?

Gereksiz bir takas, özellikle 5000 super serisi çıkarsa ya da onu atlayıp 6000 serisinde ram miktarını arttırdılar mı elindeki 5070 ile büyük pişmanlık yaşayacağını düşünüyorum.
Eğer stabil bir kart ise ekstra uzatılmış garantisi ile yıllarca kullanırım diye düşünüyorum hocam. %10-20lik performans farkını yazılımlarla az biraz kapatırım diye düşünüyorum. ve nvidianın uygulamalarını kullanmak benim için biraz da önemli açıkcası. eksikliğini şu birkaç ayda hissettirdi.

Şimdi ben bir ekran kartı takasına girmek istiyorum elimdeki 1.5 sene kullanılmış RX 9070xt kartımı daha birkaç ay önce alınmış ve garanti süreci ekstra uzatılmış olan rtx5070 in yanında 5000 tl nakit ile. fakat arkadaşın bana yolladığı test videosunda ddr5 16gb ramli sistem kullanmasına rağmen ve i5 14400f işlemcisi olmasına rağmen witcher 3 remastered oyununda 1080pde yüksek fps alırken dropcuklar yiyor. Bunun sebebinin kartın sorunlu olmasına bağlayabilir miyiz? O tür bir risk var mı ve takası yapmalı mıyım sizce?
Kendi sistemine takıp test etme şansın varsa öyle yapıp sorun olmadığını gördükten sonra takas yapmanı öneririm. Kartın 1080p drop yemesi saçma.

9070xt ile herhangi bir sorun yasamiyorsaniz ticaret mantikli mi bilemedim

Eğer stabil bir kart ise ekstra uzatılmış garantisi ile yıllarca kullanırım diye düşünüyorum hocam. %10-20lik performans farkını yazılımlarla az biraz kapatırım diye düşünüyorum. ve nvidianın uygulamalarını kullanmak benim için biraz da önemli açıkcası. eksikliğini şu birkaç ayda hissettirdi.
O artık sizin ihtiyaçlarınıza kalmış. Şöyle bir kıyas daha söz konusu benim açımdan. RX9070XT AMD'nin tepe seviye kartı olduğu ve hatırı sayılır bir güç kullandığı için tepe seviye kartlara yakışır şekilde soğutma bloğu büyük, kallavi modellere sahip hemen hemen her markada. Eğer RTX5070'de çift fanlı incecik bloğu olan giriş seviyesi model değilse takas daha mantıklı gelebilir.

O artık sizin ihtiyaçlarınıza kalmış. Şöyle bir kıyas daha söz konusu benim açımdan. RX9070XT AMD'nin tepe seviye kartı olduğu ve hatırı sayılır bir güç kullandığı için tepe seviye kartlara yakışır şekilde soğutma bloğu büyük, kallavi modellere sahip hemen hemen her markada. Eğer RTX5070'de çift fanlı incecik bloğu olan giriş seviyesi model değilse takas daha mantıklı gelebilir.
O çok kıyas edilecek bir durum değil bence. 9070XT yaklaşık 5080 kadar güç çeken bir kart bloğu büyük olmalı ki aşırı ısınıp sorun çıkarmasın, 5070in öyle bir sorunu yok çok daha az güç çekiyor. Tabi bazı modellerde 5070 olmasına rağmen çok üst seviye soğutmalar var öyle bir durum varsa o ekstra avantaj olabilir kart aşırı serin çalışır.

O çok kıyas edilecek bir durum değil bence. 9070XT yaklaşık 5080 kadar güç çeken bir kart bloğu büyük olmalı ki aşırı ısınıp sorun çıkarmasın, 5070in öyle bir sorunu yok çok daha az güç çekiyor. Tabi bazı modellerde 5070 olmasına rağmen çok üst seviye soğutmalar var öyle bir durum varsa o ekstra avantaj olabilir kart aşırı serin çalışır.
Dedim ya bu biraz kişisel bir tercih. Tasarımsal açıdan aslan gibi kart verip kedi gibi bir kart almak benim hiç içime sinmezdi.

Dedim ya bu biraz kişisel bir tercih. Tasarımsal açıdan aslan gibi kart verip kedi gibi bir kart almak benim hiç içime sinmezdi.
Olabilir, ben tersine büyük kart sevmiyorum pek, şuan öyle bir kart var kasaya zor sığıyor sarkma olmasın diye kablolamasını falan ayrı özenle yapmak gerekirse holder koymak falan lazım pek onlarla uğraşmayı sevmiyorum 😅

Sevmediğim şey kartların segmenti değil yanlış anlaşılmasın, üst segment tasarımları severim sadece kartın fiziksel boyutuna yorumum.

üste para vermese bile hiç düşünmeden değiş. youtubede teknolojiler kapalı şekilde yapılan oyun testlerini boşver. adam 2 ayar açsa nvidiada 2 katı fps alıyor ayrıca satarken nvidiayı daha rahat satarsın.

Hocam 5bin lira ihtiyacınız mı var? Ve ya 9070 neyde size yetmiyor :D Yapmayın girmeyin böyle bir takasa. İlla böyle bir geçiş yapcaksanız 40a ekran kartınızı satıp 50e sıfır 5070 alırsınız. Değmez takas işine.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Hele ki 2 fanlı inno twin için falan aman diyim

9070xt ile herhangi bir sorun yasamiyorsaniz ticaret mantikli mi bilemedim
Bir sorunum yok fakat daha önceden de yazdığım gibi nvidianın programlarını kullanmaya çok alıştım ve artık kullanamıyorum. ayrıca alacağım kart çok daha yeni bir kart ve de garanti süresi ekstra uzatılmış olarak gelecek. üstüne de 5bin teklif edilince takası gerçekleştirsem mi diye düşünmeye başladım.

O konuda haklısınız tabi ki ama ben de bazı arkadaşlar gibi çok kalın büyük kasalı ekran kartlarından pek hoşlanmıyorum hocam ufak olsun güçlü performanslı olsun bana yeter açıkcası. 9070 xtm gigabyte gaming oc modeli. 1.5 sene kadar kullandım şimdi de 3-4 aylık bir asus dual 5070 teklifi aldım. soğutma olarak tabi ki benimki daha iyi fakat o kartın da furmark testlerinde 70in üzerine çıktığını hiç görmedim o nedenle soğutması yeterli diye düşünüyorum

üste para vermese bile hiç düşünmeden değiş. youtubede teknolojiler kapalı şekilde yapılan oyun testlerini boşver. adam 2 ayar açsa nvidiada 2 katı fps alıyor ayrıca satarken nvidiayı daha rahat satarsın.
evet o yönden de aklımı çeliyor biraz. 2. el satmak istediğimde fiyat avantajı ve hızlı satılabilirlik açısından onu daha hızlı okutabilirim gibi geliyor ilerleyen zamanlarda.

Hocam 5bin lira ihtiyacınız mı var? Ve ya 9070 neyde size yetmiyor :D Yapmayın girmeyin böyle bir takasa. İlla böyle bir geçiş yapcaksanız 40a ekran kartınızı satıp 50e sıfır 5070 alırsınız. Değmez takas işine.

Hele ki 2 fanlı inno twin için falan aman diyim
markası inno3d değil hocam asus dual ve sıfır ayarında zaten. çok kullanılmış, yorulmuş ve farklı düşük kalite bir markanın modeli olsaydı takası hiç düşünmezdim zaten

Hocam 9070xt'de sorun yaşıyorsanız iş değişir ama MFG nvdia yazılımı vs. mi istiyorsunuz? Ama ne olursa olsun yinede bu takası yapmanızı önermem 16'dan 12gb vram'e ve saf kas gücü düşüşü olucak ayrıca takas yapmayı düşündüğünüz kartın modeli nedir? Ben açıkcası macera aramanızı önermem. Takılma konusuna ise çok takılma hem o oyun sıkıntılı hemde 14400f ile o ekran kartı hafif darboğaz yapar sen furmark occt testleri iste satıcıdan.

Şimdi ben bir ekran kartı takasına girmek istiyorum elimdeki 1.5 sene kullanılmış RX 9070xt kartımı daha birkaç ay önce alınmış ve garanti süreci ekstra uzatılmış olan rtx5070 in yanında 5000 tl nakit ile. fakat arkadaşın bana yolladığı test videosunda ddr5 16gb ramli sistem kullanmasına rağmen ve i5 14400f işlemcisi olmasına rağmen witcher 3 remastered oyununda 1080pde yüksek fps alırken dropcuklar yiyor. Bunun sebebinin kartın sorunlu olmasına bağlayabilir miyiz? O tür bir risk var mı ve takası yapmalı mıyım sizce?
14400F , 5070 e 1080P de %16 civarı darboğaz yaptırır. Özellikle sürücü olgunluğundan , Nvidia ya özelleşmiş LLM kurulum kolaylığı & FP4 performansı vs artılarından dolayı genelde 5070 önersek te , sizin senaryo da madem hazırda bir 9070 XT niz var , elinizde tutmanız daha uygun olacaktır , tabii ki seçim sizin. Witcher 3 Remastered oyununu ölçü almayın, oyunun hakkını vermeye çalıştığınızda , kendi çözünürlüğü olan 4k da 5090 da Ryzen 9850X3d la bile 20 Fps ye kadar düşüyor , canını okumuşlar oyunun.

14400F 5070 1080P CPU Darboğaz
14400f_5070_darboğaz.webp

Witcher3 Remastered Ryzen 9850X3d 5090 20FPS
Witcher3_Remastered_9850X3d_5090_20_FPS.webp

Rtx 5070’den rx 9070 xt’ye geçtim 6x mfg açmayınca hiçbir oyunda yanına yaklaşamaz ama rtx 5070’de gayet güçlü bir kart 2k çözünürlükte vram kaynaklı yetersiz kalıcaktır. tavsiyem 1080p monitör ile kullanıcaksanız sorun yaşamazsınız ama 2k için yeni çıkıcak oyunlarda üzebilir

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,245,387
Üyeler
204,697
Son üye
Emrecan60
Geri