Geçmişten günümüze Türkiye ekonomisi

Sadeceogrenmekistiyorum

Cezalı
80+ Gold
Reaksiyon skoru
7,551
1923-1938 yılına kadar cumhurbaşkanı olan Mustafa Kemal Atatürk döneminde Türkiye en iyi dönemini yaşamıştı Atatürk döneminde dünyanın en hızlı büyüyen ikinci ekonomi olarak Türkiye cumhuriyeti gösteriliyordu
%7,5 lik büyüme ile ekonomi tekrardan eski gününe dönüyordu ama Osmanlı zamanında alınan dış borçlar ekonominin büyümesinde eksi yön oynadı, dış borçlar yüzünden ekonomi buyuyemiyordu
2003 yılında başbakan olan Recep Tayyip Erdoğan dönemine kadar ülke ekonomisi pek bir büyüme göstermedi.
2003 yılından 2008 yılına kadar ekonomi ciddi anlamda yükseldi
IMG_20200820_170332.jpg

2008 yılında oluşan ekonomik kriz sonrasında duraklama yaşansa da ekonomi hala büyümeye devam etti, ta ki 2013 yılında verilen yüksek cari açıklara kadar
Cari açıklar sonrasında ekonomi düşüşe geçti TL değer kaybetti, dolar yükseldi
Ancak hala en iyi cumhurbaşkanı dönemleri sıralamasında recep Tayyip Erdoğan dönemi 2. Sırada gösteriliyor
IMG_20200820_172444.jpg

Şu an doların hali şu şekilde
IMG_20200820_170059.jpg

Bunun en büyük sebebi eğitim çünkü eğitim olmazsa üretim olmaz, üretim olmazsa da ülke dışa bağımlı hale gelir dışa bağımlı hale gelince de dış ülkeler ülke ekonomisi ile oynar, TL nin değer kaybetmesi için siber saldırılar yapılır
IMG_20200820_171251.jpg

Türkiye şu an hala üretici değil tüketici bir ülke olarak gösteriliyor ihracat anlamında dünya da 28. Sıradayız.
Dünya ekonomi sıralamasında ise 17. Sıradan 19. Sıraya düştük
IMG_20200820_171336.jpg
IMG_20200820_171312.jpg

Yani ekonominin kalkınması için eğitim şart, şu an hala bazı okullar da kara tahta kullanılıyor ülke en büyük yatırımı eğitime değil sanayiye yapıyor, oysaki yatırımın çoğu eğitime yapılsa genç ve zeki öğrenciler yetişip ülke ekonomisini kalkındıracaktırlar
Şu an ülke ekonomisinin kötüye gitmesinin sebeplerinden diğeri ise 2016 yılında yapılan darbe, Suriye, ırak gibi yerlerde bulunan terör örgütleri ile mücadeleler nedeniyle ekonominin kalkınması iyice zorlaştı
Kaynak :
YouTube Yusuf kayaalp
IMG_20200820_172502.jpg

bu ekonomiyi devlet diyor zaten 10. olsak nolacak

19 SIRADAYIZ AMA HALK SEFALET İÇİNDE EKONOMİ HALKA DEĞİL İKTİDARA İŞLİYOR
Bizdeki durumun aynısı Çin de yaşanıyor, halk açlıktan böcek yiyor ama çok şükür biz o durum da değiliz
Bende devletimizin eğitim sisteminden şikayetçiyim çünkü eğitime yapacakları yatırımı sanayiye yapıyorlar
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Ha bir de asgari ücret var

Bizdeki durumun aynısı Çin de yaşanıyor, halk açlıktan böcek yiyor ama çok şükür biz o durum da değiliz
Bende devletimizin eğitim sisteminden şikayetçiyim çünkü eğitime yapacakları yatırımı sanayiye yapıyorlar

Ha bir de asgari ücret var
Halk açlıktan böcek (Günümüzde)yemiyor dostum o olay öyle değil fakir kesimlerde dediğin gibi olabilir fakat bu olayın aslı yıllar öncesine dayanıyor 1958 yılında Çin’de büyük bir kıtlık yaşanıyor Komünist rejim insanları besleyemiyor ve insanlarda bulduğu her şeyle besleniyorlar o günden sonra bunlar gelenek olarak kalıyor.

Halk açlıktan böcek (Günümüzde)yemiyor dostum o olay öyle değil fakir kesimlerde dediğin gibi olabilir fakat bu olayın aslı yıllar öncesine dayanıyor 1958 yılında Çin’de büyük bir kıtlık yaşanıyor Komünist rejim insanları besleyemiyor ve insanlarda bulduğu her şeyle besleniyorlar o günden sonra bunlar gelenek olarak kalıyor.
Halk hala böcek yemeye devam ediyor görmüyor musun Çin deki hayvan pazarlarını

Adamlar 1 ay önce köpek kesip yediler

Köpek bayramı yapıyor adamlar

Okuyalım biz ya belki kapitalist sistemde kendimize büyük bir pay koparabiliriz değil mi? Açıkcası buna zemin olan kişiler biziz diyemem halkım çalışkan ya da tembel diyemem çünkü asgari maaşla gece çalışan insanlar aklıma geldikçe onlarında içinde olduğu duruma laf atamam. Sadece bir an önce üretim yapmalıyız gibi değil mi ?!

Halk hala böcek yemeye devam ediyor görmüyor musun Çin deki hayvan pazarlarını

Adamlar 1 ay önce köpek kesip yediler

Köpek bayramı yapıyor adamlar
Görüyorum işte bu onlarda gelenek olarak kalmış bu virüs olayından sonra akıllanmadılarsa hiçbir zaman akıllanmazlar.

Geri