Crimson Desert – Yetenekler Menüsüne Girince Oyun Donup Masaüstüne Atıyor

Reaksiyon skoru
0
Merhaba arkadaşlar,

Crimson Desert oynarken özellikle Yetenekler (Skills) menüsünü açtığımda oyun yaklaşık 10-15 saniye donuyor ve sonrasında herhangi bir hata mesajı vermeden direkt masaüstüne kapanıyor.

Sistemim:

• Ekran kartı: NVIDIA GeForce RTX 4060 8 GB
  • İşlemci: Intel Core i5-12400F
  • RAM: 16 GB
  • İşletim sistemi: Windows 10 Pro 64-bit
  • DirectX: 12
  • NVIDIA sürücüsü: 617.42
  • Oyun sürümü: 2.03.02
  • Çözünürlük: 1920x1080
  • V-Sync: Açık
  • Frame Generation: Kapalı
  • DLSS: Kapalı
Denediğim şeyler:

• Steam üzerinden oyun dosyalarını 2 kez doğruladım, herhangi bir sorun bulunmadı.
  • Chrome, Edge vb. arka plandaki programları kapatıp denedim.
  • NVIDIA App içerisindeki DLSS override ayarlarını kontrol ettim, varsayılan/uygulama ayarlarında.
  • Frame Generation zaten kapalı.
  • NVIDIA ayarlarını kontrol ettim.
  • PC'yi yeniden başlatıp tekrar denedim.
  • RAM kullanımını da kontrol ettim.
Buna rağmen sorun devam ediyor.

İlginç olan şu: Oyunun diğer bölümlerinde herhangi bir problem yaşamıyorum. Sorun özellikle Yetenekler menüsüne girdiğimde ortaya çıkıyor. Menüye giriyorum, birkaç saniye sonra oyun tamamen donuyor ve yaklaşık 10-15 saniye sonra hiçbir hata vermeden kapanıyor.

İnternette/Steam forumlarında da Crimson Desert'ta Yetenekler/Skills menüsünde benzer şekilde çökme yaşayan kullanıcılar gördüm.

Sizce sorun RTX 4060 + sürücü kaynaklı mı, yoksa oyunun kendisindeki bir bug olabilir mi? Benzer problemi yaşayan ve çözebilen varsa hangi yöntemi kullandığını paylaşırsa çok sevinirim.

Oyunu silip yeniden kurmayı da düşünüyorum. Sizce buna değer mi?

Teşekkürler.

Hocam denemek için varsa eski bir save dosyasını yükleyin. Bende de item menüsüne girince aynısı oluyordu güncelleme geldikten sonra yaşadım bu sorunu

Oyunu silip yeniden yüklemeyin, dosya doğrulaması yapmanız yeterli.

Sürücü hatası olabilir, eski bir sürücüye dönmeyi deneyin. Nvidia forumunda 610.88 öneriyorlar.
DDU ile sürücüyü kaldırıp, NvCleanstall ile yükleyebilirsiniz.

Bunun dışında BIOS ayarlarında Resizebarı kapatmayı da deneyebilirsiniz. Bu ayarında benzer takılmalara yol açtığı senaryolar oluyor.

Sorunu oyun özelinde yaşayan insanlarda var. Reddit üzerinde biri upscale, motion blur, depth of field ayarlarını kapatmış. Ayrıca oyunun shader önbelleğini silmiş.

Ben yerinizde olsam şu konuya bir tane yorum bırakırdım. Geliştiricilerin önüne tekrar çıksın, onların çözmesi gereken şeyler var.

2026-10-08_10-30.webp

2026-10-08_10-31.webp

Dosya gözükmüyorsa hepsini de silebilirsin. Yaşayacağın tek sorun oyunlar tekrar dosya oluşturacak, o yüzden başta önbellek yüklemesi beklersin veya Steam indirme yapar gibi düşünebilirsin. Ayrıca Nvidia shader önbelleklerini de temizleyin.

2026-10-08_10-34.webp

kapalı hocam onlar
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Oyunu silip yeniden yüklemeyin, dosya doğrulaması yapmanız yeterli.

Sürücü hatası olabilir, eski bir sürücüye dönmeyi deneyin. Nvidia forumunda 610.88 öneriyorlar.
DDU ile sürücüyü kaldırıp, NvCleanstall ile yükleyebilirsiniz.

Bunun dışında BIOS ayarlarında Resizebarı kapatmayı da deneyebilirsiniz. Bu ayarında benzer takılmalara yol açtığı senaryolar oluyor.

Sorunu oyun özelinde yaşayan insanlarda var. Reddit üzerinde biri upscale, motion blur, depth of field ayarlarını kapatmış. Ayrıca oyunun shader önbelleğini silmiş.

Ben yerinizde olsam şu konuya bir tane yorum bırakırdım. Geliştiricilerin önüne tekrar çıksın, onların çözmesi gereken şeyler var.

Alıntıyı görüntüle

Alıntıyı görüntüle

Dosya gözükmüyorsa hepsini de silebilirsin. Yaşayacağın tek sorun oyunlar tekrar dosya oluşturacak, o yüzden başta önbellek yüklemesi beklersin veya Steam indirme yapar gibi düşünebilirsin. Ayrıca Nvidia shader önbelleklerini de temizleyin.

Alıntıyı görüntüle
eve geldiğimde deneyeceğim teşekkür ederim hocam.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,245,225
Üyeler
204,647
Son üye
sinancenkmusic
Geri