Darboğaz nasıl azaltılır?

cfranko

80+ Platinum
En İyi Cevap
12
Reaksiyon skoru
28,619
Merhabalar, Imzadaki sistemi kullanıyorum 2k da oynuyorum ve çoğu oyunda ayarları en en yükseğe çekmediğimde darboğaz oluyor. Ben ama ayarları biraz daha düşürüp daha fazla fps almak istiyorum ama bu olmuyor çünkü bu sefer darboğaz oluyor. Darboğazı azaltmak için ne yapabilirim? Ramim tek kanal 16GB 3200 MHz - Işlemcim 3.6 GHz T6 Ultra aldım kargoda daha o gelince 4.2 GHz ye çıkacağım darboğaz ne kadar azalır, çok etkisi olur mu?

FPS limitlemeyi kullanabilirsin, dostum pardon da o kadar para verip böyle orantısız bir sistem mi topladın? Grafikleri her zaman en yüksekte tutun, ekran kartına yük binsin, fazla FPS için üzgünüm yapabileceğiniz bir şey yok, daha orantılı bir sistem toplasaydınız keşke.

FPS limitlemeyi kullanabilirsin, dostum pardon da o kadar para verip böyle orantısız bir sistem mi topladın? Grafikleri her zaman en yüksekte tutun, ekran kartına yük binsin, fazla FPS için üzgünüm yapabileceğiniz bir şey yok, daha orantılı bir sistem toplasaydınız keşke.

Sizce ne yapılabilirdi?

Bence ekran kartını 2070S yapıp anakartı yükseltebilirdi.

Ama sadece anakart yükseltmek adına ekran kartından kısmak mantıksız olur.

Sizce ne yapılabilirdi?

Arkadaş anakartla işlemciden kısıp ekran kartına gömmüş parayı.

Sizce ne yapılabilirdi?

Öncelikle kasayı ele alalım, 600W 2080S için az 650W öneriliyor min. H500+ MWE 750W var taş gibi kasa olurdu.
B550 A-PRO gibi anakartlar alınıp 3700X + 2070S'li sistem kurulabilirdi. Daha sağlıklı olacağından eminim. Hatta bütçe kalırsa Palit gibi markaların 2080S'i bile tercih edilebilir.

Beyler olan oldu işte geri dönüş yok ileriye bakmak lazım artık ne yapsam? 3.6 GHz den 4.5 GHz mi denesem T6 ultra gelince ne denesem

Beyler olan oldu işte geri dönüş yok ileriye bakmak lazım artık ne yapsam? 3.6 GHz den 4.5 GHz mi denesem T6 ultra gelince ne denesem

3.6 GHz ise darboğaz yapma sebebi olabilir.

Bir arkadaş RTX 2080S ile 3600'ü 1080P'de kullanıyor ve darboğaz yaşamıyor.

3.6 GHz ise darboğaz yapma sebebi olabilir.

Bir arkadaş RTX 2080S ile 3600'ü 1080P'de kullanıyor ve darboğaz yaşamıyor.
Frekans o kadar fark ediyor mu ki? ayrıca çift-tek kanal ramin darboğaza etkisi var mı

1.2V ile 4.2 GHz'da kullanırsın.
onu denedim stok soğutucuyla prime95 small ffts açtıktan 15 saniye sonra pc kapandı ama işlemci 100 derece oldu diye de kapanmış olabilir t6 ile bidaha deneyeceğim

1.2V ile 4.2 GHz'da kullanırsın.
hocam bir şey sorcam benim ryzen5 1600 işlemcim var hiç oc denemedim voltajları pek bilmem ama benim işlemcim biostan baktığıma göre 1.385 civarı voltaj veriyordu oyunlarda en fazla 3.4 ghze çıkıyor bu voltaj fazla değil mi?

Geri