Tiki kaldır yazıcaktım düzelttim. Ama 6 da yapabilirsin.Şuan tikli halde duruyor yani tikli halde 1 gösteriyor. Tikli olunca kendi mi ayarlıyor?
İşlemcime bi zararı olur mu? Yani çok ısınır mı aydınlatırmısın beni bu konudaArtar dostum ben bunu defalarca kez mesajlarımda söylemiştim diğer üyelere çünkü bu sayede çoklu çekirdek kullanımını devreye sokuyorsun.
Zararı olmaz dostum aksine bilgisayarın yükünü hafifletirsin normalde bilgisayar yükü tek çekirdeğe yüklerken onu 6 yapınca bilgisayar o yükü 6 çekirdek arasında paylaştırıyor bu da bilgisayarın nefesini açıyor.İşlemcime bi zararı olur mu? Yani çok ısınır mı aydınlatırmısın beni bu konuda
Isıyı da arttırıyor lakin zaten orasının tiki kapalıyken otomatik 6 olması lazım.Zararı olmaz dostum aksine bilgisayarın yükünü hafifletirsin normalde bilgisayar yükü tek çekirdeğe yüklerken onu 6 yapınca bilgisayar o yükü 6 çekirdek arasında paylaştırıyor bu da bilgisayarın nefesini açıyor.
Tamamdır şimdi anladım. O zaman 6 ya çekip tiki açık bırakıcam yoksa kapatırsam tiki kendisi yine 1 e çekeceğini düşünüyorumZararı olmaz dostum aksine bilgisayarın yükünü hafifletirsin normalde bilgisayar yükü tek çekirdeğe yüklerken onu 6 yapınca bilgisayar o yükü 6 çekirdek arasında paylaştırıyor bu da bilgisayarın nefesini açıyor.
Şu ana kadar bir ısı artışı yaşamadım açık olarak kullanıyorum.Isıyı da arttırıyor lakin zaten orasının tiki kapalıyken otomatik 6 olması lazım.