Daire Uydu Kutusundan 2 Kat Aşağıya CAT5 Kablo

leroxy

80+ Platinum
En İyi Cevap
24
Reaksiyon skoru
17,943
Merhaba, internet hizmeti aldığım hat telefon hattı. binam 87mbps destekliyor ancak daireme gelen kablolar kötü olduğundan 24 üzeri çıkamıyorum. daire kapısının üstünde ufak bir kutu var. buradan telefon ve uydu kabloları geçiyor. gördüğüm kadarıyla kabloların geçtiği kanal geniş. elektrik odasıyla kutu arası tahmini 60-70metreyi bulur. buradan iki kat aşağıya (ankastreye kadar) susta yardımıyla cat5 kablo çektirebilir miyim ? daha önce kısa bir cat5 ile ankastre dibinden denedik 50lik paketten 50 aldım ping de 3 falandı. ne yapayım ?

Cat 5 de o uzunlukta kayıp olabilir. Cat 6 öneririm.

Merhaba, internet hizmeti aldığım hat telefon hattı. binam 87mbps destekliyor ancak daireme gelen kablolar kötü olduğundan 24 üzeri çıkamıyorum. daire kapısının üstünde ufak bir kutu var. buradan telefon ve uydu kabloları geçiyor. gördüğüm kadarıyla kabloların geçtiği kanal geniş. elektrik odasıyla kutu arası tahmini 60-70metreyi bulur. buradan iki kat aşağıya (ankastreye kadar) susta yardımıyla cat5 kablo çektirebilir miyim ? daha önce kısa bir cat5 ile ankastre dibinden denedik 50lik paketten 50 aldım ping de 3 falandı. ne yapayım ?
Upgrade yapayım diyorsan cat6-7 kablo al 5 uzun mesafede sıkıntı çıkarabiliyor.

bildiğim kadarıyla cat6da daha fazla kayıp yaşanıyor. cat6 kablo en fazla 50-60metre ise cat5 100lere kadar kullanabilirmişim. telekomdan gelen söylemişti.

bildiğim kadarıyla cat6da daha fazla kayıp yaşanıyor. cat6 kablo en fazla 50-60metre ise cat5 100lere kadar kullanabilirmişim. telekomdan gelen söylemişti.
Ne cahiller varmış telekomda.

Upgrade yapayım diyorsan cat6-7 kablo al 5 uzun mesafede sıkıntı çıkarabiliyor.
Bende 20 metre CAT 7 kablo var. Sıfır kayıp.
Hat değerlerime ulaştım. türk telekom 1 aylığına upload hızlarını 2 katına çıkardığı için yüksek. normalde 3 falan. asıl soru, ben bu değerlerle kesintisiz sorunsuz 50mbps pakete geçip kullanabilir miyim ?
Ekran Görüntüsü (70).png

Ekler

• Ekran Görüntüsü (70).png
    Ekran Görüntüsü (70).png
    27.2 KB · Hit: 45
Bundan 90 metrelik alabilirsin 100 tl

Geri