Dell 7577 i5 7300HQ 799mhz ye düşmesi

Rankzz

80+
Reaksiyon skoru
3
arkadaşlar Dell 7577 laptopum var i5 7300hq 8gb ram 1050 4gb var ve bf1 felan oynarken 799 mhz ye düşüyor ve 10 sny sürüp düzeliyo ve bu 5-15 sny de bir tekrarlanıyo. sıcaklık olarak hiçbir sıkıntı yok 75-80 derece arasında dolaşıyor geçen temizledim. sebebi ve çözümü nedir?

işlemciyi biosta o.c menüsü açıksa belli bir çarpan kilidine sabitleyn
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

yada bir laptop soğutucu alın işlemci kendini frenliyor olabilir

arkadaşlar Dell 7577 laptopum var i5 7300hq 8gb ram 1050 4gb var ve bf1 felan oynarken 799 mhz ye düşüyor ve 10 sny sürüp düzeliyo ve bu 5-15 sny de bir tekrarlanıyo. sıcaklık olarak hiçbir sıkıntı yok 75-80 derece arasında dolaşıyor geçen temizledim. sebebi ve çözümü nedir?
Yüksek performansa al güç planını.

dellin biosu çöp gibi baktım ve overclock menüsü yok.
acaba neden yok k serisi olmadığından olabilir mi acaba ( bu seride bilgim yok ama intel anca k serisine koyuyor oc yi)

işlemci maks 100 dereceye dayanıyor ısıyı sabitlemek için hız düşürüyor olabilir

acaba neden yok k serisi olmadığından olabilir mi acaba ( bu seride bilgim yok ama intel anca k serisine koyuyor oc yi)
laptoplarda k serisi yok. benimki HQ ve overclock yapan arkadaşım var ama onunki dell değil

reis o anakartla alakalı her anakartta genelde oc menüsü olur

laptoplarda k serisi yok. benimki HQ ve overclock yapan arkadaşım var ama onunki dell değil
mesela ben i5 7200u kullanıyom en üst çarpana sabitledim işlemciyi baya rahat çalışıyor

Arkadaşlar lütfen düzgün okuyun sıcaklık 90ı geçmiyor
işlemci 90 geçmese bile arada risk oluşunca kendini frenler

reis o anakartla alakalı her anakartta genelde oc menüsü olur
anakart oc desteği sadece z serisinde var ve yoksa bilin z serisi anakart yoksa oc yapamanız intelde

menusude olmaz z serisi dışında bende yok z deil ve yok oc menusu

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,205,503
Üyeler
192,734
Son üye
justerranger
Geri