Yardım Asus Rog strix B550-E gaming anakart Bios güncelleme hakkında yardım

rucukutu

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
811
Arkadaşlar benim bios sürümüm 243 yeni 1004 sürümü çıkmış. Şimdi güncellemek istiyorum ama internette herhangi bir bilgi bulamadım.
Bu anakartı kullanıp bios güncellemesi yapan yada internette Türkçe açıklaması bulan var mı?

Yardımcı olabileceğini tahmin edebiliyordum zaten :D
Tabii la!
Şimdi ilk başta üreticinin kendi sayfasındaki en güncel BIOS sürümünü indiriyorsun.
.RAR şeklinde iner, o .RAR'ın içerisinde .CAP uzantılı bir dosya olur, onu bir flash belleğe atacaksın, başka bir şey atmana gerek yok.
Sonra ise BIOS'a giriyorsun, Tools kısmını görürsün, orada Ez Flash 3 var, ona girince "via Storage Devices (via USB de yazıyor olabilir)" diye yazı çıkabilir, çıkarsa via Storage Devices diyorsun, eğer çıkmazsa sorun yok.
"fs0:" diye çıkması gerek flash belleğin, flash belleğin içerisindeki BIOS güncelleme dosyasını seçip onaylıyorsun, 5-10 dakika arasında sürecek bu işlem.
Normalde elektrik giderse anakart çöp olur derdim ama şimdi korkacak bir şey yok çünkü anakartında BIOS Flashback özelliği var.

Son düzenleme:
Hocam flash belleği fat 32 yada başka biçime sokmak gerekir mi yada ntfs yada içinde mesela windows dosyaları olsa

Hocam flash belleği fat 32 yada başka biçime sokmak gerekir mi yada ntfs
İlk başta bir şey yapma, FAT32 ise veya NTFS ise bırak öyle kalsın.
Sorun çıkarsa dosya sistemini değiştirmeyi denersin, ki ben sorun çıkacağını sanmıyorum.

Tamam hocam teşekkür ettim
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Oldu tamam teşekkür ederim

Son düzenleme:
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,216,169
Üyeler
196,908
Son üye