LAPTOP İŞLEMCİ DEĞİŞİMİ

Keremeboy

80+
Reaksiyon skoru
0
Acer aspire e1 531 marka laptopum var laptopa harici bir ekran karti baglamayi düşünüyorum GTX 750 Ti suanki islemcim yetermi bilemiyorum veya islemci degisiyor bilemiyorum bircok yere baktim tatmin edici net bi cevap bulamadim
Bilgisayar ozellik
Acer aspire e1 531
Intel core b960 2.2 ghz 2mb onbellek
Ddr3 1033 mhz 6 gb ram
Dahili ekran karti intel hd graphics family 128 mb sanirim degistirmeyi dusunuyorum

Değişme ihtimali var fakat bunu yapacak olan kişi çok önemli laptop çöp olabilir

Şu anki işlemcin düşük kalıyor darboğaz yaşarsın ama bilgisayarın çalışır o ekran kartı ile. 2.ve 3. nesil i3 i5 ve i7 işlemci takılabilir bilgisyara.

Şu anki işlemcin düşük kalıyor darboğaz yaşarsın ama bilgisayarın çalışır o ekran kartı ile. 2.ve 3. nesil i3 i5 ve i7 işlemci takılabilir bilgisyara.
[/QUOTEho
Hocam laptopum eski zaten 5 yildan fazla oldu sanirim ünideyim kasa toplayamam fakat en azindan laptopu güçlendiririm sorunum da islemcim degistirirsem laptopa uygun ne kullanabilirim
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Değişme ihtimali var fakat bunu yapacak olan kişi çok önemli laptop çöp olabilir
Ben yapıcam hocam islemci olarak ne kullanabilirim ne uygun onu bulmam gerek

Hocam aç bi bak pc nin içine işlemci çıkıyor mu çıkar ise anakartına uygun bi işlemci bak ekran kartı o harici PCI lardan düşünüyorsun sanırım harici PSU lazım sana iyi araştırma yapmadan ggirme bu işlere.

Hocam aç bi bak pc nin içine işlemci çıkıyor mu çıkar ise anakartına uygun bi işlemci bak ekran kartı o harici PCI lardan düşünüyorsun sanırım harici PSU lazım sana iyi araştırma yapmadan ggirme bu işlere.
psu 750 ti calistiran 650 watlik yetiyor

Hocam laptopum eski zaten 5 yildan fazla oldu sanirim ünideyim kasa toplayamam fakat en azindan laptopu güçlendiririm sorunum da islemcim degistirirsem laptopa uygun ne kullanabilirim
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Ben yapıcam hocam islemci olarak ne kullanabilirim ne uygun onu bulmam gerek
Bana kalırsa o notebook a böyle harcamalar yapma. Ekran kartı bağlamak için aparat + ekran kartı+ işlemci alıcaksın masrafın çok olur. Çok çok da 2 veya 3 sene ileriye atar seni. Tabi kullandığın programa/oyuna bağlı. Bunu elden çıkarıp buna yapacağın masrafı üstüne koysan daha güncel bir bilgisayar alabilirsin. İllada işlemci takayım dersen işlemcinin desteklediği 2 soket tipi var ama bilgisyarında hangi soket var onu detaylı bakmam gerekiyor. buraya link atmak yasak mı yeni üyeyim bunuda yazarsan sevinirim.

Geri