M2 SSD'yi Bilgisayar Görmüyor

lerensavasl

80+ Silver
Reaksiyon skoru
1,225
Merhabalar. Bugün laptopum servisten geldi. 128GB SSD+1TB HDD vardı. Windowsu HDD'ye kurmuşlar ve Bilgisayarımda SSD gözükmüyor. Disk yönetiminden baktım. Acaba "Ayrılmamış" mı diye. Orada da gözükmüyor. Aygıt Yöneticisinden "Disk Sürücüleri"ne baktım. Orada da gözükmüyor. Laptopun içini açtım. SSD takılıydı. Ne yapmalıyım?

Düzgün takılmış mı kontrol et onu.

bios m2 görünüyor mu ?

Çıkar kendin tak. Ordakiler becerememiş olabilir.

Sabit sürücüyü biçimlendirin ve bölüm oluşturun
Yeni ve hala boş bir sabit disk olması durumunda, biçimlendirilmemiş veya herhangi bir bölüm oluşturulmamış olabilir. Bunu disk yönetimi yoluyla da yapabilirsiniz.

[Win] + [R] tuş kombinasyonuna basın ve "diskmgmt.msc" yi çalıştırın (tırnak işaretleri olmadan).
Biçimlendirilmemiş bir sürücüyü "RAW" mesajından tanıyabilirsiniz: Sürücüye sağ tıklayın ve "Biçimlendir ..." seçeneğini seçin. Ardından ekrandaki talimatları izleyin.
"Ayrılmamış" bildirimi eksik bir bölümü gösterir. Uygun sürücüye sağ tıklayın ve "Yeni Basit Birim ..." seçeneğini seçin. Ardından ekrandaki diğer adımları izleyin

bios m2 görünüyor mu ?
bunu nasıl kontrol edebilirim?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Sabit sürücüyü biçimlendirin ve bölüm oluşturun
Yeni ve hala boş bir sabit disk olması durumunda, biçimlendirilmemiş veya herhangi bir bölüm oluşturulmamış olabilir. Bunu disk yönetimi yoluyla da yapabilirsiniz.

[Win] + [R] tuş kombinasyonuna basın ve "diskmgmt.msc" yi çalıştırın (tırnak işaretleri olmadan).
Biçimlendirilmemiş bir sürücüyü "RAW" mesajından tanıyabilirsiniz: Sürücüye sağ tıklayın ve "Biçimlendir ..." seçeneğini seçin. Ardından ekrandaki talimatları izleyin.
"Ayrılmamış" bildirimi eksik bir bölümü gösterir. Uygun sürücüye sağ tıklayın ve "Yeni Basit Birim ..." seçeneğini seçin. Ardından ekrandaki diğer adımları izleyin
Disk yönetiminde SSD gözükmüyor. Ayrılmamış olarak da gözükmüyor. Bu sebeple oradan bir işlem yapamadım.

sürücüyü biçimlendirip, harf ataman lazım yoksa gözükmez. normaldir
düzenleme: disk yönetiminde gözükmediğini söylemişsin, görmemiştim kb

Ekler

• WhatsApp Image 2020-10-08 at 02.25.35.jpeg
    WhatsApp Image 2020-10-08 at 02.25.35.jpeg
    108.6 KB · Hit: 93
  • WhatsApp Image 2020-10-08 at 02.41.14.jpeg
    WhatsApp Image 2020-10-08 at 02.41.14.jpeg
    83.3 KB · Hit: 94
benim bios m2 görmüyor hocam bilgisayar açılmıyor hep sürekli biosa giriyor
Bios girdinde.
Bios menü gir ve orda boot yazicak.
Oraya tikla.

enable active et ve boot driver tikla. Sonra okey ve save yap. Reboot.

Bios girdinde.
Bios menü gir ve orda boot yazicak.
Oraya tikla.

enable active et ve boot driver tikla. Sonra okey ve save yap. Reboot.
5 saattir uğraştım olmadı default ile sıfırladım ayar çektim olmadı default ile sıfırladım.

en son bilgisayarı kapattım gece gece uyuyamadım
30 dakika kapalı bıraktım bilgisayarı
bilgisayarı 30 dk sonra başlattığımda sorunsuz açıldı kendine geldi

boot kısmı enable idi şuanda enabla
alt kısımda boot 1 , boot 2 bilgisayar ssdyi görmediği zaman gözükmüyordu kendine gelince boot1, boot2 vs hepsi gözüktü saolasın mesajın için

ufak bir sorun var lakin bilgisayar çalışıyor
M.2 : N/A olarak gözükmekte boş gözüküyor diyor sanırsam. sorun teşkil eder mi?.

ekran görüntüsü;
WhatsApp Image 2020-10-08 at 08.38.33.jpeg

Benim eski anakartımda Bios da M.2 gözükmüyordu ama Windows da görünüyordu ve kullanabiliyordum

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,187,325
Üyeler
188,402
Son üye
VeyselCftc63
Geri