Yardım Canlı derse yetişcem acil

Efe Alper

80+ Silver
Reaksiyon skoru
1,712
Merhaba bilgisayarıma İnterneti kabloyla çekiyorum ve bilgisayar ethernet algılıyor ancak İnternet gelmiyor. Ipv4 ve v6 ağ erişilemiyor diyor. Ağı tanımlamaya çalışırken tanımlanamıyor diyor bu sorun neden kaynaklı olanilir. Ethernet kablosu yeni fakat önceden sinyal arttırıcı kullanıyordum ondan da bilgisayara kablo çekiyordum. Yine aynı sorun oluyordu. Bu olaylar int paketini değiştirdikten sonra olmaya başladı. İnternet sağlayıcısı TurkTelekom
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Yardım edin acil canlı ders vat

@Mehmet Yılmaz @Furkan Aslan @Yasin Çelik @Fiery @RevDeisDou

UP up

Bakın be hadi saçma Bi konu olsa anında bakarsınız

Ekler

• IMG_20200926_114023.jpg
    IMG_20200926_114023.jpg
    3.7 MB · Hit: 54
Geçici çözüm olarak telefonunu şarj kablosu ile bilgisayara bağlayıp USB internet paylaşımını aç. Dersin bitince çözersin

Çözüm 1: Ağ sürücüsünü güncelleyin.

Ağ sürücüsünü güncelleme yöntemi:

1. Başlat menüsünü açın.
2. Arama kutucuğuna devmgmt.msc yazıp Enter'a basın.
3. Ağ kartınızı seçin ve sağ tıklayın.
4. Özellikler'e tıklayın.
5. Özellikler penceresinde "Sürücü" sekmesi altındaki "Sürücüyü Güncelle" butonuna tıklayın.
6. Güncellemeleri yükledikten sonra bilgisayarınız başlatın.

Daha fazla bilgi için: Düzgün çalışmayan donanım sürücüsünü güncelleştirme

Çözüm 2: TCP/IP yığınını sıfırlayın.

TCP/IP yığının sıfırlamak için buradaki adrese gidin ve Microsoft Fix it butonuna tıklayın: How to reset Internet Protocol (TCP/IP)

2. Çözüm denendi ve kesin olarak çalışıyor. Fakat olur da sorun devam ederse hala, 3. çözüme geçin.

Çözüm 3: Burada Windows Ağ Tanılama aracını kullanmanız gerekiyor. Nasıl kullanacağınıza dair rehberi burada bulabilirsiniz:

Windows 7'deki Ağ sorun gidericisini kullanma

(Recep Baltaş)

Merhaba bilgisayarıma İnterneti kabloyla çekiyorum ve bilgisayar ethernet algılıyor ancak İnternet gelmiyor. Ipv4 ve v6 ağ erişilemiyor diyor. Ağı tanımlamaya çalışırken tanımlanamıyor diyor bu sorun neden kaynaklı olanilir. Ethernet kablosu yeni fakat önceden sinyal arttırıcı kullanıyordum ondan da bilgisayara kablo çekiyordum. Yine aynı sorun oluyordu. Bu olaylar int paketini değiştirdikten sonra olmaya başladı. İnternet sağlayıcısı TurkTelekom

UP up

Bu sorun bir kaç gün önce bende olmuştu ben TT kullanıyorum.

UP up

önce sorun gider seçeneğini kullan.ethernet kablosu takılı değilken pcyi yeniden başlat. ardından modeme bi aç kapa yap. tüm bunları uyguladıktan sonra düzelmediyse kabloyu başka bir cihazda kontrol et. eğer başka cihazda çalışıyorsa sorun pcde. eğer onda da çalışmıyorsa sorun ya kabloda ya da modemin lan portlarında. başka bir porta bağlayarak dene. eğer yine olmadıysa ama wifiden çalışıyorsa tekrar yaz.

Çözüm 1: Ağ sürücüsünü güncelleyin.

Ağ sürücüsünü güncelleme yöntemi:

1. Başlat menüsünü açın.
2. Arama kutucuğuna devmgmt.msc yazıp Enter'a basın.
3. Ağ kartınızı seçin ve sağ tıklayın.
4. Özellikler'e tıklayın.
5. Özellikler penceresinde "Sürücü" sekmesi altındaki "Sürücüyü Güncelle" butonuna tıklayın.
6. Güncellemeleri yükledikten sonra bilgisayarınız başlatın.

Daha fazla bilgi için: Düzgün çalışmayan donanım sürücüsünü güncelleştirme

Çözüm 2: TCP/IP yığınını sıfırlayın.

TCP/IP yığının sıfırlamak için buradaki adrese gidin ve Microsoft Fix it butonuna tıklayın: How to reset Internet Protocol (TCP/IP)

2. Çözüm denendi ve kesin olarak çalışıyor. Fakat olur da sorun devam ederse hala, 3. çözüme geçin.

Çözüm 3: Burada Windows Ağ Tanılama aracını kullanmanız gerekiyor. Nasıl kullanacağınıza dair rehberi burada bulabilirsiniz:

Windows 7'deki Ağ sorun gidericisini kullanma

(Recep Baltaş)
Some ctrl+c skills.

Sen Microsoft community'de ki çözümü bir dene.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,183,526
Üyeler
187,849
Son üye
byYoish
Geri