GARANTİYLE İLGİLİ BİR SORUN

Reaksiyon skoru
3
Merhabalar, ben 3ay önce itopya' dan bir bilgisayar aldım. Fakat aldığım zamandan beri ara anlık olarak görüntü ve ses takılması oluyordu. Bende bu sorunu çözme amaçlı itopyayı aradım. Bana ilk başta windows' u güncellememi söylediler. Sorun değişmeyince tekrardan aradım. Sonrasında ise bios güncellemesini yapmamı söylediler. Bunu da yaptım lâkin bir değişiklik olmadı. Sonrasında bilgisayarı itopya' ya götürdüm. İşlemcimde sorun olduğunu ve teknik ekiplerce bakılacağını söylediler. Fakat bana overclock yapıldıysa garanti dışına çıkıldığını söylediler. Benim kullandığım ram ''Corsair Velegance 3000Mhz''. Ben bios a gördüğümde ram' lerimin daha düşük değerde çalıştığını gördüm. Sonrasında ise ram değerlerimi 3000Mhz' ye çıkardım. Bunu onlara söylediğimde bana ramlerin otomatik olduğunu gerektiğince 3000Mhz' ye çıktığını, sürekli 3000'de çalışan ramlerin bilgisayarı yorduğunu söylediler. Ve bu yüzden garantiden çıktığını söylediler. Benim anlamadığım konu o zaman bana niye bu ramleri 3000Mhz olarak sattılar. Yasal olarak 3000 etiketiyle satılan ramleri 3000 değerinde tuttuğum için garantiden çıkması saçma değil mi? Bir de sanırım ben ramleri xmp ile çıkartmıştım. Ramlerime hız aşırtma yaptığım için işlemcimin ve anakartımın da garantiden çıkabileceğini söylediler. Bu konu hakkında bilgisi olan biri yardımcı olabilirse çok sevinirim. Bu konu hakkında bilgisi olan kişi yardımcı olabilirse çok sevinirim.
Pc' nin özellikleri:
1 X TOSHIBA OCZ 240GB TR200 SATA 3.0 2.5" SSD (555MB Okuma / 540MB Yazma)
1 X Sistem Montaj Hizmeti
1 X CORSAIR 16GB (2x8GB) Vengeance LPX Siyah 3000MHz CL16 DDR4 Dual Kit Ram
1 X AMD Ryzen 5 3600 3.6GHz 35MB Önbellek 6 Çekirdek AM4 7nm İşlemci MPK
1 X MSI B450M-A PRO MAX 4133MHz(OC) DDR4 Soket AM4 M.2 HDMI DVI mATX Anakart
1 X THERMALTAKE Versa J25 Tempered Glass RGB 650W 80+ USB 3.0 Mid Tower Kasa
1 X MSI Radeon RX 5700 MECH GP OC 8GB GDDR6 256 Bit Ekran Kartı

Merhabalar, ben 3ay önce itopya' dan bir bilgisayar aldım. Fakat aldığım zamandan beri ara anlık olarak görüntü ve ses takılması oluyordu. Bende bu sorunu çözme amaçlı itopyayı aradım. Bana ilk başta windows' u güncellememi söylediler. Sorun değişmeyince tekrardan aradım. Sonrasında ise bios güncellemesini yapmamı söylediler. Bunu da yaptım lâkin bir değişiklik olmadı. Sonrasında bilgisayarı itopya' ya götürdüm. İşlemcimde sorun olduğunu ve teknik ekiplerce bakılacağını söylediler. Fakat bana overclock yapıldıysa garanti dışına çıkıldığını söylediler. Benim kullandığım ram ''Corsair Velegance 3000Mhz''. Ben bios a gördüğümde ram' lerimin daha düşük değerde çalıştığını gördüm. Sonrasında ise ram değerlerimi 3000Mhz' ye çıkardım. Bunu onlara söylediğimde bana ramlerin otomatik olduğunu gerektiğince 3000Mhz' ye çıktığını, sürekli 3000'de çalışan ramlerin bilgisayarı yorduğunu söylediler. Ve bu yüzden garantiden çıktığını söylediler. Benim anlamadığım konu o zaman bana niye bu ramleri 3000Mhz olarak sattılar. Yasal olarak 3000 etiketiyle satılan ramleri 3000 değerinde tuttuğum için garantiden çıkması saçma değil mi? Bir de sanırım ben ramleri xmp ile çıkartmıştım. Ramlerime hız aşırtma yaptığım için işlemcimin ve anakartımın da garantiden çıkabileceğini söylediler. Bu konu hakkında bilgisi olan biri yardımcı olabilirse çok sevinirim. Bu konu hakkında bilgisi olan kişi yardımcı olabilirse çok sevinirim.
PC' nin özellikleri:
1 X TOSHIBA OCZ 240GB TR200 SATA 3.0 2.5" SSD (555MB Okuma / 540MB Yazma)
1 X Sistem Montaj Hizmeti
1 X CORSAIR 16GB (2x8GB) Vengeance LPX Siyah 3000MHz CL16 DDR4 Dual Kit Ram
1 X AMD Ryzen 5 3600 3.6GHz 35MB Önbellek 6 Çekirdek AM4 7nm İşlemci MPK
1 X MSI B450M-A PRO MAX 4133MHz(OC) DDR4 Soket AM4 M.2 HDMI DVI mATX Anakart
1 X THERMALTAKE Versa J25 Tempered Glass RGB 650W 80+ USB 3.0 Mid Tower Kasa
1 X MSI Radeon RX 5700 MECH GP OC 8GB GDDR6 256 Bit Ekran Kartı
RAM'leri XMP ile çıkardığınız için sorun yok. Garanti bozulmaz ayrıca sana yanlış söylemişler sabit 3000 MHZ'de çalışır. İşlemci ile karıştırmış.

peki ramlere hız aşırtma yaptığımızda işlemcide onunla beraber garantiden çıkıyor mu? İkisi ayrı parçalar sonuçta bana işlemcimin de garantiden çıktığını söylediler. Bu konuda bilginiz varsa yardımcı olabilir misiniz rica etsem?

peki ramlere hız aşırtma yaptığımızda işlemcide onunla beraber garantiden çıkıyor mu? İkisi ayrı parçalar sonuçta bana işlemcimin de garantiden çıktığını söylediler. Bu konuda bilginiz varsa yardımcı olabilir misiniz rica etsem?
Kesin bilgim yok.
@RevDeisDou @crazyreign

2 sinede OC yap garantiden çıkmaz.

ram e hız aşırtma yaptıysan işlemcin garantiden çıkar çünkü hepsi birbirine bağlı parçalar dediler. Böyle bir şey var mı gerçekten. İki farklı parça birbirini garantiden neden çıkarıyor?

@cebecibatu değerli arkadaşım sana söylenenler baştan aşağı yalan.
Ben RAM alıcam üzerinde 3600 mhz hazıyor. Pc'ye ilk taktığmda 2433'de çalışıyor. XMP modu garanti dışına çıkarır mıymış?
Zaten anakartlar'da hazır şekilde ayarı bulunuyor.

Kaldı ki RAM XMP'de olsa işlemci ne alaka burada :D
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Bahsi geçen firma zaten sorunlu bir işletme.

Bende anlamadım ama ben ram e xmp harici bir işlem yapsam dahi işlemcinin garantiden çıkmaması gerekir. Bende anlamadım tam olarak ama böyle bir şey söz konusu değildir bence. .d

Bende anlamadım ama ben ram e xmp harici bir işlem yapsam dahi işlemcinin garantiden çıkmaması gerekir. Bende anlamadım tam olarak ama böyle bir şey söz konusu değildir bence. .d
Zaten dedim ya sıkıntılı bir firma.
Eğer zamanında varsa tüm sorularını bana mesaj olarak atabilir misin?
Sana yardımcı olmak isterim.

Şuanlık başka sorum yok. Fakat eğer sorun çıkarırlarsa veya ücret talebinde bulunulursa mesaj atarım çok teşekkür ederim hepinize :)

Oc
Şuanlık başka sorum yok. Fakat eğer sorun çıkarırlarsa veya ücret talebinde bulunulursa mesaj atarım çok teşekkür ederim hepinize :)
oc garantiden çıkarmaz ramide işlemciyide

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,205,499
Üyeler
192,732
Son üye
eminbabos
Geri