R5 2600 sistem ilk defa sistem kuruyorum

ribella1

80+
Reaksiyon skoru
0
Merhaba arkadaşlar 5 senelik notbook maceramı sonlandırarak güncel bir sistem toplamak için bir haftadır okuma ve izlemeler yapıyordum ve siparişi verdim. GameGaraj aquaris 5an hazır sistemini biraz özelleştirme yaparak sipariş verdim. Peşin fiyatına 3 taksit avantajından dolayı tercih ettim.

Sipariş verdiğim sistem şöyle;
Ryzen 5 2600.
MSI B450M-A PRO Max.
INNO3D GTX 1660 Twin X2.
Crucial Ballistix 8 GB 3200MHz CL 16.
Crucial P1 500GB 1900/950 NVMe M2
GameGaraj 550W 80+ bronz.
GameGaraj 4 fan RGB önü ızgaralı kasa

İndirim kuponu ile beraber 5442TL'ye geldi. 3 ay sonra taksitler bitince ikinci RAM'i ekleyeceğim. Sistem hakkında fikirlerinizi merak ediyorum.

Ek olarak;
1-arkadaşlar sistemin sağlığını korumak için kendi adıma neler yapmam gerekiyor? Uzun ömürlü olması için nelere dikkat etmek lazım?
2-windows kurulumu için YouTube den yardım alacağım bu konuda dikkat etmem gereken noktalar var mı?
3- işletim sistemini kurduktan sonra sistemi uzun saatler boyunca stres testlerine sokmam gerekiyor mu?
4- kasanın bir yanı şeffaf flexi plaka ile vidalanmış bazı videolarda kullanıcıların açık bıraktığını gördüm, gerek var mı?
5- internetten saçma sapan download lar yapan biri değilim ama yine de virüs programı kurmak lazım mı?
6- üst seviye bir monitör alamayacağım için MS veya Hz değerinden tavizler vermem gerekecek bu konuda ne gibi tavsiye verebilirsiniz?

Cevap veren herkese çok teşekkür ederim, daha iyileri sizin olur inşallah.

Keşke parva özelleştirmeden
asus tuf 1660s
Ryzen5 3500x
16 GB ram yapıp
Birde 500 a2000 yapıp alinabilirdi oda yaklaşık 5700 TL tutuor o daha iyi gibi geldi bana

Keşke parva özelleştirmeden
asus tuf 1660s
Ryzen5 3500x
16 GB ram yapıp
Birde 500 a2000 yapıp alinabilirdi oda yaklaşık 5700 TL tutuor o daha iyi gibi geldi bana
Hocam kart limiti yoktu ya o kadar bu şekilde bile bir kısmını hesaptan çekip ödemeyi yaptım ben öyle yüksek grafikli oyunlar oynamadığım için işimi görecektir galiba

Hocam kart limiti yoktu ya o kadar bu şekilde bile bir kısmını hesaptan çekip ödemeyi yaptım ben öyle yüksek grafikli oyunlar oynamadığım için işimi görecektir galiba
Tamam hocam o sistemde işinizi görür

Wifi/wireless internet bağlantısı için nasıl bir çözüm önerebilirsiniz? internetimin telefonda full(25download) çektiği bir konumda olacak pc. Online oyunlar oynuyorum.

Öncelikle virüs'den korunmak için bir anti-virüs programı edinmek sizin lehinize olacaktır, ayrıca sistemi uzun ömürlü kullanmak size bağlı bir şey. Eğer özen gösterirseniz en az 8-10 sene gider

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,181,461
Üyeler
187,514
Son üye
bariskaya
Geri