Merhaba arkadaşlar 5 senelik notbook maceramı sonlandırarak güncel bir sistem toplamak için bir haftadır okuma ve izlemeler yapıyordum ve siparişi verdim. GameGaraj aquaris 5an hazır sistemini biraz özelleştirme yaparak sipariş verdim. Peşin fiyatına 3 taksit avantajından dolayı tercih ettim.
Sipariş verdiğim sistem şöyle;
Ryzen 5 2600.
MSI B450M-A PRO Max.
INNO3D GTX 1660 Twin X2.
Crucial Ballistix 8 GB 3200MHz CL 16.
Crucial P1 500GB 1900/950 NVMe M2
GameGaraj 550W 80+ bronz.
GameGaraj 4 fan RGB önü ızgaralı kasa
İndirim kuponu ile beraber 5442TL'ye geldi. 3 ay sonra taksitler bitince ikinci RAM'i ekleyeceğim. Sistem hakkında fikirlerinizi merak ediyorum.
Ek olarak;
1-arkadaşlar sistemin sağlığını korumak için kendi adıma neler yapmam gerekiyor? Uzun ömürlü olması için nelere dikkat etmek lazım?
2-windows kurulumu için YouTube den yardım alacağım bu konuda dikkat etmem gereken noktalar var mı?
3- işletim sistemini kurduktan sonra sistemi uzun saatler boyunca stres testlerine sokmam gerekiyor mu?
4- kasanın bir yanı şeffaf flexi plaka ile vidalanmış bazı videolarda kullanıcıların açık bıraktığını gördüm, gerek var mı?
5- internetten saçma sapan download lar yapan biri değilim ama yine de virüs programı kurmak lazım mı?
6- üst seviye bir monitör alamayacağım için MS veya Hz değerinden tavizler vermem gerekecek bu konuda ne gibi tavsiye verebilirsiniz?
Cevap veren herkese çok teşekkür ederim, daha iyileri sizin olur inşallah.
Sipariş verdiğim sistem şöyle;
Ryzen 5 2600.
MSI B450M-A PRO Max.
INNO3D GTX 1660 Twin X2.
Crucial Ballistix 8 GB 3200MHz CL 16.
Crucial P1 500GB 1900/950 NVMe M2
GameGaraj 550W 80+ bronz.
GameGaraj 4 fan RGB önü ızgaralı kasa
İndirim kuponu ile beraber 5442TL'ye geldi. 3 ay sonra taksitler bitince ikinci RAM'i ekleyeceğim. Sistem hakkında fikirlerinizi merak ediyorum.
Ek olarak;
1-arkadaşlar sistemin sağlığını korumak için kendi adıma neler yapmam gerekiyor? Uzun ömürlü olması için nelere dikkat etmek lazım?
2-windows kurulumu için YouTube den yardım alacağım bu konuda dikkat etmem gereken noktalar var mı?
3- işletim sistemini kurduktan sonra sistemi uzun saatler boyunca stres testlerine sokmam gerekiyor mu?
4- kasanın bir yanı şeffaf flexi plaka ile vidalanmış bazı videolarda kullanıcıların açık bıraktığını gördüm, gerek var mı?
5- internetten saçma sapan download lar yapan biri değilim ama yine de virüs programı kurmak lazım mı?
6- üst seviye bir monitör alamayacağım için MS veya Hz değerinden tavizler vermem gerekecek bu konuda ne gibi tavsiye verebilirsiniz?
Cevap veren herkese çok teşekkür ederim, daha iyileri sizin olur inşallah.