Dolar nasıl düşer biz düşürebilir miyiz?

Bir ülke de diyanete 11.5 milyar TL veriliyorken ekonominin iyi gitmesini beklemek biraz absürt kaçar. Doğru yerlere yatırım ve üretim yapmak gerekirken böyle bir yere bu kadar para aşırı fazla.

Kaba, agresif dil
Darbe daha tehlikeli. Darbe öncesi her şey yolunda gidiyordu.
Onunla alakası yok pek, 15 Temmuz yaşanmasa Euro 9.30 olacağına 8.00 olurdu. Rahip'e "vermicez vermicez" diyip daha sonra vermemiz neredeyse o darbe girişimi kadar ekonomiyi kötü etkilemiştir mesela. Hiç olmazsa TR/Euro tablosuna bakınca öyle gözüküyor.
1 sene öncede sevdiğim abur cuburu 2 TL'ye alıyordum hala 2 TL'ye alıyorum 1 sene öncede yumurta 50 kuruştu hala 50 kuruş.
5 sene önce o abur cubur 1TL idi. Azıcık beynini kullan koyun.

Boş sohbet yapmayın ''doları düşüremeyiz düşürsek yine artar'' filan demeyin berat redflag esprileri yapmayın ben tek bir şeyi merak ediyorum neler oluyorda dolar yükseliyor? Biz doları düşürmek için bir şey yapabilir miyiz?
Şu ülkenin %60 civarınin anlayamadığı bir iki şey var. Neler mi? 1- Vergi fazla değil 2-Dolarin artmasının sebebi üretim olmaması. Şimdi açıklama yapayim 1- Neden mi vergi fazla değil? Çünkü üretim olmayan bir ülkede sadece tüketim olursa bu durumda başa kim gelirse gelsin vergiyi yüksek tutmak zorunda. Üretim olmadığı sürece dolar desteğiyle vergiler articak.Şöyle özetlenebilir, ne kadar bir fark olmasa da üretime başlanmasa da devlete üretmiş şekilde para gitmez ise başta kim olursa olsun ülke ayakta duramaz, üretime mümkünâtı yok başlanamaz. Ülkede bu iki sorun çözülürse "-ki ikiside aynı sorun" o zaman refah seviyemiz artar. Bu sorunu çözmekte işini bilen vatandaşa destek ve devlet olarak üretim çabası ile olur başka türlü pek bir çözümü yok. Yani tek kelime ile çözülemeyen tek sorun; "ÜRETİM" .( He yanlış anlayacaklar olur şimdi ,vergi düşük derken üretim olmadığı için düşük yoksa...)

Darbe daha tehlikeli. Darbe öncesi her şey yolunda gidiyordu.
Darbeyle alakası yok.
2008 den bu yana dolar hep artış eğilimindeydi.
Çünkü para getirisi olan icraatler yapmak yerine sürekli olarak yol,köprü,hastane yaptılar.
Sen ülkeni betona gömersen tıpkı venezuela gibi sonun böyle olur.
Ayrıca darbenin gerçek olduğuna inanan var mı cidden?

Bizimle yani ekonomi kötü diyenlerle geçiyor.

Kola 7.5TL Cips 5.25TL DANA ETİ 68TL :D.
1200 Euroluk ekran kartları 14000TL :D
Ahh 2.5L kolanın 4 en büyük paket cipslerin 3 lira olduğu dönemi hatırlıyorum.

1000 dolar 2000 pound 1000 euro var bence fazla bozdurmayı planlıyorum zaten ama en çok TL yi elde edebilmek için daha yükselmesini bekliyorum. Sonra inş kurlar düşecek her şey geri ucuzlayacak sonra bende kar etmiş olcam

Geri