DA-SISTEM3 mavi ekran

iEternalX

80+
Reaksiyon skoru
63
bir kaç haftadır kullanıyorum bi sıkıntısı yoktu. sonradan mouse donmaya takılarak ilerlemeye falan başladı mouse'un pilini değiştirdim düzelmedi sonra bilgisayar dondu mouse'u hareket ettirebiliyordum biraz ama hiç bir şeye tıklayamıyordum garip şeyler olmaya başladı bilgisayarda
sonra bilgisayarın açma tuşuna bastım açılırken geri kapandı tekrar açma tuşuna bastım normal açılma süresinden 10 saniye falan geç açıldı ertesi gün bilgisayarı açarken mavi ekran aldım sebebi ramlerden kaynaklıymış 2 tane tekli ram kullandığım içinmiş ramlerin birini çıkartıp denedim sorun nerdeyse tamamen düzeldi yada bana öyle geliyor
1602968674786.png
ben gibi başka mavi ekran alan varmı DA-SISTEM3 kullanıp?
buda minidump dosyası

bir kaç haftadır kullanıyorum bi sıkıntısı yoktu. sonradan mouse donmaya takılarak ilerlemeye falan başladı mouse'un pilini değiştirdim düzelmedi sonra bilgisayar dondu mouse'u hareket ettirebiliyordum biraz ama hiç bir şeye tıklayamıyordum garip şeyler olmaya başladı bilgisayarda
sonra bilgisayarın açma tuşuna bastım açılırken geri kapandı tekrar açma tuşuna bastım normal açılma süresinden 10 saniye falan geç açıldı ertesi gün bilgisayarı açarken mavi ekran aldım sebebi ramlerden kaynaklıymış 2 tane tekli ram kullandığım içinmiş ramlerin birini çıkartıp denedim sorun nerdeyse tamamen düzeldi yada bana öyle geliyor
Alıntıyı görüntüleben gibi başka mavi ekran alan varmı DA-SISTEM3 kullanıp?

ben rtx 2060 ve r5 3500 ile aldım 2 haftadır bi sıkıntı yok.

ekledim minidump dosyasını.
bu arada memtest86 ile ramleri test ettim bir sıkıntı çıkmadı.

Merhaba,

Öncelikle Google Update hizmetini msconfig üzerinden kapatın. BIOS'unuz güncel değilse güncelleyin, RAM'e O.C yaptıysanız geri alın ve XMP açıksa kapatın. Bozuk SYS dosyalarınızı onarın.

İyi günler.

ekledim minidump dosyasını.
bu arada memtest86 ile ramleri test ettim bir sıkıntı çıkmadı.
Daha yeni geldi.
Bariz RAM'den kaynaklı duruyor. İlginç.
O zaman bunları da yapın.

CMD yönetici olarak çalıştırıp altta ki komutları girerek bozuk ya da olmayan sys dosya onarımını ve yüklenmesini gerçekleştirin.
Kod:
SFC /scannow.
DISM /Online /Cleanup-Image /CheckHealth.
DISM /Online /Cleanup-Image /ScanHealth.
DISM /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth

Tencent'e ait ne varsa silin.
SAMSUNG Android Modem Device Driverı kaldırın.

Daha sonra bunları tekrar yüklersiniz.
@Trieetz

Memory corruption hatası bellek arızası demek. Büyük ihtimalle RAM'iniz de bir sorun var, Memtest86 her zaman tam tespit yapmaz.

buda minidump dosyası
thaiphoon burner indirip ss lerini atabilirmisin ?

Arkadaşlar bütün sorunu nasıl çözeceğinizi belirtmişler. RAM kaynaklı sorun memtest ile test yaptığınızda sorun çıkmamış. Bu yüzden size öneride bulunacağım.

Arkadaşların dediklerini eksiksiz yapın birde bu dediklerimi yapın.

• Çift kanal ram kullanıyorsanız ve anakartınızda 4 slot var ise ilk rami işlemcinin yanında ki boş slota diğer ikinci rami arada bir boşluk olacak şekilde 3. slota takın.
  • Ramlere overclock yaptıysanız kapatın.
  • BİOS bu rehbere bakarak güncelleyin.

Arkadaşlar bütün sorunu nasıl çözeceğinizi belirtmişler. RAM kaynaklı sorun memtest ile test yaptığınızda sorun çıkmamış. Bu yüzden size öneride bulunacağım.

Arkadaşların dediklerini eksiksiz yapın birde bu dediklerimi yapın.

• Çift kanal ram kullanıyorsanız ve anakartınızda 4 slot var ise ilk rami işlemcinin yanında ki boş slota diğer ikinci rami arada bir boşluk olacak şekilde 3. slota takın.
  • Ramlere overclock yaptıysanız kapatın.
  • BİOS bu rehbere bakarak güncelleyin.
dx komutunu kullanmayı biliyor musun?

geçmiş olsun benim kardeşimdede var sistem bi sorun yaşamadı

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,158,759
Üyeler
184,051
Son üye
furkancoskun