rtx 2060 coilwhine sorunu

tamam hocam dediğini yaptım şimdi core clock mu düşüriyim
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

kaç mhz olduğunu nerden anlıyabilirim
-50 yaparsan 1710dan 50 dusurmus olcan orda kalacak bunu oyun ıcınde gormek ıstıyorsan
ayarlara gelıp msı afterburnerdan ızleme kısmına geleceksın orada gpu sıcaklıgı kullanımı bırde bende o gozukmuyor ama kac mhz calıstıgını goreceksın ornek;

-50 yaparsan 1710dan 50 dusurmus olcan orda kalacak bunu oyun ıcınde gormek ıstıyorsan
ayarlara gelıp msı afterburnerdan ızleme kısmına geleceksın orada gpu sıcaklıgı kullanımı bırde bende o gozukmuyor ama kac mhz calıstıgını goreceksın ornek;
osd gostere basıcaksın ıstedıgın degerlerı gorebılmek ıcın buna ıslemcı sıcaklıgıda dahil
sonra bı yan sekme bilgi ekranı(osd) var buraya gelıp bu degerlerı gorebılmen ıcın tus kombınasyonu yapman gerekecek
bılgı ekranını etkınlestıre ctrl+e fln yapıp bılgı ekranını goster ctrl+r veya t basarsan oyunda bu degerlerı gorebılırsın
anlamadıysan vıdeolu anlatımlar var

Ekler

• Ekran Görüntüsü (40).png
    Ekran Görüntüsü (40).png
    145.3 KB · Hit: 28
hocam boştayken programdaki değerler fullendi geri düştü bişey olur mu

core clock -50 yaptım

bunu kapatmadan bı oyuna gırebılır mısın en ıyı oyundayken alt tab yapıp buraya don maks stok halde 1710mhz calısıyorsa 1660mhz dusmus olması gerek ama 1680 mhz ıse 1630mhz calısması gerekecek

bunu kapatmadan bı oyuna gırebılır mısın en ıyı oyundayken alt tab yapıp buraya don maks stok halde 1710mhz calısıyorsa 1660mhz dusmus olması gerek ama 1680 mhz ıse 1630mhz calısması gerekecek
hocam rainbowda six siegede denicem en çok onda oluyodu

@crazyreign hocam voltaj dusurmeden sadece power lımıtı dusursek stok ayarlarda calısma ıhtımalı varmı -10 -20 power lımıt gıbı guc tuketımı boylece dusus olur

hocam çok yüksek oyundayken 1935

menüdeyken bile 1470 oluyo

ınternette ornek olmadıgı ıcın refarans alabılecegım bır ornek yok ve msı afterburnda ılk defa undervolt yapıyorum amd ekran kartı kullanıyorum nvıdıa kullansam aşina olacam ayar verıcem
o model kartın coıl whıne olması uzdu benı cok ıyı model

hocam bide sanki fark olmadı
bır sey degıstıremedık cunku ondan :d

ınternette ornek olmadıgı ıcın refarans alabılecegım bır ornek yok ve msı afterburnda ılk defa undervolt yapıyorum amd ekran kartı kullanıyorum nvıdıa kullansam aşina olacam ayar verıcem
o model kartın coıl whıne olması uzdu benı cok ıyı model

bır sey degıstıremedık cunku ondan :d
hocam sizin kartta var mı

arkadaşlar coil whine sorunum var ekran kartında ve baya fazla psumda da var çok az birisi böyle bişey yapmış işe yarar mı teknik servise yollamakta istemiyorum kabul edilmicek zaten bide asusun teknik servisi kötüymüş
Boğucu bobinlerden akım geçerken ferrit çekirdek etrafına sarılı bobinlerde manyetik alan oluşur ve buda bobinlerin titreşip ses yapmasına neden olur. Bobinler üzerinden geçen akım azaltılırsa bobinler elbette daha az ses yapacaktır ancak bu geçici bir çözüm.

Geri